Poročni salon – kateri?
Pozdravljene!
V ožjem družinskem krogu se pripravlja poroka, bodoča nevesta nima dostopa do tega foruma, tako da vas jaz malo berem in povem njej.
Prosila bi vas za informacijo, v katerem poročnem salonu v Ljubljani ste si izposodile poročno obleko in ali ste bile zadovoljne z odnosom in obleko. Ali so obleke na stojalih že očiščene ali jih v salonu očistijo, preden jo dajo v izposojo? Ali so vas motili sledovi šivov (ko obleko ožajo ali krajšajo), ki so kar opazni? Že večkrat sem prebrala, da hvalite gospo iz Vipave, ali vas niso motile zelo umazane in prepotene obleke, prah povsod in smeti (mucke)? Se je potrebno naročiti? Je pa bodoča nevesta malo močnejše postave.
Hvala za odgovore in lep dan.
Mojcej!
Glede šiviljstva Martina iz Gradišča pri Vipavi…
Drži, da so bile vsepovsod mucke in niti sukanca… Obleke so precej umazane, tudi to drži…
Vendar! Obleko pomeriš, nato ti jo popravi po tvojih merah, očisti in zlika. Meni je bila obleka všeč že, ko sem jo pomerila, ko je bila pa še oprana in zlikana, je bila pa sploh krasna! Pa še cena izposoje (že izposojene obleke) je približno za polovico nižja kot drugod…
Sicer pa… Pri njej je tudi možnost, da obleko zašije po željah in merah neveste, pri čemer pride cena izposoje nekje tam, kjer drugi saloni izposojajo obleke (tretja, peta, deseta izposoja!)… Torej odpade pomerjanje prepotenih oblek…
Ampak, če vidiš, koliko dela ima in ob vsem skupaj uspe biti še prijazna in nasmejana… Zna svetovati in jaz je kar ne morem prehvaliti!
Če se bo menila za obisk pri Martini, naj jo le pokliče, si bo lahko vzela še več časa za njo!
Slika je povsem drugačna v poročnem kotičku na Dolenjski, kjer je vse čisto, ampak odnos… Pa še tiste njihove majhne številke…
Ne vem, vsaka se naj sama odloči, jaz bi šla še enkrat nazaj!
Aja, če nevesti ni odveč, naj obišče še frizerko v Ložah (naslov je objavljen v postu Poroka na Vipavskem)… Meni je naredila fantastično frizuro, iz katere niti ob pol šestih zjutraj ni štrlel niti las!!!
Pa lepo poroko!!
Gordy
aja, pa še stran: https://kanasi.si/collections/porocne-obleke