vabila osebno??
Meni se zdi žalostno, da moraš svoje svate pred poroko šele spoznat in jim nosit darila. To je čist tipična slovenska fora. Jaz bom na svojo poroko povabila samo tiste ljudi, ki jih dobro poznam in mi nekaj pomenijo. Ne bom vabila npr. svoje frizerke ali pa mesarja. Osebno se mi tudi zdi nositi vabila naokoli kot kakšen poštar zelo neokusno. Sicer pa že po bontonu velja, da se vabila pošiljajo. Seveda v primerni ovojnici in s primerno znamko.
saj nisem rekla, da jih ne poznam!?!
kasna darila !?! super je ce jim osebno
neses vabilo, te lahko kaj vprasajo, ti jih
lahko kaj prosis, ce ti bodo pomagal recimo
piskote pect, avtomobile okrasevat,
sampanjec tocit, mogoce imajo kaksne
zelje, mogoce predloge, imajo priloznost,da
ti povedo, ce jim samo posljes vabila, te
bo redko kdo poklical, razen res najblizji…
ce jim neses vabila osebno,
se gotovo cutijo bolj vkljuceni. tudi ko
grem jaz kam na poroko, mi je veliko
bolj domace, ce vem, kaj in kako
pa pa
pika
Pa kdo se poroča, vi ali vaši svatje? Svojo poroko sva si z možem naredila točno takšno, kot sva jo sama želela. Prav nič me ni brigalo, kakšne želje ima kateri od svatov. To je bil najin dan. In ne boste verjeli, na dan poroke so se vsi imenitno zabavali in vsakemu posebej sem lahko z obraza brala, da uživa in se ima lepo. Je pa dejstvo, da se zmeraj najde kakšna teta, ki ji kaj ni po volji. Ampak na takšne se jaz ne oziram. Vsak, ki je prišel na najin poroko, je imel možnost, da se odloči, kako se bo tisti dan počutil, bo užival ali pa bo nergal. Prav nič pomembno ni, kdo igra, kakšne so igre, kje je poroka. Če se v sebi odločimo, da se bomo imeli lepo, potem se tudi imamo lepo, pa tudi če igra še tako zanič bend. Pa še nekaj je, če svatje vidijo, da se mladoporočenca zabavata, plešeta, da sta srečna, jih to kar potegne zraven in še sami prevzamejo takšno razpoloženje. Če pa tam vidijo en živčen par, ki samo opreza, če vse poteka do pikice tako, kot sta si zamislila, pa še svatje postanejo takšni.
Midva sva vsem poslala vabila. Tudi staršem in bili so prav presenečeni, ko so sredi tedna dobili vanilo, v nedeljo pa sva jih obiskala, kot da ni nič posebnega.
To je pač moje mnenje in moja izkušnja.
Meta
Midva bova vabila mojim sorodnikom in prijateljem odnesla sama, ker je pri nas takšna navada in se mi zdi prav lepa. S tem, ko jih osebno povabiš, jim pokažeš, da jih želiš imeti na poroki. Nimava pa pripravljenega nobenega verza. Pač prideš na obisk, poveš, da si prišel povabit na poroko in izročiš vabilo.
Njegovim bova vabila poslala, ker je navada drugačna. Tako nama je všeč in tako bova naredila:)