Najdi forum

s psom v kamp

Mi lahko katera iz izkušenj pove, kako je kampiranje s psom?
kako pes prenaša vročino, .

Imamo prikolico v senci, vendar ne vem če bo to primerno za psa..
če je vročina 33 stopinj in pes leži v senci pred prikolico- kako to prenaša?

Ne želimo ga pustiti doma, imamo ga šele pol leta in želimo z njim na morje.

hvala

neizkušena

Vsa mlada leta sem preživela v kempih in veliko psov je bilo zraven. Očitno jih vročina ni motila 🙂

Pa kaj vlačite pse v kampe??!!! Pol pa en začne lajat ob 1. ali 3. ponoči, pol pa lahko poslušaš lajanje celega pasjega tropa v kampu. Al pa kakšnega pustijo na prosti sprehajanje po kampu, drugi privezani pa v jok, ups v lajanje.
Če pa dobiš za soseda psa, ki ni ljub tvojemu kosmatincu, bo naslednjih 14 dni cel kamp poslušal pasje dretje.Pomisli malo na ljudi, ki se želijo naužiti morja v miru.

Ali res misliš, da psi uživajo v tisti vročini?

Če se želiš naužiti morja v miru, pojdi v samoto, na samotni otrok ali kamorkoli, kjer so psi prepovedani.
Mi redno zahajamo v kempe, vedno so in bodo psi in nobenega posebnega lajanja. Vročina doma ni nič manjša kot na morju, mimogrede.
Kako pa prenašaš sosedovega psa?? IN kam bi ti dala psa poleti? Bi ga pustila doma?
Veš kaj ti povem, v kempih se dosti bolj sliši kričati mularijo, ki vrešči noč in dan, kakšen sonček tuli ob 1 ali 3 ponoči kot bi mu šlo za življenje, ali pa razgrajajo opiti odrasli. Psi so še najmanjši problem.

V “našem” nudističnem campu so bili tudi psi nad vzgojeni 🙂

No res nikoli nisem slišala laježa, zanimivo. Tudi nikoli nisem slišala joka otrok.
Oboji so bili sosedi.
Psov je bilo v campu ogromno, saj je bil camp psom prijazen, so imeli posebene tuše tudi za pse. Nikoli nobenega laježa, ali neprimernega obnašanja psa.

Bi rekla, da je to stvar vzgoje.

A doma mu pa ni vroče?

Mogoče ja, mogoče ne. Imam dva psa, oba sta imela enako vzgojo. Ampak en je priden in tih, drug pa tudi zlat po srcu, ampak laja pa samo, če se list v vetru premakne. Drugače povsem ubogljiv, ampak utišati se ga pa ne da. Lahko ga udariš, lahko kričiš, lahko mu mirno prigovarjaš… nič ne pomaga, ko je v svojem elementu te niti ne vidi niti ne sliši. Ni pomoči. Veterinar je mnenja, da laja iz strahu.

Mi smo bili lani z našim velikim psom na Kolpi. Pes mora biti v senci, zraven ves čas svežo vodo in večkrat naj ima dostop do reke/morja/bazenčka, da se lahko ohladi. Ne vem sicer, pri kakšni temperaturi nastopi vročinski udar, vendar pa pri 40-42 stopinjah beljakovine (kri) zakrknejo in to je usodno. Bolj pomembno je, da psa ne puščate v avtu ali pa prikolici, ampak da je na svežem zraku.

Za psihopatske dog-haterje pa tole; 3x v življenju sem kampirala. In vsakič, čisto vse dni mojega kampiranja, je bila v campu oziroma okolici tako glasna glasba, da nismo mogli zaspati, vsakič sem klicala policijo. Pa mislite, da je pomagalo? Ne. Ko bi vsaj psi lajali, to je vsaj naraven zvok, kot pa da ti nekdo nabija grozno “glasbo”, ki to ni. Nikoli več v camp, nikoli.

Upam, da bo čimveč ljudi vozilo svoje psičke povsod, da bodo razni psihopati prenehali hoditi med normalne ljudi in takrat bo svet malo lepši.

Pri 40-42 telesne temperature, ne temp. zraka.
Ne, ne zgodi se tako hitro.

Drugače pa tudi mi že bili s psom v več kampih in ni bilo težav. Je pa res, da je senca nujna!!! In da čez dan miruje. Mi smo našega čez dan polivali tudi z vodo, da se je hladil, obstajajo pa tudi vodne postelje, v katero naliješ hladno vodo in potem psa hladi.

Večins psov, ki živijo ob ljudeh, ponoči spi. Derejo se pa tisti, ki životarijo v pesjakih ali na ketnah. Toliko o tem.

Avtorica, predvsem pazi, da se pes ne bo npr. kopal v morju in moker bil na soncu oz. na vročini – povečana možnost vročinskega udara. Opozarjam zato, ker se velikokrat zgodi, da želijo lastniki dobro, pa naredijo ravno nasprotno. Namreč iz mokrega kožuha na soncu začne izparevat voda in ti psa dobesedno skuha. Če se to zgodi, začni s počasnim ohlajanjem, nikoli psa polivat z mrzlo vodo, ampak hladiš blazinice na tacah.
Samo nasvet.

Če se želiš naužiti morja v miru, pojdi v samoto, na samotni otrok ali kamorkoli, kjer so psi prepovedani.
Mi redno zahajamo v kempe, vedno so in bodo psi in nobenega posebnega lajanja. Vročina doma ni nič manjša kot na morju, mimogrede.
Kako pa prenašaš sosedovega psa?? IN kam bi ti dala psa poleti? Bi ga pustila doma?
Veš kaj ti povem, v kempih se dosti bolj sliši kričati mularijo, ki vrešči noč in dan, kakšen sonček tuli ob 1 ali 3 ponoči kot bi mu šlo za življenje, ali pa razgrajajo opiti odrasli. Psi so še najmanjši problem.[/quote]

No, tako pišejo predvsem egoisti.

Na morju želim uživati kot ostali, ki si želijo preživeti nekaj dni na morju.
Veš kako prenašam sosedovega psa? Vsak dan nosim glušnike, ker si je gospodićna v bloku omislila, da se je potrebno prilagajati lajanju psov. Žal. Živimo v takih časih. Žal. Brigam se zase, za ostale me ne zanima. Kam smo prišli, ko je žival več vredna od človeka? In veš kaj, imam okvarjeno hrbtenjačo, in vsakič ko v bližini zalaja pes, me zaštiha v hrbtu. IN to zelo boli.

Lastnike kampov zanima samo dobiček, zato sprejemajo pse, ki jim še najhitreje prinesejo dobiček. Zanje se plačuje kar velik znesek.
Kar nekaj ljudi sem srečal, ki so spakirali prav zaradi psov. Valkanela je lep primer (no tu se kar spotikaš ob pasje kakce). Lani je en Nemec na veliko piii…., ker ponoči v Puntici ni bilo miru in je po treh dneh spakiral. Da ne omenjam Špadičev, Banjol ali Čikata (tu so ljudje podpisovali peticijo, da se to uredi)

V kampih je ogromno ljudi na kupu. Ja, kdaj zakriči kakšen mulček, najde se kakšna pijana družba, ki kmalu omaga, ko pa kakšen cucek začne s svojim dretjem v noč in mu en na drugem koncu odgovarja, je pa štala.
Če se odločite za psa, potem vam tudi varstvo za 14 dni ne bo problem najti. Meni se ga ne da sprehajat in ga nimam.

Ne pa mi tu prodajat, da pes uživa v vožnji pri 32 stopinjah, s klimo v avtu. Recimo kakšen zlati prinašalec.

A doma brez klime uživajo?
Pa resno sprašujem, kakšne pse to srečujete, da imate take probleme? Ker normalen pes se ne dere, ne laja v tri krasne ipd. Ne vem, jaz imam 3, pa so bili sosedje presenečeni. ko sem jim to povedala?

najprej je pogoj, da je kamp prijazen živalim, torej da dovolijo imeti živali, potem se zavedaj, da boš za psa na dan plačal več kot za otrka, vsaj v naem kampu je tako, imajo pa zato psi svoje tuše, svoje sprehajalne potke, svojo plažo… z nami hodi naš kuža že 8 let, pred prikolo ima senčko, poskrbimo za svežo vodo, hrano, sprehode, skratka kot doma, ko je zunaj prehudo vroče tudi v senčki, pa ima na voljo še veliko prikolo s klimo, kot mi. Predlagam tudi, dolg jutranji sprehod in večerni, vmes pa le kratke in še to, če se da v senčki, kopamo v morju mi psa ne, gre pa večkrat pod tuš. pa upaj na prijazne sosede, ki imajo radi psa…

seveda pa poskrbi da pes ne bo moteč, torej ne bo preveč lajal, se zaganjal, seveda mora biti na povodcu in ne spuščen, skratka pes naj bo vzgojen in nobenemu moteč, drugače se bo hitro našel kdo, ki vas bo prijavil.

še tole, v našem kampu se redko sliši kakega psa, ki je pač malo bolj glasen, ker so taki tudi lastniki in njihovi otroci, torej vse je odvisno od lastnika psa, če je on nevzgojen in misli, da je vse njegovo in lahko počne kar želi, potem bodo taki tudi njegovi otroci, psi… ampak v takšnih primerih se ve, da je pri nas red in se lahko potožiš na recepciji in se nato take utiša. V našem kampu je res red in tudi pasjih drekcov se ne vidi, ker je na vsake nekaj metrov smetnjak za drekce z vrečkami, seveda pa za psa plačujemo več kot za enega otroka nad 15 let…in kamp je ogromen in označene so cone, parcele, kjer so psi dobrodošli, največ na conah, kjer so nato zanje tuši, plaže, sprehajalne poti, torej nekdo, ki ne mara živali, se potem umakne v parcele kjer jih je malo manj… Pa se še vedno najde kdo, ki kdaj zažeti, ki je apriori alergičen na pse, živali, verjetno še sam nase in kaj teži, pa mu le povem, da nisem naredila nič narobe, da je tu dovoljeno za psa, da pes nikogar ne moti, da je vzgojen, drekce pobiramo, upoštevamo pravila kampa in da za psa plačamo ravno toliko, kot on sam zase in potem se odstrani in gre mimo, če se ne bi, bi mu pa še zagrozila, da ga bom prijavila, ker me ogroža…kajti eni so res tako hudo natsrojeni proti psom, da so prav grozni s svojimi izpadi…ma saj jim ni za zamerit, če imajo slabe izkušnje z neodgovornimi lastniki živali!
Torej vse to plačamo, plačujemo…ampak glej, če imaš psa, tudi le ta stane, imam raje urejen kamp in pač plačaš, kot to, kar je napisal en zgoraj, da vsi lajajo en čez drugega, tudi ljudje;))!

Mi prejšnega psa niti v sanjah ne bi mogli vzeti sabo v kamp. Bil je pes, ki naravnost obožuje vodo in ne bi zdržal ob prikolici niti min. Doma smo mu naredili bazen in pes je v najhujši vročini cel dan sedel v bazenu. Če bi bil pa v kampu pa bi sedel v vodi in lajal ven na nas.
Pa je drugače bil pes, ki je živel z nami – v hiši, kljub svoji velikosti.

V našem kampu so psi dovoljeni. Glede na izkušnje sem večkrat slišala dretje nevzgojenih staršev in njihovih otrok kot lajanje psa.
Socializiran pes z normalnim lastnikom ne bo motil nikogar.
Ob vročini pa skrbiš zanj tako kot to počneš doma.

A vzgojen pa ni bil?

Poiščite psom prijazen kamp. Naš recimo je, ima pasjo plažo (z naravno senco) in seveda tudi tuše za pse.
Glede ohlajanja psa so ti že ostali povedali, pa da mora imeti vedno na voljo dovolj vode. Lahko mu kupiš tudi posebno vodno blazino za ležanje, ki hladi.
Na sprehode ga pa vodi res zelo zgodaj zjuraj in pozno zvečer, ko se že ohladi, čez dan bo pa verjetno itak preležal kje v senčki pri prikolici.

Kar se tiče laježa zaradi psov in podobno. V našem kampu je res ogromno psov, ker je pač znan med ljubitelji živali in bi človek domneval, da bo veliko lajža, medsebojnih sporov med psi ipd.
No, čez dan pa se v reali sliši totalno nevzgojene otroke in zvečer večinoma pijane odrasle. Nonstop pa običajno kak kreten nabija muziko, tudi če ga ni pri šotoru/prikolici.
Čari visoke sezone 🙂

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Za tiste, ki hodijo v kampe s svojimi kužki. Katere kampe priporočate in katerih ne. Hvala

Ponavadi so ponoči v kampih ljudje bolj glasni kot psi. Ko smo šli v kamp z našim psom zaspati nisem mogla zaradi ljudi ki so zunaj vpili naš kuža pa je tiho spančkal zraven mene. Čez dan je bil privezan v senčki pod drevesom. Ni bil privezan cel dan ker smo ga vozili na sprehod in kopat v reko. Ko pa smo bili na morju je bil spuščen ker smo imeli tako ali tako ograjo okoli parcele in je ležal v senci pod drevesom.Mislim da psi bolj uživajo če jih odpeljete s sabo v kamp kot pa da jih vtaknete v kakšen hotel kjer ne bi nikogar poznal.

smo v hiši, ampak, ko smo jo 1 leto staro komaj nekaj mesecev peljali na morje, je bilo veliko lajanja, HB je naša soseda to razumela, no potem je bilo bolje, tako da zna biti pestro v kampu, sploh če naletiš na kake netolerantneže!

Lajanja? Kje pa ste bili vi in kako to, da ste pustili, da se dere?

o glejo ☺
a si psoma že odrokodelala praznjenje jajc in psico z rezultati namazala

Kampiranje za nas ni primerno, imamo 2 psa, ki sta nora na vodo. In posledično tudi bevskata, ker nas oz cel kamp pozivata k igri. Smo probali 1 vikend, ni šlo. V kampu je bila tudi prevelika gužva in sta obe celo noč “čuvali” šotor. Prikolica pa meni ni všeč, imam občutek, da je kot konzerva, kar dihati ne morem. Da bi jih zaprla not, mi ne pride na misel.

Gremo v apartma, pa pazimo, da kraj ni označen kot družini prijazen. Tako imamo vsi mir in lep dopust.

Jaz vedno vzamem s seboj v kamp tudi pedigre pal in mesurol.

New Report

Close