Najdi forum

Irska, Škotska

Zivio!

Mene ze nekaj casa mika Irska in Skotska. Sicer me irske politicne razmere ravno ne navdusujejo, tako da predvidevam, da na Severno Irsko ni za iti. Skratka, zanima me, ce ima kdo s tem kaksne izkusnje. Najprej sem hotela iti z avtom, pa ne vem, kako je to kaj rentabilno. Bi mi bilo pa najbolj vsec. Kako je kaj z vlakom? Problem je, ker z mojimi leti ne morem vec kupiti Interraila. No, menda se ga da le do 26., ce prav vem. Je vlak drag? Pa spanje? Se da sploh kje sotoriti (privat posesti…), B&B tudi ni ne vem kako poceni, a ne? Varnost? Skratka, ima kdo kaj za svetovati? Bom kasneje se kaj vprasala, ce kdo odgovori.

Hvala,

Janja

Čao!

Prvo kot prvo: severne Irske se nikar ne boj! sama sem bila pred leti v Belfastu, pa sem srečala samo in edino prijazne ljudi, težav pa nobenih. Tudi če bi se kake frke dejansko dogajale, so lokalne narave, tj. med katoliki in protestanti, nikoli pa se ne lotevajo turistov.

In drugo: Interrailko lahko kupiš – tisto nad 26 let. Sicer je dražja (poglej na stran SŽ za cene), se pa še vedno izplača, sploh pri cenah britanskih in irskih železnic, ki so zares astronomske. Če bi bila na tvojem mestu, bi vzela cono Anglija-Irska, v London pa letela z Ryanairom.

Prenočišča so pa draga povsod. Najugodnejše je seveda kampiranje. V Londonu imajo zelo fin kamp Tent City, ki se nahaja v East Actonu in stane pet funtov na noč. Drugje pa ne vem – no, pa saj imamo internet, ne?

OK, toliko za zdaj. Ti kar sprašuj, če te še kaj zanima!

LP, Ojaoja.

Hmmm, ja. O Ryanairu sem ze razmisljala. Problem je le v tem, da se po 11. septembru bojim usesti v avion. Jaz bi ti bila hvalezna za kakrsnokoli informacijo. Kar se ti ce otoka, sem bila le ene 2 ali 3 tedne na relaciji Petersfield – London, c Londonu pa nisem zal nikoli spala. Spala sem v Petersfieldu in bila vmes ene trikrat ali stirikrat v Londonu. Aja, kar pa se tice juga, sem bila pa 2 tedna v Sydmouthu. Ampak to je Anglija. A si Anglijo tudi kaj skozi dala? Se splaca? Jaz, kar se tice Anglije, zaenkrat v nacrt turim le London. A je tisti camp v Londonu drag? A interrail zajema tudi podzemne itd? Si bila na Irskem in na Skotskem? Si bila na obeh delih Irske? Kaj ti je bilo bolj vsec? Kako si sla? Koliko casa si potovala? Interrail je zame res drag, je pa razlika, ali ga vzamem za 22 dni ali pa za 1 mesec (to dvoje casovno zame pride v postev). Kaj je bolje: 22 dni ali 1 mesec? Se enega meseca navelicas? Je 22 dni premalo? ODvisno od stevila ljudi obstaja tudi varianta z avtom. Sicer ne vem, koliko se splaca, si pa vsekakor mobilen. Je z avtom varno?

A vidis, to so prva vprasanja. 🙂

Cee se ti bo se naprej dalo truditi z mano, hvala. 🙂

Janja

Živjo, pa oprosti, ker včasih rabim tako dolgo, da se zguncam! Nič, lotiva se kar vprašanj:

-A si Anglijo tudi kaj skozi dala? Se splaca?

Se, zakaj ne! Čeprav bi se v situaciji ali-ali takoj odločila za Irsko. Je enostavno zanimivejša. Par dni Londona se mi zdi čisto dovolj za hitro okušanje. Celega pa se tako ne da spoznati niti v enem letu.

– A interrail zajema tudi podzemne itd?

Žal ne. Take reči so dodaten strošek – v Londonu celo kar visok!

– Si bila na Irskem in na Skotskem? Si bila na obeh delih Irske? Kaj ti je bilo bolj vsec?

Na Škotskem žal še nisem bila. Irska mi je bila pa cela všeč! Priporočam oba dela – malo Belfasta, Giant’s Causeway, potem pa dol na zahod, recimo Galway, in na jug. Za Dublin je dovolj dva dni, po mojem mnenju.

– Kako si sla? Koliko casa si potovala?

Šla sem na štop (prvič) oz. z letalom (drugič). Vse skupaj sem gori preživela dober mesec.

– Kaj je bolje: 22 dni ali 1 mesec? Se enega meseca navelicas? Je 22 dni premalo?

Tukaj ti ne znam odgovoriti. Odvisno, kaj iščeš, in kako padeš noter. Sama bi, če bi mi le čas dopuščal, definitivno ostala cel mesec.

– ODvisno od stevila ljudi obstaja tudi varianta z avtom. Sicer ne vem, koliko se splaca, si pa vsekakor mobilen. Je z avtom varno?

Po mojem ja. Samo po levi se moraš naučiti voziti!

Okej, toliko. Upam, da sem pomagala in da bom drugič odgovorila že kaj prej, če boš imela kako vprašanje.

LP, Ojaoja.

Janja, meni se zdi škoda Interraila za Irsko, ker je mreža železniških prog zelo skromna.

New Report

Close