Hrana
Dajte mi kak nasvet glede sestave menija. Koliko predjedi, hladna, topla, juha: postrežno ali?, koliko glavnih jedi… za nekaj se je treba odločiti, pa je v poplavi ponudbe tako nemogoče določit tistih 5,6,7 hodov. Komur se ljubi, naj mi opiše svoj poročni jedilnik in tudi vtise svatov. Zanimajo me postrežne variante, ne kaki biveji ipd. .Hvala za izkušnje. na poroki se najde tako pisana družba, eni navajeni slow fooda, eni postrežnega klasičnega kosila, eni …plošč… Kaj storiti, da bodo “vsi” kolikor toliko zadovoljni? In še nekaj, koliko peciva na osebo ste naročili? Nimam niti najmanjše predstave koliko.
To pomlad se vas je kar nekaj od “tukaj” poročilo, pa dajte opisat “meni” in splošni odziv.
Na poroki pred enim mesecom sva imela tak meni:
aperitiv: prinesla sama: whiskey in borovničevec
hladna predjed: pršut z melono
topla predjed: rižota z gobami
juhi: goveja in kremna beluševa
glavna jed: puranova rulada z blitvo
žrebiček v omaki
kruhov cmok
pečen krompir
mešana zelenjava
kava
telečja obara
vmes pa bo : sadje, piškoti, potice in torta, kar prineseva sama.
Vino: Belo-Kajžar, rdeče-cabernet
cena 4400 sit/osebo.
Hrana je bila zelo okusna, postrežba je bila super, vse je klapalo! Tudi svatje so bili kolikor vem zelo zadovoljni.
Pecivo pa je zrihtala tašča, tako da ne vem točno koliko ga je bilo. Kar ga je ostalo smo ga potem delili v škatlah za domov.
Prijetne priprave, Ajs
Oj, oj!
Juhe so bile v skodelicah, hrana vsa prav tako na krožnikih za vsakega posebej. Meni je to veliko bolj všeč kot plošče: ravno prejšnjo soboto sva bila na poroki, kjer so bile plošče (ne vem, za koliko oseb) in potem smo se gledali, kaj bo kdo vzel, mesa je bilo veliko, priloge pa skoraj nič…Pa še kasneje so “ostanke” dol pobrali in jih nato ponovno prinesli na mize – meni totalno “neapetitlih”.
Najina večerja je bila v gostišču Tulipan v Lescah (lastnica nama je ob polnoči pripravila res lep govor, dobila sva darilo za spomin, pa še brezplačen apartma za mladoporočence in jutranji zajtrk opoldne – oh, kako je bilo lepo……)
Čao, Ajs