Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Praznovanje cerkvene poroke

Praznovanje cerkvene poroke

V današnji Družini št. 18, slovenskemu katoliškemu tedniku, je priloga Naša družina. Vsi tisti, ki jih zanima marsikaj v zvezi s cerkveno poroko, bodo v njej lahko prebrali več zelo lepih in zanimivih člankov: Ali sva za skupaj? Blagoslov najine ljubezni, Tečaji priprave za zakon, Praznovanje cerkvene poroke, Zakaj se ne bi poročila, če je odnos zrel?, Poročni drobiž pa še kaj. Mislim, da je vredno prebrat! Družino lahko kupite tudi v kioskih. Lep pozdrav!

Hvala!

Tudi jaz sem že odprla to številko in moram reči, da je zares odlična.
Menim, da bi bilo dobro, da bi to prebrali vsi, ki se nameravate poročiti, ne glede na to, kakšne vere ste! Saj veste, škoditi ne more, če pomaga, pa toliko bolje….

Mene pa zanima, če se želite cerkveno poročiti tudi neverni in razlogi?

LP

ne! niti na kraj pameti mi ne pade!

Jaz jih poznam kar nekaj takih – predvsem žensk. Argument – to je tako lepoooooooooooo… Tudi meni se to zdi totalna glupost.

ne vem kaj je pri tem tko lepega da ne bi mogla brez tega žvet…kaj se čmo pretvarjat, če ne verjamemo v nekej..brez veze

Sem prebrala, hvala za nasvet. Priporočila bom vsem prijateljem, ki še niso poročeni. Res lepo in koristno. Hvala!

Ena od stvari je to, da na cerkveni poroki stvari mnogo bolj pripraviš. Jaz bom imela po mojem mnenju prekrasno cerkveno poroko. Vso glasbo sem izbrala sama, razen enih parih pesmic, ki mi jih bodo zapeli kot presenečenje in vem, da mi bodo všeč, ker pevci in ostali, ki vodijo zbore vedo, kaj mi je všeč. Peli mi bodo združeni trije otroški zbori, en odrasel zbor, en duet, pa še z raznimi instrumenti bodo popestrili. Kje na civilni si lahko to privoščijo? Vse uvode in vmesne dele nama bodo polepšali prijatelji, ves čas se bo dogajalo tako, kot midva želiva. Pri civilni nimaš kaj dosti na izbiro. Pa tudi to je, da se ti župnik, pa vsi ostali na cerkveni poroki mnogo bolj posvetijo. Civilna poroka sama po sebi je meni brezvezna. Tisto je res samo papir. Cerkvena pa da vsemu en velik pečat. In tam se slovesnot res lahko naredi slovesnost. Nisem bila še na nobeni civilni poroki, ki bi bila res slovesna.

New Report

Close