Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Pomoč

Pomoč

Mene zanima koliko časa je potrebno da organiziraš eno veliko poroko? Kolk prej se moraš najavit v cerkvi in na matičnem uradu (mogoče če kdo ve koliko časa za Zemono)? Pa na kaj vse moršđ mislit? Rada bi se poročila drg lrt maja pa ne vem kolk časa rabim za to ?
Že v naprej hvala za vaše odgovore:

kdaj bi se poročila? drugo leto maja? a tega maja..k če tega maja morš pa fejst fejst pohtet…drgač se tukaj na netu nahaja tut en poročni planer in tm maš use po mesecih… no evo tukaj je link… http://www.mojaporoka.com/planer.asp..

pa veliko veselja pri pripravah!

LP, lara

Zelo odvisno od datuma, ki si ga bosta izbrala. Po mojem ene 3-4 mesece prej morata vsekakor začeti s pripravami, če bosta potem te 3-4 mesece trdo delala, sicer pa raje malo prej. Glede matičnega uradain cerkve mislim, da ni tak problem, čeprav je maja veliko porok. Bolje da kakšne 4 mesece prej rezerviraš na Upravni enoti termin in uro.
Naj te opozorim, da je lahko velik problem gostilna, vsaj pri naju je bil, ker je gostiln za vec ljudi bolj malo tu okrog, tako da je hitro zasedena. Gostilno je treba res ene pol leta prej rezervirati ali še več, ker nekateri so včasih zelo hitri in te potem prehitijo.
Če planirata poroko za maj 2003, predlagam da začneta z organizacijo takoj po novem letu. Gostilno pa rezervirajta enkrat oktobra ali novembra.

Veselo na delo.

Urša

LP!

Jaz sem zvedela da se poročiva eno leto prej in sem takrat že začela s pripravami.
To je od tebe odvisno ali boš delala vabila, konfete, … vse sama ali boš dala tiskat.
Jaz vse to delam sama in moram priznat da se mi bo ravno izšlo. Do avgusta imam za naredit še 20 konfetov in 70 naprsnikov ter vabila.

Vse je odvisno od tebe, če pa je velika poroka pa toliko bolj premisli.

Anja

kašne naprsnike pa delaš?

No ja, če delaš vse sama, potem seveda rabiš eno leto priprav.
Meni to ne znese. Med tednom vsak dan delam, tako da popoldneve raje izkoristim za kaj drugega, kot da bi sama delala konfete, vabila,…
To bom prepustila raje tistim, ki so vešče tega.

Urša

Veš kaj se meni zdi, časa rabiš toliko, kolikor ga imaš. Kruta resnica je, če finance niso problem, se vse hitro zrihta, pa tud če ga ne teče preko- gre. Čim manj komplicirat. Na matičnem in v cerkvi se da vse uredit 2-3 tedne prej! Ravno mesec nazaj sem bila na “bogati, veliki, razkošni poroki” in prijateljica, ki se je poročila jo je sama “skupaj spravila-brez agencije” v 22 dneh. Vabila in vse ostalo je dala naredit, svatje so prejeli vabila 10 dni prej. Obleko je izbrala npr.14 dni prej…je pa res ,da je taka “manekenkica”, da ji vse paše. Tako da moje stališče je da ni preveč za komplicirat, le dobro se je potrebno organizirat pa gre, pa denar ne škodi. Sicer pa če imaš le tega malo več, verjemi, ti bo agencija v 1 tednu poroko naredila in bo oh in sploh. Če se mudi, potem ti tudi svetujem, da daš vabila naredit npr. kakemu tiskarju, vse si zamisliš in ti bo naredil in ne kaki specializirani agenciji , ki se s porokami ukvarja. Vabila bodo gotova tudi v dnevu, dveh, lepa bodo pravtako, pa še bolj poceni. Ti “slavni” saloni si mislijo da so nevem kaj, hočejo da si tam celo večnost prej in komplicirajo… kak “običajni” salon , ki ima pravtako lepe obleke, ponudbo…ti bo na hitro vse pošlihtal… če se želiš poročiti hitro, boš vse uredila. Veliko veselja in uspeha.

TUDI MOJE MNENJE JE TAKŠNO, DA ORGANIZIRAŠ LE NAJNUJNEJŠE STVARI, VSE OSTALO PA NAJ POTEKA SPROŠČENO, BREZ VNAPREJ ZREŽIRANEGA PROGRAMA.

ROČNO IZDELOVANJE VABIL IN KONFETOV PRIDE V POŠTEV PRI MAJHNI POROKI (20 LJUDI), KO JE POROKA ZELO OSEBNA, DRUGAČE PA NIMA SMISLA

lll

kaj pa to pomeni?

Najprej moraš it na UE kjer se boš poročila (v Ljubljani rezerviraš termin od največ 6 mesecev pa do najmanj 14 dni prej), pol moraš pa datum uskladit s cerkveno poroko, če se boš poročila cerkveno! Tako da več kot pol leta prej nimaš kaj delat!

Menda je še največ težav pri uskladitvi prostega termina z bendom, ki ti bo igral na poroki!

P.S.
Jaz se poročim maja letos pa nimam še nič organiziranega, res pa je da bova imela čist majhno poroko. Nihče še ne ve, tudi starši, bojo izvedeli par dni prej da ne bodo organizirali kakšne ohceti, ker mi je to odveč! Nobene panike, maš čez glavo časa, če se seveda poročiš drugo leto, kot sem jaz razumela.

dobra si! če bi jaz povedala staršem par dni prej bi bili do smrti užaljeni 🙂

Zakaj naj bi bili pa užaljeni, saj bojo izvedel, sam ful kasnej. Moji vem da ne bojo užaljeni, ker sta onadva isto naredla. Njegovi pa tud ne bojo ker sva jim že pred leti povedala kakšno poroko želiva! Toliko naju pa poznajo in mislim da kar pričakujejo kaj takega od naju!

Pa tud stroške bova nosila sama, no ja, to se bomo verjetno mogli še prepričevati, saj veš, kao naj bi starši nosil stroške poroke. V glavnem midva jih bova sama in bo tako kot bova sama želela. Nobenega pompa!

Vem da bo užaljeno pa vse ostalo sorodstvo, sam to je pa njihov problem. Midva se ne bova poročila zaradi njih ampak zaradi naju! Saj bojo čez par let puzabl.

ja no vidš..pr ns bi bla pa poleg vsega sorodstva užaljena še posebaj in najbolj moja mati!

To je smotan, moji in njegovi so drugač ful dovzetni za najino “drugačnost”. Imava ful srečo.

moja mat pa zna bit prav posiljiva kar se tega tiče….če hočem nekaj x kar ni kot je ponavadi je ponavadi čisto zgrožena, zdi se ji trapasto, hoče me kontra prepričat in vse živo…ponavadi se fino skregava že če greva cunje skup kupvat :)) ona bi čipke in volanček in ne vem kaj vse, jaz pa tega ne maram toliko in koj me začne prepričvat kok sem čudna, pa a sem sploh kej ženska pa kr neki v glavnem :))
drugače se pa super razumemo…sam stile in mišljenja imava včasih mal dugačna 🙂

lp, lara

Moja mami ima takšno mati, se pravi mojo babico in je blo njej to ful zoprno tako da se ne vtika v čisto nobeno stvar, nasploh, in vem da se ne bi v to kakšna naj bo najina poroka pa kaj naj nosim pa to. Razume kako je ker je njena mat ful težka glede tega!

Sicer imava pa obe zelo podobn okus glede vsega tako da ni problema. Mam srečo da imam take starše pa tud tašča in tast sta ful uredu!

Zdaj tako zgleda kot da se hvalim. Ni tako mišljeno.

sej s takimi stvarmi se lahko hvališ…zakva pa ne?

Ja lahko, sam folk pol misl da si nadut, al pa mam sam jaz tak občutek!

to je pa res lepa stvar da se starši sploh pa s taštem in taščo lepo zastopiš! tudi jaz imam z njegovo familijo super odnos in zato sem zelo vesela in se tut pohvalim kdaj! in to se mi zdi čist v redu!

LP!

Vzela bom bom rdečo in belo mrežico in pritrdila majhno suho rdečo vrtnico- tiste mini vrtnice. Tako da bo lahko kasneje za spomin in se ne bodo matrali ,da bo barva zbledela pri sušenju.
Anja

kje pa boš dobila male rdeče suhe vrtnice?

hoj!
Hupila sem jih v ljubljani malo pred gospodarskem razstaviščem , kjer so stvari za aranžirat(modra stavba, zraven je nek salon avtomobilov):
Anja

ja, to je podjetje pro-mak. tam najdes vse za dekoracijo. razlicne trakove (svilene, navadne, tanke, ozke, ful barv…), umetne roze in rozice vseh vrst (kale, vrnice, gerbere, tulipane…), umetne listke (vrtnic…), pa kaj vem, vse zivo, ti recem…zelo priporocam obisk vsem, ki bodo kaj sami delali doma…

lp,

nina

sam so pa dost drage te zadeve vrjetn a?

New Report

Close