VABILO – POROKA NA GRADU
Jaz sem se tudi lani poročila na Otočcu in imela tam tudi ohcet. Z vabilom ti sicer ne morem pomagati, ker sem imela bolj enostavnega, ne v grajskem slogu, sem ti pa želela napisat, da je poroka na Otočcu res super in ti bo ostala v najlepšem spominu. Mislim, da si nekje spodaj napisala, da boš imela viteško poroko. Midva sva jo tudi imela in ti rečem, čeprav je res drago (lani 80.000 SIT), se vsak tolar splača. Poroka zunaj, na otoku pred gradom je takooo romantična, tako popolna, da si sploh ne morem predstavljati, da bi se poročila v tisti majhni sobici, kjer so se poročali ostali pari (tisti, ki niso imeli viteške poroke). Nama je bil cel protokol viteške poroke res zelo všeč, vi udeleženci so se maksimalno potrudili in imela sva res nepozaben dan. Zelo nama je bi všeč tudi govor državnega pooblaščenca (to je tisti, ki vodi poroko poleg matičarke), bil je super govornik in je res znal narediti pravo vzdušje.
Tudi ohcet v Grajski restavraciji je odlično uspela. Hrana je odlična, moji prijatelji jo hvalijo še zdaj, po skoraj enem letu. Osebje je prijazno, nevsiljivo in zna res poskrbeti za goste. Edino kar moraš pazit je, da nimaš preveč ljudi. Midva sva imela 60 povabljenih in je bilo še ravno prav, da smo lahko plesali in ni bilo prevelike gužve. Na Otočcu sicer pravijo, da je restavracija za do 70 oseb, ampak po moje bi bilo to malo preveč. Seveda pa je odvisno tudi od tega, kako velik ansambel imaš, pa koliko ljudi res pleše.
Želim ti najlepši poročni dan.
Hvala za te besde. Sem počasi že začela malo obupavati, ker vse toliko stane… Razmišljam celo, da bi šla pogledat še v kakšno drugo gostilno, ker me skrbi, da ne bodo moji svatje preveč “zategnjeni”, da se ne bi znali sprostiti v grajski restavraciji. Ampak srček je pa še vedno najbol zagret, da se vse odvije na gradu, kot sem si zzamislila. Bend sestavljajo 4 osebe. no nimam jih še rezervirane, bom danes, je trenutno ura še malo zgodnja.
Mene je tudi malo skrbelo, če se bodo gostje sprostili, ampak ni bilo problema. Skoraj vsi so vsaj malo plesali, kakšna tretjina pa skoraj ves čas (razen ko smo jedli :)). Jaz mislim, da če bo ansambel v redu, če bodo igrali glasbo, ki bo všeč vsem, se bodo gostje že sprostili.
Jaz vama res priporočam to restavracijo. Res je dražja od večine ostalih, ampak tudi dobiš veliko več. Hrane se sploh ne da primerjati. Na Otočcu gre za vrhunsko kulinariko in ta pač stane. Sicer pa smo mi imeli svoje vino in šampanjec, kar malo poceni zadevo. Niso nič komplicirali, samo zaračunajo nekaj za postrežnino.
Mislim da je bilo vse skupaj okoli 800.000 SIT, mogoče malo manj. V to je vštet meni (7750 SIT na osebo), vsa pijača razen vina, postrežnina za vino (mislim da 600 SIT na steklenico) in torta (trinadstropna). Vino smo kupili drugje, pa se nam je kljub visoki postrežnini to splačalo, ker je vino na Otočcu precej drago (od 2500 SIT naprej, za eno buteljko – 0,5 ali 0,75 l). Poleg tega so nam še natisnili meni kartico – gor je posvetilo in pa jedilnik. V tej ceni je tudi pijača, ki smo je imeli poleg šampanjca takoj po poroki in verjetno tudi “trubadur”, ki nama je takoj po obmetavanju z rižem zapel Dan ljubezni. Ampak za njega nisem čisto prepričana, možno je, da smo ga plačali posebej.
Za glasbo sva imela duo Nataša in Zibelnik in sva bila zelo zadovoljna. Znala sta narediti pravo vzdušje in imata zelo širok repertoar pesmi. Stala sta pa lani, mislim da 500 EUR.