Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka zadnja noč doma, sprejem

zadnja noč doma, sprejem

Drage moje!

1.A boste zadnjo noč preden postanete gospe spale doma (čeprav že živita skupaj)?

2.Kje boste imele sprejem svatov? Kako jih boste pogostile?

midva bova spala kar skupaj v najinem stanovanju.

Svate pa nebem nič gostila doma, imam premalo prostora, živim pa bol ob cesti, pa je preveč hrupno in nič kaj prida, bomo kar takoj šli naprej proti otočcu, tam bo pa veselo..

Ja spala bova vsak pri seb. Sprejem svatov bo pr men doma, kako jih bom pogostila pa še ne vem.

Vsekakor kaj lahkega.
Lp

hoj!

Da tudi midva bova spala skupaj saj živiva 3 leta skupaj in bi bilo nesmisel, da bi hodila za 1 dan domov in še ko nisem blizu doma.
Za obred pa bova naredila tako, da se bo on oblačil spodaj pri svojih starših in jaz v najinem stanovanju. In potem vsa tista procedura, da pride po nevesto in bla bla bla. Pogostitev bo tudi pri naju doma.
Dali jim bomo narezek in pohano meso, sadje, pecivo in ogromno pijače, ker bo toplo.

Cav!

Anja

Midva tudi že dolgo živiva skupaj, pa še punčko imava, tako da bova res skupaj spala. Mislim, da se bo šel tudi on preoblečt k mami domov (sosednja hiša), za pogostitev pa še ne vem … koga se pa sploh povabi, samo najožje svate, ali kar vse? Kako pa izgleda ta procedura, ko te pride ženin iskat? a je to preden pridejo svati ali potem? O tem res pojma nimam … A mi lahko katera bolj podrobno opiše to dopoldansko proceduro pred poroko? Hvala.

lp!

Nekako tako, da ko pridejo gostje, pri nas okoli 13 h. Potem pride ženin na nevestina vrata pozvont. Ponavadi pride ven ena punca preoblečena v nevesto, nato pa šele sama nevesta. potem sledi sprehod do kalune, kjer je ponavadi šranga( previjanje lutke, rezanje trte, žaganje s skrhano žago plod, kidat gnoj…)
Potem sledi pogajanje in po tem vija na civilni del.

Nekako tako!

Anja

Oj!

Tud midva že živiva skupaj in imava enega majhnega sončka. Pa moj bodoči mož vseeno pravi, da bo šel spat domov – in to 100 km proč. Meni je to ful smešno, ampak kaj čem…če se mu zdi to pomembno, naj gre – pravi, da je to tradicija. Kakšnega posebnega sprejema ne bo (šrange hvala bogu tudi ne), mogoče bomo nekaj malega popili in prigriznili kaj sladkega zunaj…nato pa se bomo vsi skupaj odpeljali v Bistrico.

Lp, Ajs

Midva se bova tudi poročila v Bistrici, in sicer 10. 5. , kdaj imata pa vidva poroko?

Sredi poletja – 19. julija.

Lep pozdrav, Ajs

New Report

Close