Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Kam s svati v vmesnem casu?

Kam s svati v vmesnem casu?

Zanima me, kam so sli svati na vasi poroki v casu po koncanem obredu in zabavo v gostilni?

Midva sva se ravno zato odločila za poroko pozno popoldne (16.00), ker sva vsak iz drugega konca Slovenije, tako da domov ne bi mogli. Tako, da smo jim samo po obredu za 1 uro “ušli” na golf na Bled na pijačo, oni pa so bili ta čas pri Jožovcu. Potem pa smo se vsi dobili pri Tulipanu, kjer je bila fešta.

lP, Ajs

Ni vmesnega časa. Vse organizirano tako, da direkt na prizprišče zabave.

Tudi kaz sem imal aporoko ob 16h. Ker je bila poroka na istem prostoru kot nato slavje, s tem ni bilo problemov.

ojla
tudi js imam namen planirati tako da ne bo vmesnega časa in sicer ob 16.00 pri matičarju in ob 18.00-19.00 kar večerja pa je,lp

Tudi midva sva imela čas tako razporejen, da se je kar nadaljevalo. Civilna je bila ob 15., cerkvena ob 17. in ohcet ob 19. uri. Vse je bilo v bližini. Moževa žlahta je bila bolj od daleč, zato so med civilno in cerkveno šli k nam domov, pa ne za dolgo, ker ni bilo toliko časa vmes, moji sorodniki so šli pa vmes domov, p potem nazaj.

Še en malo modern predlog. Civil se poročiš v petek povabiš priče in starše in potem samo cerkveno v soboto in fešta.

Midva nameravava imeti le civilno in festo. Zato naju zanima ta vmesni cas….

Kje in kdaj imaš poroko in kje in kdaj imaš gostilno???? Torej koliko je ta vmesni čas…… npr na Bledu se večina odloči za klasiko: na otoček pa nazaj pa mine kakšna dobra urca….. torej več podatkov je potrebno.

Če imaš npr poroko že ok 12 in fešto ob 7, potem rabiš nek prigrizek…. to pa lahko doma ali kje drugje, če pa imaš vmes kakšne 2-3 ure, je najbolje da tisto pavzico izkoristiš za slikanje in mini prigrizek na kraju zločina. Mi smo se tako uro in pol enkrat šetali okoli Zemona…. onadva sta se slikala z vsemi, malo je bilo sendvičkov….. uglavnem pa tisti čas je bolj tako tako….

Ja, nekak sva si zamislila, da bi se porocila popoldan, recimo okol 16. ure, ob 19-ih pa vecerja oz. ohcet. Po obredu bi se midva sla slikat, oni pa kaj…prigrizek? To je varianta…potem pa skupaj naprej v gostisce. Rada bi, da bi bilo cimbolj popolno, saj razumete, kajne?

Te razumem. Pri meni je tako, da sem na porokah le kot svat in ti lahko povem s tega stališča, ker konec koncev ti se boš slikala in bila zaposlena, ne boš čakala…. svatom pa … čim ni neveste in ženina je dolgčas….

Najbolje da ti napišem par porokic pa se odloči….

Na eni je bil obred okoli 13 ure, potem smo šli vsi k nevesti kjer je bila pogostitev, po kakšni uri sta onadva odšla na slikanje… mi smo se bolj gledali… potem pa je bil le odhod v gostilno… bilo pa je kar nekaj vožnje med kraji…. meni malo razvlečeno.

Pri drugi so nas spet pustili v eni hiši za ene 3 ure…. no ja…. na srečo je bil zraven nakupovalni center, da smo šli malo tja. Tisti, ki so bili blizu doma so šli pa kar domov, pa potem direkt v gostilno.

Prijateljica se je šla slikat pred poroko, dopoldan samo zato da ni bilo tiste luknje…. Dobila sta se okoli 1 v arboretumu… se lepo poslikala s pričami…. pol pa vsak k sebi domov in okoli 16 civilno, 17.30 cerkveno… 19 gostilna…. vmes vožnja pa mali prigrizki in riž in mine čas.

Ena pa se je poročila v Zemunu… okolica je prijetna za slikanje. Bila je zadnja poroka (začetek marca) cca 16.00. Po poroki je bila zunaj miza s prigrizki, potem pa smo mi lepo stali jedli in pili, onadva sta se slikala, vsake toliko je kdo prišel, poklical skupino, da se je slikala z njima….potem pa naprej v gostilno…

Isto foro sem doživela v Bistri. Tam imajo zunanje poroke, potem pa imaš zraven šotorčke in spodaj mize za zakusko…. pa si lahko nekaj časa tam…. ti pa se lepo poslikaš okoli Bistre…. svatje te pa lepo opazujejo kako se slikaš, pa klepetajo ob zakuski….. pol pa gostilna pa je.

Meni je taka zadnja varianta še najlepša. Ostaneš na enem mestu, ni prevelike luknje in svatje imajo vedno filing da si prisotna, čeprav na drugi strani dvorca…. lepo se poslikaš in je. Mi je tudi fora, da se dopoldan poslikaš, čeprav potem naredi tako, da drugi to ne vedo….. jaz sem kar gledala, kdaj sta skliznla v Arboretum… pol mi je pa le užgalo, da prej.

Pomagala ti najbrž nisem prav preveč, je pa res gledano s strani svata in ne neveste, ker ti boš v vsakem primeru imela zapolnjen čas… slikanje pa vožnja pa vse… oni pa… saj veš najraje vidimo, da je poroka kasneje da ni vmesnega časa.

Lep pozdravček
T

Hvala ti za tvoje ideje … do sedaj nisem bila prevec pozorna nato, sedaj pa bi rada, da ne bi svatje gledali v luft in se prevec dolgocasili. To s slikanjem dopoldne ni slaba ideja. Kot sem razumela, svatje najraje vidijo, da se ne vozakajo prevec gor in dol, po obredu naj bi bila zakuska in potem v gostilno. Bom razmisljala v to smer.

New Report

Close