Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka listki za na mizo

listki za na mizo

Živjo

Pri vsej organizaciji se mi je postavilo še eno vprašanje in sicer ali imeti na mizah v gostilni tudi listke z imeni za svate, da bo vsak vedel, kam naj se usede ali ne?

Kako boste imele ve to organizirano? Jih boste imele ali ne?

Urša

Meni se to ne zdi v redu, ker bi mogoče kdo želel s kom sedeti skupaj pa ni zraven njegov listek, mogoče bi kdo želel sedeti stran od zvočnikov pa ste mu določili sedež po svoje, mogoče se je ta stric ravno pred nekaj dnevi spričkal s enim drugim in niti pod razno ne bi želel sedeti na oheti poleg njega, pa ker ti to ne veš, bo ravno po Murphyu sedež zraven,…..

Meni je to zelo slaba ideja, seveda pa je to moje mnenje.

Zakaj pa bi želeli, da sedijo po vaših željah?

Zato, ker se mi zdi, da če ni določenega sedežnega reda, svatje kar ne vedo, kam bi se usedli.
Pa tako, da bi bila moja šlahta na eni strani, njegova pa na drugi.

Urša

Pri nas je to navada. Je pa priprava sedežnega reda kar zahteven projekt…a približno goste poznaš, v glavnem pa gre po ključu:sorodniki skupaj, prijatelji, posl.partnerji… Tablice z listki čakajo na mizah. Seveda pa imajo tisti, ki goste sprejemajo v roki seznam z tlorisom dvorane, kjer piše kdo kje sedi in vsak par oz. skupino pospremi do sedežev…

midva bova definitivno imela sedezni red in listke z imeni. ce ne das edeznega reda, so svatje zbegani…vsi naenkrat se usujejo v restavracijo in se noben noce ta prvi usesti…ker tudi sami ne vedo, kaj bi bilo prav..potem pa vsak posebej sprasujejo nevesto in zenina, kam naj se usedejo, da bo njima najbolj prav…vsaj tako je bilo na eni poroki, kjer sem bila eden izmed svatov..na koncu je nevesta naredila red in nas razvrsila po mizah.

odvisno je tudi, koliko svatove je. ce gre za majhno oproko, potem sedezni red res ni smiselen, ce imas pa 90 ljudi, tako kot midva, pa je sedezni red nuja. midva bova sedezni red pripravila v naprej (v obliki tlorisa miz) in ga nato dala pricam. tako bosta prici in se kaksen prijatelj pomagal svatom za mize..listke z imeni bova tudi naredila…mislim, pa da je vsakemu jasno, da se seveda lahko zamenja znotraj mize, al pa tudi kam drugam, ce hoce..

zenin in nevesta poznata vse svate in poznata njihove zgode in nezgode, tako lahko npr s sedeznim redom locis ljudi, ki se ne razumejo najbolje. midva jih bova razvrstila tudi tako, da bodo pomesani med seboj (ne bo tako, da bosta sorodstvi in prijatelji od zenina in neveste loceni–vsak na svoji strani). mladi bodo sedeli skupaj, starejši skupaj ..itd.. ker ves, kje so zvocniki, lahko starejše das malo bolj stran od muzike…

naja

Pri nas je imela to “čez” moja priča in jih je enostavnos usmerjala kdo na katero stran, po strani žlahte. Meni osebno je to bolj všeč.
Sicer pa postavi sebe v vlogo svata in si zamisli ali ti bi bilo všeč ali ne.

Midva tega še ne veva kako bova koga posedla.

Imam pa grozno izkušnjo iz poroke mije prijateljice, kjer je bil sedežni red narejen tako da je bilo njeno sorodstvo na levi strani, njegovo pa na desni! Po nekaj časa sem imela občutek da se je to sprevrglo v dve družbi (nevestino in ženinovo žlahto), ful sem imela občutek da so tekmovali med seboj.

Kakor koli meni je ljubše če bi se obe žlahti med seboj pomešali in ne bi bilo strogo ločeno eni sem drugi tja!

Saj, v končni fazi, če si želim to preprečiti je sedežni red idealen!

Lp U

Ja, jaz imam tudi s tem težave.

Imava okrog 100 povabljenih in ne vem, kako bi bilo boljše – s sedežnim redom ali brez. Nagibam se za, ker verjamem, da se bodo itak kasneje pri igricah pomešali in tako upam, da ne bo dveh “klanov”. Pa tudi ljudje se bodo verjetno raje posedli, če bodo vedeli kam. Zaenkrat sem na porokah videla že vse, a se mi je vedno fino zdelo, če sem vedela kam se naj bi vsedla.
Prav zato me sedežni red precej mika.

Lp, Ana

Oj!

Bila sem na poroki s 100 povabljeni, pa ni bilo sedežnega reda in je bilo super: vsak se je usedel kamor si je želel. Tako ga tudi midva ne bova imela. Najhuje pa se mi zdi, da jih ločiš na eno stran tvoje, na eno njegove: kot 2 tabora. Najinim svatom toliko zaupam, da se bodo že sami posedli, ne da bi se pri tem skregali. In res se mi zdi kruto, da bi nekomu določila stol, potem pa mu tam ne bi bilo všeč ipd.

Lp, ajs

Pri nas je sedežni red nujen, ker gre za ločene mize in se moramo izogniti, da bi kje ostal kak prazen sedež. Sicer pa nihče ni z nikomer skregan, sami veseli, fajn ljudje, ki so vsi vajeni, da si na poroki po protokolu poseden… Prijateljica je pred poroko celo poklicala, če nam je prav, da sedimo tam in tam…
Kakor je komu všeč. Jaz “prisegam” na sedežni red…

Ja, če imaš ločene mize, je najbrž kar nujen. No, pri nas bo pa miza v “U” in sedežnega reda ne bo.

Ajs

Midva bova imela sedežni red.

Naredila ga bom na odlitek vrtnice, ki jo bom pobarvala bom vzadaj napisala posameznikovo ime.
Imela bova cc. 80 ljudi.
In zakaj bova mela, ker se nama zdi da neki ljudje ne znajo precent kam pašejo in da se bodo vsiljevali k mladim in tako…
Sicer pa bodo sedeli samo kadar bodo jedli.

Anja

punce, pozdravljene. vidim, da ste kar precej premlevale to temo. sama sem že poročena in midva sva imela sedežni red in listke na mizi in to bi svetovala vsakemu paru. pa so bile mize v u in svatov je bilo 50 in nič več. ko sva rezervirala gostilno, naju sploh niso spraševali, če bova imela sedežni red ali ne, ampak so nama samo rekli, da naj sedežni red in listke dostaviva en dan prej, da jih bodo razporedili. torej je že nekaj na tem, kajne?! sedežni red sem naredila sama in povem vam, da ni lahko. sem kar nekaj situacij “preučila”. bilo je pa tako, da so na eni strani sedeli moževi sorodniki, na drugi pa moji (ki jih je precej manj), poleg njih pa še prijatelji (torej mladina). kakorkoli se zgražate, ko tole berete, vam moram povedati, da se je vse izteklo fenomenalno. vsak je vedel, kam naj se usede, ni bilo nesporazumov, bil je nek sistem (najprej starši, nato stari starši, nato tete in strici itd.). pa tudi midva zaupava najinim sorodnikom, da bi si znali izbrati mesto sami od sebe, toda vsem je bilo tako lažje. povem vam pa tudi, da ko izbirate glasbenike, se morate tudi z njimi pogovoriti, da bodo tudi oni poskrbeli, da se bodo sorodniki pomešali med seboj. midva sva imela super fante, ki imajo že precej izkušenj z igranjem na porokah, tako, da so nama tudi oni precej svetovali. in najino mnenje je (pa tudi mnenja svatov so podobna), da je najina poroka res lepo uspela in da smo se vsi zabavali.

zato vam vsem, ki ste skeptične glede tega, priporočam, da se odločite za sedežni red, saj le-ta velja le ob večerji, kasneje je pa od vaju z ženinom in od glasbenikov odvisno kako in kaj. uživajte!!

lp
urša

punce, pozdravljene. vidim, da ste kar precej premlevale to temo. sama sem že poročena in midva sva imela sedežni red in listke na mizi in to bi svetovala vsakemu paru. pa so bile mize v u in svatov je bilo 50 in nič več. ko sva rezervirala gostilno, naju sploh niso spraševali, če bova imela sedežni red ali ne, ampak so nama samo rekli, da naj sedežni red in listke dostaviva en dan prej, da jih bodo razporedili. torej je že nekaj na tem, kajne?! sedežni red sem naredila sama in povem vam, da ni lahko. sem kar nekaj situacij “preučila”. bilo je pa tako, da so na eni strani sedeli moževi sorodniki, na drugi pa moji (ki jih je precej manj), poleg njih pa še prijatelji (torej mladina). kakorkoli se zgražate, ko tole berete, vam moram povedati, da se je vse izteklo fenomenalno. vsak je vedel, kam naj se usede, ni bilo nesporazumov, bil je nek sistem (najprej starši, nato stari starši, nato tete in strici itd.). pa tudi midva zaupava najinim sorodnikom, da bi si znali izbrati mesto sami od sebe, toda vsem je bilo tako lažje. povem vam pa tudi, da ko izbirate glasbenike, se morate tudi z njimi pogovoriti, da bodo tudi oni poskrbeli, da se bodo sorodniki pomešali med seboj. midva sva imela super fante, ki imajo že precej izkušenj z igranjem na porokah, tako, da so nama tudi oni precej svetovali. in najino mnenje je (pa tudi mnenja svatov so podobna), da je najina poroka res lepo uspela in da smo se vsi zabavali.

zato vam vsem, ki ste skeptične glede tega, priporočam, da se odločite za sedežni red, saj le-ta velja le ob večerji, kasneje je pa od vaju z ženinom in od glasbenikov odvisno kako in kaj. uživajte!!

lp
urša

HOJLA!

Bila sem na parih porokah in povsod so bili sedežni redi. Običajno so bili to skrbno preštudirani in je vse klapalo.

Na eni so bile mize za 8 oseb. Nevem kako se jim je izšlo (mogoče sta še kakšnega dodatno povabila) a bile so mize polne (nikjer ni nihče manjkal), bilo je tako da so bili povsod 4fantje 4 punce, razen pri sorodnikih. Samske punce in dekleta so skupaj pomešal in to zelo z občutkom, da sta se tistadva imela kaj pogovarjat. Potem pa se je z igrami in plesom vse pomešalo. Tu je res vsak dobil svoje ime.

Na eni pa so bile večje mize in pač nič preštudirano, na sredi mize je stal večji list z imeni. Pri nas je pisalo Sošolke. No ja lepo in prav. Bile sta dve mizi, kar bi bilo ok, če bi vse pripeljale spremljevalce, vendar jih pol pač fantov takrat ni imela in prišlo je do problema, 2 bi morala sedeti sama za mizo, no potem smo se mi raje stlačili, a vseeno je malo neodgovorno, morala bi ali podaljššati mizo, ali pa naresti dve manjši.

Moj nasvet: naredite celo študijo kdo s kom sedi, malo karakterje premešat, da ne daste skupaj stricca in teto ki se sovražita! Potem pa obvezno naročite gostom da naj povejo kak teden prej če res pridejo.

Pa še nekaj OTROCI!!! Če pripeljejo otroka s sabo se je dobro pomeniti ali bo sedel na svojem stolu ali bo v vozičku, ker vsak otrok rabi svoj stol (ga bo zahteval) in potem je bolje da mu ga dodelite, oz da je eno prosto mesto, kamor se bo zapeljal voziček. Pa to tako da bo obrnjen proti plesišču in opazoval ljudi. Običajno so potem otroci prepuščeni sami sebi in so nekako odmaknjeni, brez stola, voz nekje kjer moti…. ali pa se reče da naj otroci ostanejo doma.

LP
Tinkara

Osebno se mi zdijo listki fina zadeva. Samo da ljudje res pridejo, da ni lukenj.

ravnokar sva bila na eni poroki. nista imela listkov za vsakega, ampak en velik list na vsaki mizi, kjer so bila navedena imena od povabljenih, ki sedijo za eno mizo. to se mi zdi kar dobra varjanta—vseeno jim ti dolocis en red (ker vse poznas), znotraj mize se pa potem sami posedejo, tako kot zelijo. seveda pride to v postev samo pri locenih mizah…ce imas ogromno mizo v U, potem ti to nic ne pomaga…

lanna

New Report

Close