poročno potovanje
Kam pa boste šli vi na poročno potovanje?
Midva sva želela na kanarske otoke, pa mi je danes ena gospodična na Kompasu povedala, da po aprilu nimajo več letov na kanarske otoke do oktobra.
Midva pa bova šla na poročno potovanje okrog 26. maja.
V igri so kakšen izmed grških otokov, kanarski otoki, mogoče malta, maldivi – v kolikor bo plačilo možno na več obrokov.
Kam boste šli pa vi na poročno potovanje? Ali za vas to ni aktualno?
Odpiši te mi in mi pomagajte s kakšno dobro idejo.
Urša
čao!
malte ti nikakor ne priporočam!!!!! sem bila tam letos poleti pa sem totalno razočarana. v bistvu ni tam kaj videti…narava ja grda ( kamen, vse požgano ) morje tudi nič posebnega…malta se mi zdi dobra predvsem za tiste, ki želijo samo žurati in nič videti, saj je za zabavo dobro poskrbljeno. to pa je tudi skora vse!
absolutno pa ti priporočam maldive…to je res raj na zemlji in tam sem bila tudi jaz na poročnem potovanju! edini kraj ki ti ga resnično priporočam…turistov malo, narava FANTASTIČNA, ljudje ne bi mogli biti bolj prijazni,mir…idealno za poročno potovanje! verjemi da se splača dat malo več denarja ( za 2 osebi, all inclusive, vodni apartma, letalo, za 14 dni, okoli 900.000 sit ).
sicer pa, čimbolj se pozanimaj, pa obvesti nas, za katero destinacijo sta se odločila! lp
Midva greva pa po Evropi, obdelala bova vse kar nisva še vidla malo dlje časa bova pa ostala v Parizu.
V Skandinaviji sm tud že bila pa je ful lepo, mene je najbolj očaral Oslo pa tud Finska je neki posebnega. Tam sm bla pozimi, ponoč je ful lepo če je jasno, vidiš sevrne sije pa to! Pa na vsakem voglau, v vsaki hiši imaš savno, lahko je ful luštno, pa romantično.
Čao
Ja, odločila sva se da bova kupila nov avto in greva po Evropi proti Parizu. Šla bova kmalu po poroki, ko si bom uredila potni list, računam konec maja. Odločila sva se da bova potovala dokler nama bo všeč, neomejeno, po moje ne več kot mesec! Že kumi čakam!
Pa tud to mi je všeč da bova šla kar na slepo, kamor naju bo peljala pot, da bo mal presenečenj, ker še zmeraj kadar sva to naredila sva se imela ful dobr!
Čao
Ojla, Uršula!
No, midva sva šla na podoben način na zadnje “samsko” potovanje – mislim brez otrok. Namreč dva dni pred štartom sem zvedela, da sem noseča. Pa sva vseeno šla…. Čez Montegenevre v Alpe, pa v Provanso, Sredozemsko obalo, v Andoro, za en dan še v Španijo in nazaj na francosko obalo (Atlantik – zakon!!!!), čez Dordonjo in preko Švice domov. Potovalo sva 22 dni (ostala bi še kak dan v Chamonixu pa je bil dež) in je bilo res enkratno.
No, zato pa bo zdajšnje poročno potovanje malo bližje in skupaj z najinim 11-mesečnim sončkom. Ko pa pride iz plenic, pa spet z avtom po Franciji – sigurno (takrat na sever).
Lp, AJs
Jaz tud mislm da je to ful dobra ideja in že kumi čakam da greva! Vi se boste pa tud ful dobr imel s tamalim. A ni to fino k vzameš na poročno potovanje s seboj otročka! Enostavno ne razumem folka k prav da naj zdaj še uživam k še nimam otrok, kdaj bom pa bol uživala kot pa z svojimi otroci!
Andora je tud ful fina a ne. Jaz sem bla pred parimi leti in sm ful uživala k je taka majhna pa ful je blo pocen! Zakon.
Pozdravljena!
Jaz sem bola v Dominikanski Republiki in je bilo krasno! Ti pa omenjaš med drugim tudi Malto. Misva sva bila tam predlani in ti ne priporočam poročnega potovanja tja. Malta ima prekrasno in bogato zgodovino to pa je tudi vse. Otok je gol in nimajo plaž. Kar je urejenega je le pred dražjimi hoteli (za zunanje vstop prepovedan) in v neke vrste klubih za kater pa je treba plačati vstopnino cca. 1200 SIT na osebo (senčnik in ležalnik). Enkra sva šla na neko “slavno” plažo za katero so deleli reklamo, pa je bila totalno zanemarjena (kamor si stopil so se valjali čiki in ostanki hrane in plastične posode). Potem so nama povedali, da na tej plaži prirejajo nore nočne privat žure. No, to so moje izkušnje z Malto. Za enotedenske izobraževalne počitnice pa je enkratna!
Živjo,
pred leti sem bila v Toskani, ne ravno na poročnem potovanju, ampak mislim, da bo tudi poročno potovanje tja. S fantom sva šla septembra (fajn, ker ni več toliko turistov, vseeno pa še dovolj toplo): Če bi rada kake informacije za ugodno nastanitev: Camping Girasole (če to vtipkaš v Yahoo, se bo našla njihova stran). Res ugodna luskuzna nastanitev (saj te ne pošiljam v kamp na poročno potovanje, he he), bila sva v nekem srednjeveškem (taka gradnja, iz kamna, debeli zidovi) apartmaju za štiri (plačala za dva), tri leta nazaj je nočitev stala 65000 lir na noč za oba, lahko uporabljaš bazen (v bližni kakih 10 minut peš oddaljenega kampa (ki je pa zelo na nivoju, še jaz sem bila impresionirana, lahko si zakupiš svojo kopalnico, zelo čisto – pa nikoli ne bi spala v šotoru), nekaj restavracij je v tem kompleksu. To je v Chianti regiji, kakih 20 minut iz Firenc (za bistveno večje denarje sva spala tudi v enem nikakvem hotelu v Firencah, da ne bi o stroških za parkiranje tam), , za obiskat je še Siena, San Gimignano, midva sva se vozila po slikoviti pokrajini (isto kot v filmu Stealing Beauty), v kaki vasi nakupila lokalno hrano, se usedla v kakšen vinograd, zobala grozdje, piknikovala, se divila razgledu, skratka, popolna idila. Toplo priporočam. LP
Živjo,
pred leti sem bila v Toskani, ne ravno na poročnem potovanju, ampak mislim, da bo tudi poročno potovanje tja. S fantom sva šla septembra (fajn, ker ni več toliko turistov, vseeno pa še dovolj toplo): Če bi rada kake informacije za ugodno nastanitev: Camping Girasole (če to vtipkaš v Yahoo, se bo našla njihova stran). Res ugodna luskuzna nastanitev (saj te ne pošiljam v kamp na poročno potovanje, he he), bila sva v nekem srednjeveškem (taka gradnja, iz kamna, debeli zidovi) apartmaju za štiri (plačala za dva), tri leta nazaj je nočitev stala 65000 lir na noč za oba, lahko uporabljaš bazen (v bližni kakih 10 minut peš oddaljenega kampa (ki je pa zelo na nivoju, še jaz sem bila impresionirana, lahko si zakupiš svojo kopalnico, zelo čisto – pa nikoli ne bi spala v šotoru), nekaj restavracij je v tem kompleksu. To je v Chianti regiji, kakih 20 minut iz Firenc (za bistveno večje denarje sva spala tudi v enem nikakvem hotelu v Firencah, da ne bi o stroških za parkiranje tam), , za obiskat je še Siena, San Gimignano, midva sva se vozila po slikoviti pokrajini (isto kot v filmu Stealing Beauty), v kaki vasi nakupila lokalno hrano, se usedla v kakšen vinograd, zobala grozdje, piknikovala, se divila razgledu, skratka, popolna idila. Toplo priporočam. LP
Midva greva 4.6. za en teden. Škoda , da samo toliko, ampak je cena ……….300.000 na osebo. Hotel ima 4 in pol zvezdice (tudi zvezdice agencije TUI in KOmpas), all inclusive, polet, prevoz do hotela…, tako da mislim, da tam ne bova veliko porabila.
Kar precej sva se pozanimala in se odločila za en hotel (ne vem imena na pamet), ki izgleda super, tudi opis ponudbe, zasledila sva le eneega, ki je boljši in ima 5 zvezdic.
Sem zasledila sicer v Neue post članek, tudi Dom. rep. , 14 dni za manj kot 300.000. Potuješ preko njihovega predstavništva v Avstriji, samo jaz temu ne zaupam. Se je že ničkolikokrat zgodilo, da so take poceni variante preko posrednikov, majhnih agecij, postale nočne more, ne pa nepozaben dopust.
Bi bil hec, da se srečamo tam, kajne!
Tudi jaz sem bila lani na poročnem potovanju v Dominikanski republiki. V hotelu, ki ima uradno 5*, Tui pa mu jih je podelil 4 in pol. Dala sva malo več kot 800.000 SIT za 2 tedna, all inclusive, ampak se je splačalo. Plaže so res rajske, ljudje prijazni, hotel pa več kot super. Sploh ne moreš primerjati s hrvaškimi hoteli.
Ker imata all inclusive, v hotelu res ne bosta rabila nič denarja. Če pa si želita ogledati kaj več, pa računajta z najmanj 100 USD na osebo na en izlet. Na primer izlet v glavno mesto je stal lani 160 USD na osebo.
Irena, mi lako poveš, kje si vplačala potovanje. Midva bova dala 600.000 za en teden, vidva pa 800.000 za dva, torej je bila vajina varianta ugodnejša.
V katerem mesecu sta bila?
Kakšan garderoba pride prav (večerje v hotelu…).
Se morda spomniš ime hotela – kraja?
Lahko tudi izlete plačaš s karico eurocard?
Imam še miljon vprašanj, samo ne vse na enkrat, da ne boš obupala.
Če se spomniš kaj koristnega, prosim napiši.
Lep vikend in mastnega pusta!