otok Murter-kampi
Mene pa zanima, če je kdo že kampiral na Murterju in če tam res obstaja FKK kamp, kot je označeno na nekem zemljevidu, ki ga imam. Tudi drugače me zanima vse, kar bi lahko izvedela o tem otoku.
Prijateljica je menda že letovala v nekem kampu na Murterju in prišla domov vsa zgrožena, da so se morali v kampu vsi napokati v avto, če so hoteli na WC, ker je bil menda tako oddaljen. Ali je to res?
Mimika
Pred par leti sva bila z ženo na ogledih za kampi na Murterju in drži vse, kar si navedla. En kamp je uraden, zelo lepo urejen in zelo drag, pa nobene prave sence, drugi je bil pa takrat še divji, ob lepem zalivu,ampak wcjev pa zihr ni bilo tam nobenih. Morda je zdaj drugače. Sta pa oba FKK, kar človek kar težko najde, vsaj dobrega. Dosti v redu je FKK Straško na Pagu, če si ljubitelj samote Punta Križa/ Baldarin na Cresu, ali pa Konobe pri Punatu na Krku.
Lep dopust, Samo
Ja, poznam kamp v Straškem na Pagu, smo tudi že letoval tam pre nekaj leti, pa mi ni bil posebej všeč.
Lani smo bili v Vrboski na Hvaru, tudi FKK kamp, meni osebno zelo všeč. Potem smo bili pa še nekaj dni ravno tako v FKK kapu na Pašmanu, v mestu Tkon. Kamp se imenuje Sovinje in je sanjski, ima pa eno samo napako, zaradi katere se letos najverjetneje ne bom odpravila tja s svojo družino, in sicer ogromno število žuželk in os, da tudi v miru ne moreš pojesti kosila. Kamp je bolj majhen, zato tudi mogoče ni tako znan, po vojni je odprt mogoče zdajle drugo sezono ali tretjo.
Smo hodili v ta kamp že pred 10 in več leti (4xzapored-še s starši) in tudi slučajno ni bilo toliko mrčesa, kot ga je bilo zadnje leto, menda zato, ker so včasih škropili z avioni proti tej nadlogi, sedaj pa ne, ker ni zdravo in je menda prepovedano.
Kako pa je kaj z FKK kampi (za majhne otroke, 3 in 6 let stare) na Lošinju ali Cresu? Kaj priporočaš?
LP
Mimika
Na Cresu je FKK Baldarin, na Punta Križi, to je čisto na koncu Cresa, v Osorju zaviješ levo in še približno 15 km. Je pa bolj dolgčas, ker ni blizu nobenega mesta. Odvisno, kaj iščeš, jasno. Plaže si pa tam nisem najbolje zapomnil, tako da ne bom propagiral v prazno. Na Lošinju jih ni, je pa v kampu Poljana nudl plaža levo in desno od obične. Pa pri hotelu Vespera je lepa FKK plaža, urejena.
Čao, Samo
Tle vse piše: