Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sardinija – najem avta

Sardinija – najem avta

Je morda kdo bil na Sardiniji in najel avto? Izkušnje, priporočila prosim 🙂 Hvala lepa 🙂

gugl -> sardinija -> rent a car ☺

Smo. So cigani. Pazi, da boš imela dovolj visoko stanje na kartici in vnaprej sklenjeno zavarovanje, ker je to tam zelo pogosta goljufija. Tudi če imaš sklenjen dodatni kasko posebej, ti vsilijo še svojega, če na kartici ni dovolj stanja. In to se razlikuje od tistega, kar piše ob sklenitvi prek interneta tudi za 300 evrov. Če na kartici ni dovolj stanja, scusi, ne moremo vam dati avta, če ne plačate toliko in toliko dodatno. Avto je že plačan, v vrsti si čakal dve uri in s škripajočimi zobmi plačaš še to. Preveri na guglu! Drugače avto super, nov, vse ostalo brez problemov.

Pri količkaj dražjih avtomobilih seveda hočejo imeti kartico z dovolj visokim kritjem, včasih celo dve, ampak to je vedno navedeno že ob najemu po internetu. Natančno si oglej pogoje najema, da ne boš potem izvisela na hladnem tako kot tisti, ki se nad mano razburja – na vse te opozorijo vnaprej.

Raje ne vzemi najnižjega razreda – vsaj economy ali intermediate; tisto, kar boš prihranila pri najemu, boš zmetala za gorivo, ker so compact avtomobili ponavadi ful podhranjeni in ti potem poraba pri malo večji hitrosti ali v klancu takoj zraste v višave.

To seveda ni res, če bi opozorili, bi bilo vse okej. Avto je bil nižjega cenovnega razreda, na kartici so hoteli imeti 800 evrov, na licu mesta pa so potem zahtevali 1100 evrov. In gugl pravi, da je to pogosta praksa, zato pa opozarjam. Še hoteli smo cenejši avto (ker je prej kao rekla, da je to zato, ker je nov), pa se ni dala. Sem tudi jaz verjela poštenosti, pa se nasankala. So se kao opravičevali, da je prišlo do napake, ampak ker ni njihova, morajo vztrajati pri dodatnem zavarovanju. Blabla, gre za pogost nateg. Pred nami je tako popizdevala cela vrsta ljudi.

Še članek, kako do tega pride, da boste videli, da ni bil problem v naši nepoučenosti in nerazumevanju:

http://www.telegraph.co.uk/travel/travel-advice/10736572/Warning-over-car-hire-excess-charges.html

Očitno je zelo problematičen posrednik Holidays Auto, preko katerega smo avto rezervirali tudi mi, ker so bili najcenejši. Pa smo celo vedeli, da to delajo in šli na kartici na maksimum, kolikor se je dalo, pa je bilo še premalo. No, tem v članku so kartico potegnili dvakrat, da ni šla več skozi in so morali plačat. Vse finte izkoriščajo.

Šli smo drugače prek localauto. Tukaj najdeš še cel kup grozljivk. Zdaj bom pa nehala. 🙂 Upam, da pomaga.

https://sites.google.com/site/dontrentlocauto/the-lives-of-others/people-with-similar-stories

Kot rečeno, jaz nisem imela nikakršnih problemov (firma Maggiore), kakor je bilo v pogodbi, tako je šlo tudi v živo.

Hvala vsem za odgovore. Ravno zaradi visokih zneskov sem veliko guglala, hvala lepa za nasvet, in bolj kot gledam manj mi je jasno.

Ni mi čisto jasno, ali excess pomeni, da toliko jaz krijem, če se mi z avtom kaj zgodi ali do tega zneska krijejo oni. Najbrž krijem toliko jaz?

A se splača vzet dodatno zavarovanje ali ne? Običajno imaš osnovno, ki vključuje CDW, potem pa še doplačilo za polno kritje, kot da potem ne plačaš nič, če se kaj zgodi.. zato mi tudi ni nič več jasno..

sem pa prebrala kar nekaj zgodb o tim rip offu.. skratka če piše, da pride avto določen znesek evrov se zna zgoditi, da prideš tja in zahtevajo več denarja ali pa več limita na kartici.

Kaj pa če imamo limita samo 500 eur? Hvala še enkrat

Pa jasno, da kadar se vzame ranta a car, da se vzame tudi polno max. zavarovanje, jaz ga drugače sploh nisem pripravljena najet.
Glej, da imaš še Zero Excess, če ne znaš fino doplačat. Limit 500 eur pa ne vem če bo zadosti, meni so ga vzeli nazadnje mislim da 1.200 eur, pa sem imela vsa možna zavarovanja, tudi zero excess, vračilo praznega tanka, torej nobenih doplačil v primeru česarkoli. To naredijo za primer kakšnih prekrškov, ni pa bila Italija.

Jaz tudi s firmo Maggiore nisem imela nikoli težav.

Načeloma skleneš dodatno zavarovanje prek katere od firm na spletu, ker je bisteno ceneje. Rent-a car si na tvoji kartici rezervira določen znesek. V primeru nesreče ti ga potegnejo dol, ti pa ga terjaš od zavarovalnice, kjer si zavarovanje sklenila. Ker če bereš net, tudi če skleneš dodatno zavarovanje prek rent-a-carja, se v primeru nesreče izgovarjajo, da ni vse krito in ti rezervirani denar vseeno poberejo. 500 evrov pa ne bo dovolj, se bojim. Razen če vzameš drago zavarovanje prek njih, potem ne zahtevajo toliko excessa.
Drži se tistih, ki ti pišejo, s katerimi firmami imajo dobre izkušnje.

Ojla,

s prijatelji nameravamo najeti avto na Sardiniji, vendar nismo čist prepričani kakšne dodatne stroške lahko pričakujemo ob prevzemu avta. Kakšne so kaj vaše izkušnje? Razmišljamo o podjetju inter rent. Rezervacijo bi opravila preko spleta. Hvala za odgovore.

Rezervirali za 10 dni preko neta, plačali 300 eur. Tam so zahtevali še 300 kavcije, nato pa nam vrnili samo 150 z razlago v nerazumljivi italoglešleščini.
Prejšnji mesec.

V Livornu na nočni trajekt, se zjutraj zbudili spočiti in piči dalje. Nobenih problemov.

Če misliš rentat, se izogibaj vsem zgoraj naštetim firmam, vključno z Maggiore, in se drži preverjenih: Herz, Sixt ipd. So malo dražji, ampak ne nategujejo ljudi in si brez skrbi.

hvala za odgovore 🙂 am ja stvar je taka da smo že rezervirali letalske karte..smo mislili da bo bolj enostavno vse skup pa smo se ušteli 😛 bomo pač stvar probali rešit z javnim prevozom.
@nasankali a to ste pri inter rent dali kavcije 300? ker mislim da je trenutno 800.

New Report

Close