Najdi forum

Ali je kdo že dopustoval na otoku Šolta in mi lahko malo pove kako je tam? V katerem mestecu na otoku je najbolje najet apartma?
Predvsem me zanima kakšno je tam življenje in kakšne so plaže.

Hvala za odgovore

Izkušenj nimam, si pa lahko več o otoku, katere apartmaje imajo in kakšna je plaža pogledaš na strani http://www.pika-balog.si

Bila. Majhen otok od Splita. Nečujem, apartmansko naselje. Zraven teniško igrišče, naselje je v borovem gozdičku. Otok je majhen, lahko ga prehodiš podolgem in počesez. Ena trgovina, ena picerija, ena konoba. Mirno, kot bi otok odrezal od sveta. Prvo leto po vojni sem bila tam. Domačini so pa malo čudni, otočani pač. V Splitu rečejo:”Ako koga ne voliš, ga šalji na Šolto…” Privatne hiše imajo svojo obalo, če kršiš to, si adijo…samo to pazi. Pa veliko knjig vzemi s seboj, ni nobene zabave. Jo tam ne poznajo. Edino srfaš lahko in igraš tenis, za potaplanje in ribolov je pa raj…čisto morje in prekrasno dno… Značilnost otoka pa so tarantele, samo ne uni strupeni pajki. Majhni kuščarji, ki so na videz podobni našim človeškim ribicam. Niso nevarni, jedo žuželke, ampak so naravnost svinjski. Domačini jih imajo za domače životinje. To pa mrčes, posebno kobilic imajo pa res veliko, me je najbolj motilo. Parajoti ti živce, če nisi ljubitelj teh živali. Jaz nisem. Pojdi, me zanima tvoje mnenje.
lp
Angel*

Hvala za izčrpno poročilo. Če se bom na koncu odločila za Šolto bom na forumu napisala kako je zgledalo.

Še enkrat hvala vsem, ki ste mi odgovorili! Pa lepe počitnice.

Šolta je krasen otok, še posebej njegova zahodna strn, ki je mirna. Če želite apartmaje najeti tam, si lahko ogledate našo stran z opisi apartmajev http://www.pika-balog.si
Lep pozdrav, PIKA

Pozdarv!

Angel a mi prosim malce razložiš te ‘privat plaže’ in kaj naj pazim, tudi jaz nameravam iti na Šolto na dopust.

Že v naprej hvala!

*
Veš tamkajšnji domačini so nekaj posebnega. Imajo hiške, vikende in ker so to kar so…si ogradijo še kos obale, čeprav sam veš, da je morje od vseh…Naj bi bilo, pa ni. Taki so.

Lepe počitnice!
* ja Angel

Na Šolti smo bili lani in sicer v Stomorski. O kakšnih ograjenih plažah nisem nič zasledila, verjamem pa, da v Nečujamu, ki ima za svoje kapacitete premajhno “javno” plažo, domačini ograjujejo svoj košček obale. Meni je Šolta čisto všeč, če bi se še enkrat odločala za dopust tam, bi se verjetno namenila v Maslinico ali Rogač.
Motilo me je le to, da so bile plaže (vsaj v bližini Stomorske) zasvinjane in smo si svoj košček morali najprej očistiti vseh smeti, ki jih od Splita nanosi morje. Mogoče sem malo razvajena, ker smo prej nekaj let hodili na južno stran Hvara, kjer takega problema ne poznajo, saj kolegi pravijo, da je svinjarije dovolj kar na večini otokov.

Skratka, če ti paše mir, le pojdi na Šolto. In naj ti domačini zapojejo “Šoltansko” – zagotovo se boš želela vrniti.

Glej še: http://www.solta.hr.

Draga neja! Na otoku Šolta sem bila prvo leto po vojni in potem še naslednje leto. Tam sem preživela najprej štiri tedne in potem dva. Otok prehodila po dolgem in počes, spoznalaše domačine, res mi ni tuja Šolta. Od tam imam tudi domače olivno oljo, vsako leto mi ga nekdo kupi in dostavi v Slovenijo. Nečujem je lepo naslje v borovem gozdičku in obalo, ki je za goste naselja, škodal le, da so prelepo pokrajino uničili z nekim plastičnim toboganom za male, ki kazi okolje. Plaža je čista, ker za njo skrbijo. Povdarjam domačini so nekaj posebnega, večinoma jih ima pa še vikendice iz Splita, prekrasne hiše, ki imajo ograjeno obalo. Vsi ne, eni pa. Napišem jutri še telefon za Marino, da se bo lahko prijavila, če bo preživela dopust na Šolti.
Vsem lep pozdrav!
ps: Zame osebno je najlepši kos Dalmacije še vedno Brač, Hvar, otok Vis in seveda Lastovo.
Angel*

Hvala, lahko napišeš telefon, če mi bo prišel prav. Nisem še čisto odločena kam na dopust, saj sem pred kratkim zanosila, zdaj pa ne vem več kam, če sploh kam.

Do zdaj sem letovala na Hvaru in Korčuli in oba otoka lahko zelo pohvalim.

Za trud in odgovore pa še enkrat Hvala!

Napišem ti telefonsko številko se ve. Jutri prav!
lp
Angel*

SAMO V NEČUJAM NE! TO JE ČEŠKI IN BOLGARSKI TURIZEM!

VSE OSTALE LOKACIJE NA ŠOLTI SO SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR! IDILA!!!! DOMAČINI SO KRASNI – IMAM IZREDNO LEPE IZKUŠNJE Z NJIMI!

Hay
no mi2 z mojim pa sva ravno včeraj prišla iz šolte.bila sva v nečujamu. hm…nisem pričakovala takšnega miru, ker si nisem prej prebrala kaj dosti o otoku in sem bila sprva konkretno razočarana nad pustostjo in mrtvim otokom. mi je pa všeč, da se sprostiš in spočiješ, ker si res in the middle of nowhere…všeč mi je bila voda-kristalno čista, pa vreme sva imela super…ni mi pa všeč vso to kamenje…pa vi ste vsi bili tam pred par leti..no meni se ne zdi nekaj urejeno. vse je nekaj napol urejeno, napol zapuščeno, nobena bajta ni končana, vse je zanemarjeno, trava, grmovje, vse zaraščeno…

Poletja je sicer konec, jaz pa pe vedno sanjam da bi šla na morje in to na ŠOLTO.
tam sem bila že 3 krat in sicer v Stomorski pri gospe Mari.Našla sem jih preko interneta .Mislim da so to moji najlepši dopusti.Aprtama ima teraso na morje, tako da se grem skobat in spet na veliko terasov senci. Na plaži ni svinjarije ,ne gužve .Mesto malo, povsod prideš peš ,dobre gostilne in predvsem ne drago.Pregledala sem sel otok.Nečujam ima samo to napako da so zgradili cli kup neokusnih apatmajev, drugače je zanimiv.
Glede na mir in lepoto Šolte še dolgo ne bom zamenjala.
LP

Bila na Šolti pred par leti. Hm … kaj naj rečem … vse skupaj je bilo bolj tako-tako. Apartma smo imeli v eni privat hiši, nedaleč od obale. Lastniki OK, obala kar OK (sem tudi lepše že videla), okolica nič posebnega (večina zaraščeno in nič kaj urejeno), otok pa res preveč miren za moj okus – čisto nič se ne dogaja in se res nimaš kam za dati. Mrtvilo. Sicer rada prežljam dopust na bolj mirni lokaciji, brez masivnega turizma in pijane mladine, pa mi vseeno zapaše kakšen večer preživeti ob koktejlu ali dobri večerji z dragim, česar Šolta žal ne nudi. Dobro je to, da ni masivnega turizma in se ni treba drenjati in komolčkati za košček obale. Slaba stran pa je definitvno mrčes! Komarji, mušice, vešče, stonoge, hrošči … tisoč in ena golazen v glavnem (potem pa naj človek mirno zaspi zvečer …). Bila enkrat in me zagotovo ne bo več nazaj.
Moja številka 1, kar se dopustovanja tiče, je in vedno bo Grčija. Tolpo priporočam.

haj
vsak si po svoje izbere dopust in jaz bi srepridružla tistim ki so za Šolto.Meni je predvem všče to da je mir,da ni gužve,dase ljudje pozdravljajo pa vendar ne motijo.O golazni pa vsaj zame ni duha ne sluha.Komarji pa so tako povsod.Jaz sem bom še vrnila, saj je tako lep zeleno, zvečer gledat Split in Čiovo vse v lučkah..In ljudje so prijazni.. in laško pivo imajo ceneje kot je pri nas.

Ojla!
No,pa še ena od prave Šoltanke,ki živi v Ljubljani. Šolta je krasna. Veliko miru in čudovitih zalivčkov. O norih zabavah res ni ne duha ne sluha. Včasih jih je blo na pretek. Uf,kaka srednješolska leta sem preživela v diskaču v Nečujmu. Ludnica! So pa njihove Ribarske noči prava zabava. Za oddih vam vsekakor predlagam Maslinico. No,jaz se stalno vračam…k moji hišici,k moji noni, k mojim oljkam……cenim mir in diham s Šolto….ampak, Ljubljano in Mojo Gorico tudi obožujem! Lep pozdrav vsem!!

prosim če mi gdo pove če je kaj večernih štantov na šolti že naprej se zahvaljujem.

Štanti na Šolti…bolj ne kot ja. Šolta je tak neturističen otok, kjer ni nič, je pa mir. Jaz sem bila 3x tam in mi je predvsem všeč čista voda, zrak ter mir. Večinoma so tam privat app, nekih hotelov nisem ravno zasledila. Se pa mogoče še največ dogaja v Stomorski in Maslinici, kjer je nekaj več lokalov. Nekaj let nazaj je že zgledalo, da se bo kraj Nečujam malo bolj razvil (ko sem bila prvič tam) vendar ko sem po dveh letih spet prišla sem opazila le nedokončane objekte, pa vse je bilo bolj zaraščeno, zapuščeno.
Zaenkrat sem bolj pristaš Grčije, ker sem bolj raziskovalni tip pa mi zapaše kdaj tudi malo zabave, ko se pa tega naveličam pa sigurno spet obiščem Šolto.

Romi,
ali bi se dalo dobiti naslov spletne strani od apartmajev gospe Mare?

V google vtipkaš “šolta apartma mara” in glej ga zlomka, apartmajev na šolti kolkr češ, med njimi tud Mara …

Goodle, kako pa naj vem na katero Maro je mislila Romi? To je približno tako, kot če bi za SLO vtipkal “Janez Novak”.
Poleg tega pa na tvojem predlaganem linku ni naslova neposrednega stika z lastnikom apartmajev.

Tole je bilo pa prav zanimivo prebrat, saj gre za kar staro temo in moram reči, da se je v vmesnem času očitno kar precej spremenilo (no, čisto vse ne) 🙂 Pred odločanjem o obisku tega otoka vsekakor predlagam, da se preberete reportažo o otoku Šolta[/url]

Tukaj je nekaj obnovljenih apartmajev in novih slik:
http://www.hrvaska.net/apartmaji/otok-solta/apartmaji-funda.htm

Pozdravljena Lili1
ali se lahko kontaktiramo preko maila? Mi nameravamo letos na Šolto. Družinica z dvema otrokoma. Dobila sem apartma, pa me zanima tvoje mnenje. Smo iz okolice Gorice, zato te tudi kontaktiram. Hvalaa

New Report

Close