bend in vecerja
Hojla!
Zanima me ali racunate za bend, ki vam bo na poroko igral cel vecer tudi večerjo ali le pijačo. Meni se zdi malo neumno, če bom v bendu imela šest oseb (kar na osebo znasa z večerjo, nekaj pijace in torto najmanj 10.000sit) dati poleg 180.000sit za igranje še 60.000 sit, da se najejo in napijejo. Po drugi strani pa je spet zoprno da se mi vsi “nažiramo” oni pa samo gledajo. Kako ste se oz. se boste s tem problemom spoprijele ve. Izkušnje????
Pa se eno vprasanje. Na poroko bi rada povabila nekaj prijateljev (iz šolskih let, bljižne sodelavke…). Nekaj od teh ima svoje partnerje, ki pa jih v življenju še nisva videla. Spodobi se da povabiš osebo skupaj z njegovim partnerjem, ampak če ga ne poznaš ti je malo odveč za vsako tako osebo plačevati nadaljiih 10.000 sit,(kar na koncu pride kar lepa številka) poleg tega pa ne veš, kako se obnaša in da ti kakšne ne zakuha. Kako povabiti prijatelja, če želiš samo njega. Hvala za kakršnkoli nasvet. (Dekliščine in fantovščine ne bova imela, poroko in zabavo pa bova imela vse na enem mestu, tako da jih ne moreva povabiti samo na uradni del pl pa rečt adijo).
Pa veliko ljubezni v novem letu. LP Špela
Spella,
ce bos dala 10.000 za hrano, bos dala mnogo prevec, če so res dobri oivci, na osebo ne sme biti več kot 5.000 sit, kajti meni, mora znašati v razumnih cenah od 1000 pa do največ 3000 sit, drugače je že prestiž in recimo temu pretiravanje, potem pa še pijača. Liter vina je 1.500 recimo tam okol. Kdo po 1 letru še ni pijan?
To so samo pomisleki, na ceno, ki si jo postavila. Če ti pa 6 ljudi igra za 60.000 sit, so pa zelo poceni in jim daj še hrano in pijačo, ne glede na to koliko stane. Od ansambla je odvisno, kakšni so. Ali samo špilajo, ali delajo žur. Če bodo samo koncertirali, potem je vsaj zame brez veze, mora biti žur, pa ni važno kolikokrat zafušajo. Prilagoditi se morajo publiki.
Torej še nakratko. 60.000 za bend, je malo. Seveda jim daj tudi hrano in pijačo.
Kar se pa prijateljic tiče, pa nekateri povabijo samo sošolke, brez partnerjev. Sošolce pa jasno z partnerricami vred, drugače je dolgčas :-)))
Bom drugič še kaj napisal.
Primož
Tudi midva sva dala za meni malo cez 7 tisoč, je sicer velik in bi marsikje nasla ceneje, vendar je bil tam ta pravi ambient in sva zato povabila manj ljudi kot bi jih sicer, pa nama niti ni zal. Bilo nas je 50. Od prijateljev sva povabila le tiste najboljse, jaz 3 prijateljice in enega prijatelja, on pa on pa enega prijatelja in prijateljico, pa se ta dva sta par. En prijatelj pa je bil priča. Žal je bilo na koncu tako da moje prijateljice niso mogle priti in mi je biolo kar malo hudo. Kar pa se njihovih priveskov tiče, sem podobnega mnenja kot ti. Ena od prijateljic me je vprašala kako je s tem in sem ji rekla da ga lahko pripelje, ker je druga prijateljica poročena in sva tudi midva bila na njeni poroki, mi je bilo logično da bo prišla z možem.
Svetujem ti da povabiš kako manj, pa da lhko pripeljejo partnerje.
Kar se benda tiče, pa se mogoče lahko zmeniš da imajo oni drug meni, cenejši. Tako je napravila moja kolegic. Pri nas smo plačali za njih polno ceno, ker se nismo nič menili. V bistvu sem jaz rekla da naj prpiravijo 45 menijev, ker je bilo nekaj otrok, pa babice so na nekih dijetah zaradi zdravja,… Na koncu pa nama je racunal tako, da je on kao preštel goste in vključil tudi glasbenike in je prišlo malce dražje kot sicer.
Za bend, ki je igral od 18 do 2, pa bi tudi dalj časa, če bi mi ostali, sva dala 60 tisoč. Bili pa so štirje. Bila sva z njimi zadovoljna.
Kje pa se pročiš, če ni skrivnost?
LP, Maja
Sem zamešal ceno, ja to pa je normalna cena benda. Samo ponavadi se jim da tudi vecerjo in pijaco, bolje to, kot pa da ti potem špilajo na vsake pol ure 10 minut 🙂
je pa veliko za večerjo 7000 sit??? Ne vem, kje jo boš imela in kakšno, vendar je to zelo veliko.
primož
Večerja za glasbenike je logična stvar, tako kot za fotografa in snemalca.To je samo po sebi razumljivo.Od kje vam cena menija 3.000 SIT na osebo?To je mnogo premalo, razen seveda če mislite imeti na poroki dunajski zrezek in pire krompir. Vedno bolj s euporablja slow-food varianta zato so cene temu primerne tudi do 15.000 SIT.Normalna stvar.Če se mislite poročat in šparat pro vsaki stvari potem je bolje, da se sploh ne poročite.
Slow food se meni za poroke ne zdi primeren-imam s tem slabe izkušnje. Res pa je, da so cene menijev kar visoke in mi smo bili kar veseli, da je bilo malo čez 10.000 na osebo ( a nikakor slow food). Je pa res, da so nas od vsepovsod z tem slow foodom v zadnjih 5 letih (ko je kao moden) tako okupirali, da ga imam jaz osebno že vrh glave in izgleda, da tudi druge, ker je bil že lani pošteno iz mode (inf. za tiste , ki ste na modo). Sicer pa je moje geslo še vedno, da ni važen toliko denar, kot inovativnost, ideje, družba, LJUBEZEN… Če zapraviš od 5-10 mio ali pa enega(govorim o nas smrtnikih-seveda lahko tisti “oben” zapravijo v neskončnost), papir velja isto :-).
Denarja se nabere, ne cudi se toliko, Primoz. 3.000 na osebo – to so cene Prekmurja z vecerjo, kjer je na tone mesa in brez klime v avgustovski vrocini. Malo dnarja – malo muzike. no, nekaj srednjega pa je ponavadi ok.
Mi smo bili na Vogrskem, super ambient. Cena 6.500 na osebo, 500 aperitiv, pijaca posebej, torta posebej.
Lp