V katere toplice z otroki v zimskem času?
Kam v zimskem času z otroki v toplice? Sem zelo slaba poznavalka, zato mi bodo nasveti in opisi iz prve roke prišli zelo prav pri izbiri.
Trenutno pa nihamo med:
Vodni park Terme 3000, Moravske Toplice
Termalni park, Terme Ptuj
Kopališče, Terme Banovci
Kopališče, Zdravilišče Radenci
Kopališče, Terme Lendava
Hvala vnaprej!
strinjam se. Mi smo bili gosti enega hotela ampak v vodo nismo mogli od nedeljskih “padalcev”,kar sem tudi povedala na recepciji,ko smo odhajali. Namesto na naštimajo elektronsko prižiganje luči,klime,vse na gumb bi raje naredili bazen,da se otroci,ki pridejo za nekaj ur,lahko kopajo. Mi nismo mogli živet od vriskanja,dretja in ostalega….
Ne me narobe razumeti,nimam nič proti “padalcem” ampak mi mastno odštejemo bivanje v hotelu. Tja smo se prišli spočiti,okrevati od poškodb itd…Kopamo se pa lahko v miru samo med tednom.
In toplice niso namenjene otrokom, ker … Se penzionisti spuščate po toboganih in namakate glivice v vodi do gležnja?
Če za koga niso bazeni, velja to za starostnike z inkontinenco, pa so jih vsi bazeni polni.
Otroka lahko vsaj navadiš, da lula v vece.
Sori, ker sem žleht, ampak tole me je pa pogrelo. S kakšno pravico se imate za večvredne goste?
ojoj no – mene pa to ravno po toplicah zmoti, ko jih nekateri zamenjate za sanatorij, oziroma rehabilitacijski turizem. Cel dan v kopalnem plašču naokoli, no – da se ja domače cote, pa gate, štumfe čiste prišpara, da je doma potem čimamnj za prat. Pa ne moreš od otroka pričakovat, da bo cel dan v šlafroku okoli skakal.
Terme lendava so umirjene toplice, tja res morda otroci ne sodijo, ker nimajo toliko vodnih atrakcij – otroci se morajo čez dan tudi malo znoret, spravit ven energijo.
Avtorica, pelji jih tja, kjer so vodne atrakcije – notranji tobogani, pa animacijske ure – da bodo tudi otroci imeli kaj od obiska toplic v zimskem času, ne pa samo hlačanje v šlafrokih (=kopalnih plaščih) od bazena do mize :))))
Mi smo bili v Snoviku za en dan.
Samo za karto – celodnevno kopanje smo odšteli 41 eur.
Meni se to zdi ogromno…
Bilo je fino, mirno. Moja otroka 12 in 6 nista preveč živahna, večinoma sta plavala, se tunkala. Zato ni bilo težav, tudi z upokojenci smo se pogovarjali. Nisem imela občutka, da bi bili komu napoti. Prej nasprotno.
Očitno je prišel čas, da bodo tudi slovenski topličarji dojeli, da je treba v svoji ponudbi določit, katere terme so namenjene družinam in otrokom ( torej uradno, lepše zveneče ” družiniprijazne”), katere pa so prijazne upokojencem, samskim in parom brez otrok in vsem tistim, ki si želijo v toplicah, mir, tišino , uživanje brez špricanja po bazenih in brez otroščkega vreščanja vsepovsod. Jaz jih razumem – so garali celo življenje, so v zasluženem pokoju ali pa garajo sedaj ko norci in si zaslužijo tudi umirjene počitnice.
V tujih toplicah, počitniških resortih imaš naprimer bazene, predele jedilnic, kjer nimajo vstopa družine in majhni neobvljadljivi otroci. Z namenom. Jaz to popolnoma razumem in podpiram.
Snovik je bil po lanskoletni zadnji oceni javnih kopališč ocenjen kot eden izmed najdražjih kar se vstopnine tiče.
Je sicer res, da skrbijo za čistočo, ni plesnivih fug v bazenih naprimer, samo cena je pa res pretirana, pa malce bolj bi lahko ogreli vodo. No, morda s tem, ko so cene tako visoke, želijo pač odvrniti določen sloj finančno nezmožnih kopalcev, ker si pač ne morejo privoščiti tako dragih vstopnic. pa še do tja je potrebno priti, torej je dodatni strošek bencin ali pa javni prevoz, avtobus.
Ker kolikor jaz vidim, si kopanje sedaj v zimskih mesecih lahko privoščijo le tapremožnejši upokojenci in redkokateri drugi.
Nimajo naprimer možnosti nakupa kombiniranih mesečnih kart-nekateri bi hodili naprimer na rekreativno plavanje, v kombinaciji s fitnesom ali pa 3x savno na mesec.
Pa potem prenosljive karte veljajo samo pol leta -če gre oseba, ki dobi naprimer za rojstnodnevno darilo naprimer 3x na mesec, je pol leta veljavnosti premalo za karto s 30-imi vstopi. Kdo pa gre 5x na mesec takole ciljano se kopat? To stane: bencin, prevoz, ker se mora še do tja pripeljat najmanj 60km, to je precejšen strošek, tudi če dobi karto samo za darilo.
Pa naprimer popust za občane v kraju bivanja bližnjih občin, tega ni… V Snoviku imajo slab, nefleksibilen marketing.
Snovik je bil po lanskoletni zadnji oceni javnih kopališč ocenjen kot eden izmed najdražjih kar se vstopnine tiče.
Je sicer res, da skrbijo za čistočo, ni plesnivih fug v bazenih naprimer, samo cena je pa res pretirana, pa malce bolj bi lahko ogreli vodo. No, morda s tem, ko so cene tako visoke, želijo pač odvrniti določen sloj finančno nezmožnih kopalcev, ker si pač ne morejo privoščiti tako dragih vstopnic. pa še do tja je potrebno priti, torej je dodatni strošek bencin ali pa javni prevoz, avtobus.
Ker kolikor jaz vidim, si kopanje sedaj v zimskih mesecih lahko privoščijo le tapremožnejši upokojenci in redkokateri drugi.
Nimajo naprimer možnosti nakupa kombiniranih mesečnih kart-nekateri bi hodili naprimer na rekreativno plavanje, v kombinaciji s fitnesom ali pa 3x savno na mesec.
Pa potem prenosljive karte veljajo samo pol leta -če gre oseba, ki dobi naprimer za rojstnodnevno darilo naprimer 3x na mesec, je pol leta veljavnosti premalo za karto s 30-imi vstopi. Kdo pa gre 5x na mesec takole ciljano se kopat? To stane: bencin, prevoz, ker se mora še do tja pripeljat najmanj 60km, to je precejšen strošek, tudi če dobi karto samo za darilo.
Pa naprimer popust za občane v kraju bivanja bližnjih občin, tega ni… V Snoviku imajo slab, nefleksibilen marketing.[/quote]
A bejž? Da so po vseh portalih prodajali karte s 50 % in jih samo v eni rundi prodali prek tisoč, je pa tvojemu budnemu očesu ušlo? Akcije imajo non-stop.
Pa naprimer popust za občane v kraju bivanja bližnjih občin, tega ni… V Snoviku imajo slab, nefleksibilen marketing.[/quote]
A bejž? Da so po vseh portalih prodajali karte s 50 % in jih samo v eni rundi prodali prek tisoč, je pa tvojemu budnemu očesu ušlo? Akcije imajo non-stop.[/quote]
Si iz njihovega marketinga?
Žal se ne da naprimer karto za več obiskov (15, 30), ki jo podariš naprimer za darilo, ne da kupit preko teh portalov in vsi tudi nismo ljubitelji teh portalnih ponudb, ker smo morda že bili ogoljufani pri drugih ponudbah in ne zaupamo.
A bejž? Da so po vseh portalih prodajali karte s 50 % in jih samo v eni rundi prodali prek tisoč, je pa tvojemu budnemu očesu ušlo? Akcije imajo non-stop.[/quote]
Žal se ne da naprimer karto za več obiskov (15, 30), ki jo podariš naprimer za darilo, ne da kupit preko teh portalov in vsi tudi nismo ljubitelji teh portalnih ponudb, ker smo morda že bili ogoljufani pri drugih ponudbah in ne zaupamo.[/quote]
Jau! Če si tako butasta, da ne znaš kupit 30 kart s 50 % popustom, potem pa ne vem, kako bi ti človek sploh še pomagal. Človek ti ponudi karto po 7 evrov, ti ne kupiš, in potem jamraš, da je drago? In od kod ti ideja, da se jih ne da podarit? Komu zaupaš ali ne zaupaš, je tvoja stvar, samo ne potem jokat..
Žal se ne da naprimer karto za več obiskov (15, 30), ki jo podariš naprimer za darilo, ne da kupit preko teh portalov in vsi tudi nismo ljubitelji teh portalnih ponudb, ker smo morda že bili ogoljufani pri drugih ponudbah in ne zaupamo.[/quote]
Jau! Če si tako butasta, da ne znaš kupit 30 kart s 50 % popustom, potem pa ne vem, kako bi ti človek sploh še pomagal. Človek ti ponudi karto po 7 evrov, ti ne kupiš, in potem jamraš, da je drago? In od kod ti ideja, da se jih ne da podarit? Komu zaupaš ali ne zaupaš, je tvoja stvar, samo ne potem jokat..[/quote]
Daj babše, nauči se brati – kje piše v mojem tekstu, da se pritožujem, da se ne da enodnevnih kart podarit?
Če povem realne izkušnje glede term Snovik in te tako prizadene moraš bit njihova zaposlena ali pa del familije.
Nauči se poslušat, brat in razumet feedback=povratno informacijo uporabnikov in ne tumbaj po svoje naprej. Če ti pride prav OK, če pa ne, pa preskoči drugič brez neumnega repliciranja. Bo šlo?
Nisi napisala koliko so stari otroci. Zdaj če so predšolski v bistvu nima veze v katere greste. Če so starejši, je pa že fajn, če imajo kakšne tobogane, vodne atrakcije. Od vseh naštetih sem bila v Termah 3000 (in nam je bilo v redu, ker je nekaj toboganov, tako, da glasujem za te). Bili smo tudi v Termah Ptuj, tudi tam je en tobogan, vendar me je motilo, ker moraš potem ven iz vode, da prideš nazaj noter v kompleks, pa te kar malo prezebe.Lendava, Bonovci so mislim, da bolj za umirjene goste. Imaš še Terme Čatež, tam je tudi za večje otoke kar nekaj. Vse seveda velja za pozimi.
Meni je pri izbiri toplic za pozimi najpomembnejše, da si znotraj hotela kjer so bazeni, ker vse preveč jih poznam, ki pridejo z otroci čisto bolni domov (največkrat vnetje ušes) pa mi gremo raje k morju kjer so bazeni z morsko vodo -imamo pa nekaj slabih izkušenj, ker so bazenski kompleksi skoraj povsod slabo izolirani in piha od vsepovsod (npr Žusterna). Glede prepiha se mi zdi da je bilo dokaj OK v Topolščici (ni pa zabavna za otroke), Laško (za predšolske OK za večje niti ne) in pogojno Čatež (dovolj veliko, da se daš kjer ni preveč prepiha).
Za družine, je super lepo v termah Olimje. Imaš na razpolago za majhne in večje otroke, res so se potrudili na nivoju, starši imajo kaj početi z otroki. Malo večji imajo tudi igralnice. Starejši pa se lahko kopajo v Orhideliji ali cenejša varianta Termalna relax zelo lepo, za poćitek imajo malo mirnejše prostore malo umaknjene od bazenov. Za vse je poskrbljeno. Za starejše in za mlajše in za starše😊, tako , da nihče nima vzroka za pritoževanje.😊 Pa uživajte