Vprašanje za starejše,vprašanje za modrejše
Najprej lepo pozdravljeni vsi skupaj!
Če sem ze na drugih forumih izpostavil debato jo bom še tukaj.
Naj preidem kar na dejstvo-problem, katerega upam da mi boste lahko pomagali resiti oziroma svetovati, saj veste starejši so modrejši pa se več izkusenj majo.
Kot večina mladih ljudi(imam 21 let) imam probleme z iskajnem svoje prave ljubezni življenja,oziroma sem jo nasel samo nekatere stvari na njej mi kradejo dneve in noči, ter parajo srce.
Moj problem: Imam 16 let staro dekle,v katero sm blazno zaljubljen. Skupaj sva 8 mesecev.Moj problem pa so njeni ex-tipi,za katere vem da jih ni bilo malo. V celem njenem lajfu je bila 21 tipmi (poljubljala in so se je dotikali tam spodi…), sexala pa je z dvema. To pa ne bi bil moj problem, samo problem je v tem da več kot polovico teh tipov poznam(tako je pac zivljenje na vasi) in naj bi nekateri od njih bili moji prijatelji (nekateri pa so totalni sovrazniki)-kar pa me zelo boli ko jih vidim, bolijo me prav ti zadnji.. Prej ko z njo nisem hodu, vendar mi je bila ze prej ušec in sem bil vanjo zaljubljen, sem jo imel nekako za “boga”,nedotaknjeno in nedolzno,nekako mi je bila angel iz nebes. Kot mi ona govori , da je bila tudi ona v mene, samo da si nekako ni upala, kaj reči, ter da me je potiho ljubila in sanjala o meni. Ko pa sva pred 8 meseci postala par,sem hotel vedeti s kom natanko hodim, in kaka je njena preteklost…… in takrat so se mi vse moje sanje razblinile v prah. Predsavljajte si da odkrijete ideal za katerega izveste kasneje da ni ideal.
Sprašujem se tudi, ali sem jaz kako odzadaj in ne zastopim njene mladosti(jaz sm namreč moral po spletu okoliščin nahitro odrasti in prevzeti odgovornost nase ze pri 7 letih). Mene je mati zmeraj učila naj ne izkoriščujem zensk in njihove dobrote ter naj sem pošten. Le zaradi te opštenosti sem bil do sedaj(vključno s to ) le z dvema. Čeprav (ne da sm samousečneš, ampak ravno nasprotno) bi lahko zasral z veliko veliko dekleti.
Sprašujem vas tudi kaj menite o njeni starosi, in ali se mora se kaj”zdivjati,kot nekateri temu rečejo”. ona mi namreč govori, da ji pomenim vse, vec kot njeno samo zivljenje, in da ji je za preteklost fuul fuul zal.
Samo jst si tud ne morem pomagat, če sem zelo občutljiv na to njeno preteklost in da sva si v tem tako različna.
Aja pa ne mi spet pisat da sm lubosumen, kr nisem, samo nočem da se eni smejejo za mojim hrbom in govorijo podle desede o moji punci, čes da je lahka da je kurba….
Zanimajo me namreč nasveti starejših, ki so morda imeli ravno take izkušnje. Bojim se namreč da….mi bo delala na moja srednja leta sive lase in ….
Se enkrat, vam povem, ne dobite o meni slabega vtisa,nisem ljubosumen, na njene ex, zdi se mi da pri meni se je pokazal še enkrat tis pregovor: Bolj ko si pošten, večji cepec si na tem svetu.
Pomagajte mi rešiti ta moj problem. Počutim se bot bi mi srce sililo k njej, možgani pa govorili…posti jo bolše bo za tebe in tvojo prihodnost.
Najlepša hvala za odgovore
L.P. Bobo
Živjo!
stara sem 22 let in se bom avgusta poročila s fantom, ki se poznava 3 leta in imava hčerko staro 2 leti.
Mogoče se čudno sliši samo je mogoče potreben čas, da to tvoje dekle odraste. Smo različni ljudje, jaz sem žurirala do 18 leta vsak vikend vzunaj. Mene je pri 20 letih minilo sploh pomisliti na lokal ali disko.
Takrat sem spoznala tega svojega zaročenca in takrat sem kar nekako čutila da sva za skupaj, saj on je potreboval žensko ki mu bo stala ob strani in jaz sem potrebovala nekoga ,ki bo odvisen od mene.
Vglavnem ti je take stvari težko govort, ker punce ne poznamo in ne poznamo njen karakter, lahko tudi da se hoče umirit. Malo jo opazuj. Če ji je mar do tebe, ne bo hodila vn s svojimi bivšimi vsak večer na pjačo, vsaj jaz ne bi.
Anja
Zadeva je, vsaj kar se mene tiče, precej enostavna.
Preteklosti se pač ne da spremeniti in če še tako razglabljaš, izbrisa ne bo. Dekle je še mlado in če ti bo v prihodnosti tudi z dejanji potrjevala svoje besede, namreč da ji je žal za pretekla dejanja in da te ima rada, potem odpusti in uživaj v ljubezni. Ne meni se za mnenja drugih – mogoče so pa le nevoščljivi in imajo zato zlobne jezike?
V dolgoročnih odnosih pa tako ali tako ne moreš natančno predvideti kakšna bo prihodnost, še manj pa kakšen bo tisti, ki ga trenutno ljubiš.
Veliko ljubezni ti želim
Ana
Ojla!!
Najprej hvala da sta odgovorili kot vama narekuje srce in sta si vzeli cas za moje probleme.
Ma saj gor sm pozabu napisat, da vsi govorijo, da kaj sm naredu z njo da se je tako spremenila, da je posala tako drugacna. Govori mi da me ljubi, in jaz ji to varjamem, sam se bojim da bo čez kaj vem kolk let pa spet lotila in me prizadela, česar pa se bojim in me je strah.
Ne vem kaj naj storim, al naj jo pustim in sedaj trpim 2 meseca, al naj jo mogoče pustim pri 40 in potem trpim celo življenje. Ne vem kaj naj?
Zelo me boli, to da zivimo na vasi in je “imela” ona te tipe iz te vasi, in se srečujemo dan na dan…..
Ne vem, kaj naj….dejstvo je da me boli srce ko mislim na to….dejstvo je da ne vem kolk casa me bo to bolelo…če me misli cel lajf , jo raje sedaj pusti ,kot trpim…
Lep pozdrav.
Moje mnenje je, da je dekle res še zelo mlado. Težko je reči ali se je že “izživela” ali še ne, vendar se moraš zavedati, da so pri večini ljudi te starosti čustva še zelo nestabilna. Danes je noro zaljubljena in bi se že kar jutri poročila, čez en mesec pa mogoče niti slišati ne bo hotela več zate. Nočem te strašiti, vendar so to dejstva in verjetno tudi sam poznaš veliko takih primerov. Ti si pri 21-ih letih že praktično odrasel, večina drugih fantov te starosti pa… Pogovoriti se morata, kaj pričakuje od vajine zveze, kdaj otroci… Pa veliko sreče!
oj!
Sem ti pozabila še povedat. s fantom sva opravila tečaj za se cerkveno poroč in je bilo zadnje pradavanje zelo bogato.
Kdaj boš vedel da sta za skupaj?
Ali sta se že skregala?
Kako sta to rešila?
Pa ne skregala zaradi ure np. otroci, družina?
So ljudje, ki se v svoji zvezi niso skregali, ko so se poročili recimo 3 mesece se skregata, tega ne zanata rešit in se ločita.
Preprosto!
Anja
Prebrala sem celo tvoje pismo in dobila vtis, da si zelo v redu fant in bi bila marsikatera vesela, da bi te dobila.
Veš, punca je še zelo mlada in kot pravi predhodnica na forumu pred mano, nikoli ne veš, kaj ji bo trknilo v glavo…danes je še vsa zaljubljena, jutri pa … kdo ve? Res je bila zelo “živahna” pred tem in če se tega, te misli, da je bila skoraj z vsemi tvojim kolegi, ne moreš otresti, potem je mogoče boljše, da z njo prenehaš. Saj boš zelo trpel, ampak, ali ne trpiš tudi zdaj, ko se ti vsi ti kolegi posmehujejo? Dobro premisli in se prav odloči!