Kamp Biograd vs. kamp Soline

Hello, hello!
Tisti, ki ste (se) kdaj kopali/sprehajali/nočevali v Biogradu, kateri izmed omenjenih je boljša opcija?
Če se ne motim je riva dolga in se lahko kopaš kjerkoli (ne glede na to, v katerem kampu bivakiraš), zato me morda bolj zanima, je dosti prodnatih delov plaž (ali zgolj lepe fotke in špičasto kamenje, prah in morske klobase), kateri ima bolj senčno lego (za šotorček), v katerem se lažje odklopiš od norega vsakdana (da se ti ravno sosed ne spotika ob šotorske štrike) in kako je z bližino trgovin (ki niso znotraj kampa) …?
In pa samo mesto, je kakšen simpatičen kafič za jutranjo kavico in branje časopisa, je kaj za (p)ogledat ali “zgolj marina in štanti z napihljivo in kiči robo”, se splača najti prostor v avtu še za rolerje?
Hvala tistim, ki si boste vzeli čas za malce večje število odgovorov
Rolerje ali še bolje kolo le vzami. Ne morem se spomniti kje je kamp Biograd, ker je tam veliko majhnih, od katerih mi je bil najlepši z največ sence Ljutić. Soline so ogromne, nekatere parcele so oddaljene za moj okus hudo preveč od morja, kar izgubi bistven del čara kampiranja. Na plaži v Solinah je velika gužva, vendar je plaža takšna, kot jo vidiš na slikah.
Biograd je simptično mestece z dovolj veliko izbiro kafičev in trgovin, tudi Mercatorjem, Lidlom, do katerih lahko prideš tudi s kolesom, tržnica je tudi ok.