Zavala-Hvar
Bili smo tam pred leti, ko so bili otroci se mlajši (zabave ni nobene-razen, če si jo narediš sam). Z najstniki ne priporočam. Sta dve malo večji peščeni plaži, in več manjših + skale. Če imaš čoln je nedaleč stran še otoček (Ščedro). Trgovina je ena, zato moraš po vse 8 km stran (skozi tunel) v Jelso po nabavo, zato je bolje, da vzameš polpenzion in ne apartma. Ribe domačini prodajo ali pa tudi ne (tipično za Dalmatince); gostilni sta mogoče v vasi 2. V Zavali je tudi manjši privatni kamp. Zvečer se lahko sprehajaš po potki ob morju ali pa se zopet vsedeš v avto in v Jelso, Stari Grad, mesto Hvar ipd. Gužva je v glavnem le v avgustu, drugače pa je mir. Pazi, če boš rezerviral, ti naj povedo koliko metrov so od obale (vse gre namreč v hrib). Npr. 50 m od morja je že ful strmo.
V Zavali boš lahko srečal kar nekaj tako ali drugače znanih Slovencev….
ja, prometne povezave so prav hecne… tisti tunel moraš doživet. Mi smo bili tam septembra, gužve ni ravno bilo, je pa to enih par bajt in privatni camp, kjer je bilo še kakih par ljubljanskih družin. Tudi sence ni bilo ravno na razpolago, tako da si v full sezoni ne znam ravno predstavljat, kako prebiješ dan na plaži (pod marelo al kaj?).
ne vem, moja prijateljica Zavalo obožuje, meni se je pa zdelo bolj tko. Odvisno kaj iščeš na dopustu, če se ti zdi ful dobro, da si najdeš kakega starega domačina in boš z njim do nezavesti debatiral pod smokvo, zvečer pa gledal sončni zahod in morje, potem ti bo ziher všeč.
morje je lepo in čisto, Hvar kot otok pa je itak super.
ostalo pa je že crtica dobro opisala.
LP
mi smo bili tudi pred leti, ampak samo na izletu, mislim da imam doma tudi številko tipa, ki oddaja apartmaje, hiša je čisto pri morju -prva vrsta, cena je bila že pred leti zelo visoka
Zavale ne priporočam družinam z večjimi otroki, ker se bodo dolgočasili- do mesta je zelo neprijetna cesta in pa tunel-kdor ima rad mir pa je Zavala idealna
Živjo,
mi smo bili ene 3 leta nazaj tam v apartmaju >>pri Bracotu>> cca 30 m od morja…ful dobr kuha in je ful prijazen(ne boste verjeli…tudi do Slovencev) Je pa hrib do morja in smo kar švicali za nazaj.
trgovina je v vasi,le da je čisto na vrhu hriba…za enim 16-im ovinkom po klancu gor.Imajo le osnovne stvari, hruh, mleko, jugorte…
hvar ima ful lepe plaže, mi smo pretaknili cel otok na zunanji strani, se pravi na tisti strani, kot je ZAvala in ima ful veliko lepih zalivčkov, pa še prazni so.Smo bili v največji sezoni.
Smotan je edin to, ker morje po cca 14.uri zvalovi in se ne umiri do noči.Hodili smo se kopat na Ščedro pa smo bili za nazaj proti domu vsak dan stuširani k norci.
ČE želiš ful mir je pejt na Pag ali Dugi otok.Pa še bližje je.
LP
Mojca
Živijo,
pohvalil bi kamp Petarčica, ki je super majhen družinski kamp za ne preveč petične našminkane goste, sanitarije so urejene, kot tudi sam kamp in plaža … Edino kar moti dopist in sproščeno vzdušje v kampu, na obali in v apartmanskem delu, sta lastnikov sorodnik g. Miloš in njegova žena, ki grenita miren dopust in oddih vsakomur, ki si drzne prižgati glasbo že na aobno jakost. kaj šele da bi si dovolil prijateljam povedati vic in se glasno zarežati. sicef la vse 5!!!.