Najdi forum

Odpravljam se na Kreto, kaj mi priporočate za pogledat, počet, pojest, popit…

LP, M

Jaz ti priporočam predvsem, da najameš motor ali avto in si CELO Kreto ogledaš. Ti ne bo žal.

Pred leti sem bila na Kreti – maš kar precej za videt – pojdi v knjižnico po vodič po Kreti, rentaj vespo in uživaj!
Hrana je super, samo izogibaj se turističnih tavern, poišči raje bolj odročne.

Mene je navdušila Chania- mesto na zahodu, pa obvezno pohodniški spust po kanjonu na JV Krete- ime se začne na S…

Samarija! se imenuje tista soteska. Severna obala obljudena, hotel pri hotelu, južna pa fantastična, bolj divja, marsikje težko dostopna. Problem Krete je v tem ,da ob južni obali ne poteka nobena cesta, tako da se moraš vračati v notranjost, nato pa nazaj na obalo.Težko jo je v celoti spoznati, če si stacioniran na enem mestu. Matala in celotna južna obala je fantastična. Severna obala pa podaljšan Portorož.V krajšem času se težko vse vidi. Jaz sem bil na Kreti že trikrat, pa nisem videl še vsega in to vedno z svojim vozilom (motor, terenc), srečno in uživaj
lp
dani

Se strinjam z vsem, razen vespe! Rentaj avto mnogo bolj varno in udobno. Grki vozijo noro! Predvsem si oglej jug in zahod Chania…
lp

Kreta je zakon za aktiven dopust.sposodi si kimatiziran avtomobil.saj je kreta zeeeelooo dolga in razčlenjena. v štirih dneh sva naredila 1000 km in še nisva videla vseh glavnih značilnosti.izogibaj se njihove “avtoceste ” še posebej ponoči ker kot gostitelji so zakon ,ampak kot šoferji pa … lp pa mej se fanj, kdaj pa greš ?

Hvala za vse namige in ideje, potujem v soboto, midva imava tudi namen prekrižariti čimveč otoka. A je treba pri rentanju avta biti na kaj posebej pozoren (kakšna zavarovanja v primeru okvare, poškodbe vozila… ipd)? Večinoma potujeva po Evropi s svojim avtom in nimava kakih posebnih izkušenj.

LP, M

ponavadi ti z avtom dajo celotno zavarovanje, pa vseeno vprašaj, kaj je v ceno všteto, da ti ne bi potem kaj dodatno… Pa zbij ceno, če boš vzel za več dni, se da kar dobro scenkat! Jaz sem bil tudi v Agios Nikolaios (lepo je zvečer), Malia je raj za mlade, fuuul discotek, barov, poceni drink, lepe plaže, Glavno mesto – bolj za šoping, poskusita kaksen waterpark… Midva sva najela enduro 125. če si motorist je ok, če ne, pa raje ne, ker so razdalje kar dolge, te bo rit bolela, pa še piha vseskozi, tako, da ni najbolj udobno!

New Report

Close