Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Bogenšperk

Bogenšperk

Se je kdo poročil na gradu Bogenšperk in kako je bilo?

Živjo,

jaz se bom junija. Bila pa sem na poroki sošolke in je bilo sanjsko.

Kdaj se poročiš?

21.6. pa ti?

En teden za tabo. 28.6.

Midva greva v petek rezervirat. A sta vidva že? Kje je matični urad v Litiji in kaj moraš imeti s sabo?

Lep dan

Matični urad je na Jerebovi ul. – v edinem poslovnem centru v Litiji, potrebujeta pa osebni izkaznici in 7.650,00 SIT za takso, ki jo plačata na blagajni. To je vse, če se bosta poročila od 12 do 15h, drugače pa morata prej še na Javni zavod Bogenšperk.

Bila na poroki junija, ko se je poročila kolegica. Okolica in vse ostalo je lepo, AMPAK poročna dvorana pa je tako majhna in nič zračena, da je bilo katastrofalno VROČE in ZADUŠLJIVO.

lp

Ali so imeli potem še najeto dvorano in njihov šampanjec ali kaj?

ne kupovat njihovga šampanca, razen če hočte bankrotirat, …lansko leto je bilo cca 10.000 na steklenico (7.5 dcl)…
meni ni blo posebno všeč… če bi se še enkrat bi šla najbrž kam drugač …dvorana je res boooring….ampak ok…smo imeli zadevo še v cerkvi in je blo tam tko lepo, da sem pozabila na vse na bogenšperku…
lp

Pozdravček

Ojoj! Men se je zdel pa tko lepo, ko je oče prpeljal nevesto. Zdaj sem pa precej zaskrbljena.

Darja, kje pa je Javni zavod Bogenšperk, in kdaj prej se moraš tam pojavit.
Pa še eno vprašanje, koliko pa je za plačat več, če se poročiš po 15 uri.

Lepo noč

Javni zavod Bogenšperk je v Šmartnem pri Litiji, osnovna cena poroke je 25.000,00 SIT, izredna pa je 45.000,00. Pokličeš pa prej go. PAVLICA Urško in vprašaš, če imajo takrat ko hočeš še prosto in potem ona javi uro na matični urad in to je to. Midva imava uro šele 17.30, mal je drago, ampak če si 3 ure prej v gostilni tudi nekaj stane.

Niso imeli najete dvorane, ker je bila pogostitev na travniku in tudi šampanjec sta prinesla s sabo.

Ni bilo ravno OK.

lp

Živjo,

pravkar dobila še nekaj informacij in me samo sezuva. res moraš na upravni enoti plačat okol 7000, potem pa domov dobiš še položnico za 25 000.

Če pa hočeš kasnejšo uro pa stane kar 45. 000.

Darja, a bosta plačala 45. 000 Sit?

Lep dan

Kaj pa naj zdaj ko sva se že prijavila in bla …….. Tolažim se s tem, da bo kar nekaj svatov in da bi me če bili 2 uri prej v gostilni + ansambel prišlo več.
Kaj pa vidva se bosta šla prijavit al bosta šla kam drugam?

HOJLA!

Punci ne obupat. Bila sem na poroki na Bogenšperku, bilo je lepo. Oče je nevesto pripeljal po dvorani, potem pa sta šla najprej ženin in nevesta v sosednjo sobo mi pa mimo njiju in jima čestital obenem pa sta priči delila kozarce šampanjca. To se mi je nekako zdelo najboljša varianta, ker običajno vsi tako navalijo na mladoporočenca da je joj. Na začetku smo šli do dvorane, kjer smo malo čakali, pa je neka gospodična prišla in nam razložila celoten postopek, tako da je vse potekalo lepo in smo spustili oba iz dvorane brez navaljanja.

Res je dvorana malo temačna, kako je vroča ne vem je bil marec in malo deževno vreme (ravno tisti čas se je držalo, ko smo prišli v gostilno se je pa ulilo. Drugače pa je bilo luštno. Sicer pa so vama dvorano in grad in protokol verjetno pokazali, ko sta se odločili zanjo. Aja pa meni bi bilo mogoče lepše, če bi tam pred dvorano čakali le gostje in ne še mladoporočenca zraven, mogoče.

Sicer smo pa potem šli v eno gostilno, ene 10km nazaj proti LJ, ne vem imena je pa kratek. Uglavnem ob gostilni je kozolec, povezan z gostilno, zastekljen, urejen za večje prireditve. Problem pa je ker ko je bilo vroče je po steklu teklo dol, da smo prte z miz dajali na prečke od kozolca. Mogoče ni ravno dobra izbira. A poleti je spet vse drugače, samo v opozorilce, če namerava katera imeti tam pogostitev.

Aja ta poroka je bila tudi okoli 17 in to mi je bilo super. Nikogar nismo srečali, ker ni bilo nobene popoldanske poroke in res sta imela svoj dan. Meni je smotano to, ko je potem še ene 5 nevest na kupu in pol ni to več to.

Lepo planirajta še naprej in ne sekirajta se preveč, kako je drugim tam všeč, samo da je vama všeč. Obred je pa itak kratek in kakšnega prevelikega vztrajanja v dvorani ni!!!

Aja pa še eno foro vama povem. No ko smo šli z gradu smo na dvorišč čakali z rižem v roki, njiju pa ni in ni bilo, potem sta nas pa zafrknila in se kar naenkrat pojavila na balkončku ob vhodi. Kako smo imeli dolge nosove. No saj potem sta prišla, a vseeno je dobra fora in se jo splača izvest! Pozanimajta se kje se pride na ta balkonček!!!

LP
Tinkara

Hvala za spodbudne besede in lep dan še naprej.

Živjo Pajace,

malo si me potolažla.
Včeraj sva se s fantom pogovorla in jutri se greva prijavit. Od vseh civilnih porok mi je tam najbolj ostala v spominu. To se pa tudi ne spalča zanemarit, a ne.

Darja, kje bosta imela pa cerkeveno in ohcet?

Lep dan
Sonček

HOJLA!

Darja, Sonček tudi vajini poroki bosta sanjski. Jaz se na vajinem mestu ne bi premislila. Bili sta tam, najbrž vama je bilo od vseh krajev najbolj všeč in to sta si izbrali, kamorkoli bosta sedaj šli povsod vama bodo bile le primerjave tu pa ni tega, tu pa ni tega. Meni je bilo na tisti poroki zelo všeč. Ok saj so bili minusi, a povem vama, onadva sta tako uživala, tako sta se imela krasno, da še vedno o poroki govorita s takim navdušenjem, da se jima je splačalo dati tudi celo premoženje za tisti šampanjec na gradu in dodatni denar za popoldansko poroko.

Če pa bo vroče, če se bodo gostje potili, dolgočasili….. pa kaj potem, vidve se ne bosta. Pa če bo notri 50°C, vode do kolen in bo matičar smrdel ko kuga, bo to še vedno vajin najlepši dan, ker vaju sploh ne bo zanimalo nič drugega kot vajin bodoči, ki bo čes par sekund vajin mož. Aja govor mi je bil lep in ravno prav dolg. Kdor pa se misli na vajini poroki dolgočasiti naj pa ostane doma!

Šampanc po poroki pa je povsod drag, vroče je sredi poletja povsod, dolgčas je pa nekaterim tudi povsod, tako da pozabita na to in uživajta v pripravah! Glavno da je vama naj naj!!!

Verjamita tudi to, da sem bila na poroki, kjer je bil bend tak, ko da špilajo na 70letnici in ne na poroki, natakarice v tistih ortopetskih čevljih…..vsem je bilo grozno, nevesti pa se je vseeno zdelo sanjsko, pač samo da je to njen dan, da je uživala!!!!

LP

Bend pa le izberita dober, se mi zdi da je to lahko veliko pripomore k dobrem vzdušju na poroki. Jaz bi mogoče pokazala bendu slike parih res fajn ljudi, oz pokazala sedežni red, da bi bili potem tudi pri igrah gor ljudje ki bi sodelovali in ne samo taki ki stojijo ko ene mone. No pa saj dober bend vedno najde ok ljudi. Samo ne vem zakaj morava biti s fantom toliko gor!

Uživajta!

Verjemite, da je poroka na gradu Bogenšperk dost lepša kot npr. na Ljubljanskem gradu, kjer se ubiješ po tistih zavitih štengah, da sploh gor prideš, pa kot po tekočem traku se vrstijo poroke. Tud na Otočcu je nikakršno v dvorani, kot v enem smrdljivem kevdru, pa še steber je vsem, da se nič ne vidi neveste in ženina, muzko vrtijo iz CD-ja, na Bogenšperku pa igrajo na orgle! Je res, da zna biti polet zadušljivo, ampk to je pa povsod v starih prostorih, a ne? Jest se poročim avgusta, in sploh ne razmišljam o drugi varianti kot Bogenšperk, razen morda Snežnik (je pa zelo zelo predaleč od mene). Glede cene, moja sestra se je poročila ob 16.h i je pred 4 leti plačala 35. 000 za to uro. Verjemte, se bolj splača plačat tolk, kot pa gledat vse že napol pijane in zdolgočasene v kakšni gostilni, pa še dražje pride.

Lepo se mejte, E:))

Hvala za vse lepe besede in misli, kar rada vaju imam.

Danes sva rezervirala in imela sva se že na rezervaciji lepo: malo zmede in veliko smeha. Tako, da vem da sva se prav odločila. Poroka bo ob 3.

Točno tako je kot pravita, za naju bo to sanjski dan, ne glede na vse.

Želim vama vse najlepše; predvsem pa veliko sončka 🙂

tudi jaz se poročam 21.6. lahko pa vam iz prve roke povem o Bogenšperku,
Poroka stane 25.000 v to ceno je vključen prevoz z kočijo , orglar in poročni obred.

Za slikanje na Bogenšperku se moraš vneprej dogovorit ker Atalje ni več odprt nonstop

Šampanjec : cena 3.800 po flaši, če jo prineseš sam je postrežnina 1.500 po flaši. Toči se samo peneče vino ‘ valvasor’

če ima kdo še kakpno vprašanje sem na voljo

Balkonček v atriju je zeloooo nevaren in nestabilen !!! ne svetujem hojo tam gor

A se res ne da zmenit prej kot 3 mesece pred poroko? Jaz se nameravam avgusta, pa bi blo dobro imet uro civilne poroke že konec aprila, da dam delat vabila. Če pa je 3 mesece, pa je to sredi maja, vabila konec maja, pol si pa v zadregi, ker moraš vabila dat vsaj 2 meseca prej (ker je čas dopustov) in bodo nekateri že za morje mel rezervirano. Kaj lahko torej naredim? Hvala in lp E!

New Report

Close