London
Ojla!
V petek oppotujemo v London za 6 dni neorganozirano in bi vas prosila za nekaj nasvetov. Hostel imamo že rezerviran v centru (Hyde Park). Zanima pa nas sledeče:
1. Ali upoštevajo študentske popuste (ISIC) pri vstopninah in pri nakupu karte za podzemno železnico?
2. Kaj priporočate glede hrane, ker večina jih je mnenja, da ni kaj preveč dobra?
3. In če je še kakšna pomembna zadeva na katero moramo biti pozorni…in mogoče kakšne vaše izkušnje…
Hello;
Glede na to, da je samo dva dni časa, da ti da kdo kakšen pameten napotek – in s tem tudi meni , ti sporočam naslednje..
Tudi sama odhajam v soboto neorganizirano v London in polega tega z otroci. Kar nekaj časa že spremljam razne internetne strani in razna priporočila takšna in drugačna. Pri vsem tem žal nisem zasledila nikjer o popustih za študente.
Kar se tiče hrane, je baje poleg tega, da je zanič tudi blazno draga, tako da nam ne bo preostalo drugega kot razni fast foodi – pa ši ti so več kot 1x dražji od našega recimo McDonaldsa in pa razni sendvički, ki jih je povsod dovolj. Ogibajte se Pizze Hut, ki je baje “ogabna”.
Sicer pa, mogoče dobiva še od koga kašnen pameten napotek, drugače pa, lepo se imejte, pa veliko sonca a`ne!
LP;
Jaz sem bila pred 2 leti v Londonu in so upoštevali študentsko izkaznico, seveda tam, kjer piše, da so popusti za študente, to je v vseh večjih zanimivih točkah, peljala sem se tudi s podzemno, pa sem bila takrat študentka, ampak se ne spomnim, da bi imeli kakšne popuste za študente. Glede podzemne je najboljš kupit tisto nekajdnevno karto, da se lahko potem neomejeno voziš gor in dol po Londonu. Ne vem pa, koliko stane, ampak verjetno se jo da kupit na vsaki postaji podzemne. Glede hrane res ne moremo govoriti o kakšni pretirani raznovrstnosti, najceneje je prav gotovo supermarket pa suha hrana. Fino je, če je v hotelu zajtrk, da se takrat pošteno napokaš, potem pa je skoraj do večera mir (sej pa sploh nimaš časa mislit na hrano, ko si v Londonu), drugače pa za mene je najlepši del Londona okoli Tower Bridga, pojdite v kakšen park, pa z ladjico do Greenwicha, če vam bo pa zelo ostajalo časa, pa tudi v Windsor castle, ki je baje zelo lep. Pa srečno pot!
jaz sem ze v londonu bil 2-krat, hrana je tam zelo v redu, če imate radi pekočo hrano vam priporačam indijsko restavracijo, v italjansko pa vam priporočam, da ne greste(slaba hrana) za podzemno železnico je po mojem popust( priporočam vam da kupite karto za cel dan- podzemna, vlak,,,…)
mejte se, WESO
Zivio!
Ravnokar sem se vrnila iz Londona, kjer sem prezivela 1 teden in ti lahko dam nekaj koristnih informacij.
Če boš šel z letalom z brniškega letališča, boš pristal na letališču Gatwick-north terminal. Tu je najboljše, da kupiš vozovnico za Gatwick express, ki te v pol ure pripelje do Londona-Victoria station. Vozovnica v eno smer stane 11 f, za povratno ne vem. Vozovnico za isto ceno lahko kupuš tudi na vlaku. Vlak vozi vsakih 15 min. Sicer greš lahko tudi na navadni vlak (ima postanke), ki pa do Londona vozi ok. 50 min, mislim pa, da vozovnica stane 8 f. Za metro si kupi travelcard za 7 dni. Cena je odvisna od števila con. Jaz sem jo imela za cone 1-4 in je stala 28 f., potrebuješ tudi svojo fotografijo, ker jo prilepijo na kartonček. S travelcard se lahko neomejeno voziš z metrojem, velja pa tudi za avtobuse. Drugače pa ena metro karta za prvo cono stane 1. 60 f. Prenočišče: Prva možnost je, da si preko interneta rezerviraš hotel ali hostel (gl. http://www.travelstay.com). Jaz sem rezervirala najcenejšo varianto za 12.50 f na noč za eno osebo-varianta bed & breakfast (soba s pogradom, umivalnik, tv, omara in stol) – The new atlantic hotel Paddington. Ce rezerviraš, plačaš s kartico depozit , v mojem primeru 20.56 f, ostalo plačaš ob prihodu (lahko s kartico Eurocard, Visa…) Za zajtrk je bilo na voljo: maslo, marmelada, žemlje, kruhki (toast) , ki si jih laho popečeš, cornflakes, kava, mleko, sok.
Druga varianta je, da se pozanimaš pri SLOVENSKI KATOLIŠKI MISIJI v Londonu – naslov je OFFLEY ROAD 62 – g. STANISLAV CIKANEK – tel.: 00 44 207 735 66 55, kjer oddajajo prenočišča slovencem ( prostora imajo za ok. 15 oseb), cena se vrti ok. 12 f (nepreverjeno). Rezerviraj si pravočasno-v najinem terminu je bilo zasedeno.
Znamenitosti: odvisno kaj te zanima. Je pa London lepo spoznavati peš, veliko znamenitosti je kar na kupu, zanimivo si je ogledati tudi menjavo straže pred Buckinghamsko palačo in pred Horse guards building.
Krajši cenik: muzej Sherlocka Holmesa 6 f-priporočam, muzej voščenih lutk ok. 16 f,-najboljše je, da si vstopnico rezerviraš po internetu,kjer si izbereš dan in uro, in te takoj spustijo notri, drugače lahko čakaš v vrsti tudi 3 ure., the cabinet war rooms ok 6 f oz. za študente ok 4 f, Westminster abbey 6 f-ob nedeljah zaprta, Tower of London 11.50 f-priporočam, nasproti Towra-na drugi strani Temze vojna križarka Belfast 5. 80 f.
Prost vstop je v naslednjih muzejih: British museum, Science museum, National war museum, Royal observatory Greenwich, National maritime museum(Greenwich), Queens house(Greenwich), ladja Cuty Sark at Greenwich ok. 6 f,, povratna karta za vožnjo z ladjico Tower-Greenwich ok. 7 f, zelo priporočam obisk RAF muzeja v Hendonu, ki je vsaj zame fantastičen. Vstop je prost. Do tja prideš z metrojem-northern line. Izstopiš na postaji Colindale. Ob izhodu postaje te table usmerijo na levo, nato naravnost, hodiš ok. 15. min, nato na desni zagledaš muzej.če boš šel,si vzemi dovolj časa, ker je obsežen. Vožnja s turističnim avtobusom, kjer laho vstopiš in izstopiš po želji-original tour-rumena varianta stane 15 f. Hrana: v Mc Donaldu od približno 3 f naprej.
Toliko za zdaj. Upam, da ti bodo te informacije pomagale. V enem tednu lahko London dodobra spoznaš.Uživaj!
Erna
Živijo
Nekaj koristnih informacij o Londonu lahko dobite na www.adventure-soul.si