logika?
kolegica mi je pol leta nazaj poslala sporočilo v katerem je pisalo, da jo je dragi zaprosil, da je sprejela, kako jo je zaprosil, kje jo je zaprosil, kdaj bo poroka, kako sta datum zbrala, da že obleko izbira,… ok pač vesela zanjo. nisem ravno računala na vabilo na poroko, ampak potiho planirala, da pač takrat je poroka in da ravno takrat nebova šla pač nikamor na morje.
potem mi ena druga kolegica prejšen teden napiše sporočilo, da se moramo enkrat po novem letu dobit, da se mal dogovorimo kaj bomo nevesti naredile za dekliščino, ker si jo menda želi,..da so se z njo že vse pogovorile in da želijo tudi mene zraven, da jim pomagam, ker kao najbolj vem kaj spada k dekliščini, recimo da vem ja. ok sem pač mislila, da to morda velja kot vabilo, da naj si tiste 14 dni že rezerviram, vsaj tako so ostale punce mi rekle, da je takrat žurka in da takrat “ne smem” it na morje. ok vse spet lepo in prav. ampak sem jim povedala, da meni nevesta osebno ni glede poroke še nič določenega rekla in da bom raje počakala na vabilo, da bomo potem šele planirale kako in kaj.
no nato je šla ena od teh kolegic do neveste, da naj mi kao že enkrat pošlje oz nese to vabilo, da bo pač uradno da sem “zraven” da lahko načrtujemo vse podrobnosti, ker se že tako zelo veselijo tega. nevesta pa ji je menda rekla, da tisti, ki že sedaj vse vedo bodo povabljeni, ostali pa ne. s koga se potem ta nevesta dela norca? meni je vseeno če me povabi ali ne, ampak potem ne rabi enih sporočil pošiljat, če te noče na poroki, a ni tako?če jaz nje nebi želela povabiti ji sploh nebi povedala, da se poročim, ker to pač ni njen problem.
nevem v čem je smisel pošiljati 100 sporočil ljudem, ki jih sploh ne misliš povabiti na poroko? od kje sploh drugim to, da bom jaz tam, nevesta pa se s tem ne strinja? meni ni nič jasno
Če je takole omenjala poroko in namigovala, vabila pa zdaj ni, to ni bilo lepo od nje…
Jaz bi na tvojem mestu dala to poroko ob stran in ne bi ničesar planirala v zvezi z njo, tudi dopust bi splanirala tako, kot mi paše. Ne bi niti lovila datuma poroke niti se mu izogibala, kot da poroke ni.
Glede kolegice bi pa razmislila, kako dobra kolegica je, pa ne zato, ker ni vabila, to je njena stvar, koga povabi in koga ne, ampak zato, ker se tako nedosledno obnaša.
Verjetno najbolje čim prej pozabiti in raje s fantom zavijta na en romantičen sprehod po okrašenem mestu. 🙂
lp,
Lenka
no sem se pogovorila z še eno punco, ki je vabljena in tudi njej ni jasno zakaj mi ni nič omenila, ker pa nekatere dekliščino že na velko urejajo in če slučajno dobim vabilo naj jim sporočim da se bomo potem pogovarjale naprej. ni jim jasno kako to da nisem dobila vabila, saj sva bile v srednji šoli zlo dobre kolegice, po srednji šoli se dostikrat videle, bila sem pri njima doma, ker mi je 1 leto “težila” naj že enkrat pridem. dogovorili smo se, da obisk vrneta, od takrat je že eno leto in se sploh ne pogovarja več z mano? edino za tisto sporočilo poslati o zaroki/poroki toliko poguma je pa imela. kakor hoče
Jaz sm bla full dobra frendica in sošolka z eno punco, celo srednjo sva bili skupej…..in potem sva šli vsaka na svoj faks, na koncu sva diplomirali na istem faksu celo:) Ampak fora je v tem, da je ona tud men prej leto dni govorila da se bo poročila…ok, bravo, fajn….pa celo leto je blo govora o poroki…in pol mi 14 dni pred poroko reče…uf, tebe sm pa pozabila povabit…lahko me prideš gledat!! Ej halo…sem šla reda radi na cerkveno poroko, kjer so ble vse njene frendice, razen mene potem tud na ohceti…mene ni povabila…..od takrat je minilo cca 5 let, punca ma zdej že dva otroka ampak midve nimava več stikov…..grdo od nje…..
Bojim se, da ne bi bilo tudi v tvoje primeru tako…pogovori se z nevesto kako pa kaj….
izvedela sem kaj naj bi bil razlog, zakaj me ta kolegica še ni povabila na poroko. ni uraden odgovor ampak bolj namigovanja. menda je hotela povabiti čisto vse kolegice na poroko, vendar se je malo zalomilo. najprej mislila povabiti dekleta, ki živijo blizu nje, nato pa še ostale ki smo dlje oddaljene in bi potem kar uradno vabilo nesla. ko je povabila bližja dekleta je povabila tudi eno, ki je trenutno skupaj z mojim bivšim. ko je ta njen tip izvedel, da bom tudi jaz na poroki, je izrecno protestiral, da me noče videti, da če bom jaz pač prišla, da njega nebo. in če nebi bilo njega, nebi bilo tudi te njene bivše cimre. no ker ima pač tako veliko željo povabiti to punco na poroko, se je pač morala odločiti, in se je, da mene pač ne povabi, ker bi ji una pač za celo življenje zamerila, da jaz ji pa itak nebom. no takšen naj bi bil razlog za ne povabilo. lahko bi bila edino tako fer in bi mi to direkt povedala
Ah no…jaz se sploh ne bi sekirala…
Pač, ne boš šla na poroko…edina stvar za katero se mi zdi, da bi jo mogla ta tvoja bodoča poročena kolegica naredit je…., da bi se iskreno pogovorila s tabo….in bi skupi rešile problem…
nič se ne sekiraj…pusti naj se poročijo…in želi jim srečo…
pač…verjetno manka še kaka življenska zrelost….vsem skupi…to bo pa prišlo ;)))
Srečno
Hm, postaviti fanta kolegice pred kolegico…no go! Sej razumem da je na oblakih v veselem pričakovanju, v sedmih nebesih, ampak vseeno. V takih trenutkih se najbolj vidi kdo in kaj smo.
Mene nebi kaj dosti brigalo za tisto vabilo. Bi me pa prizadelo prej omenjeno. Preprosto bi se ji začela izogibat… ni druge. Je še veliko ljudi tako da ti sigurno nebo dolgčas!
Še nekaj bi dodala… ZELO ZELO grdo od punce, da tako zavaja in še ne pove direkt kaj jo muči. Ampak poroka je njena in vemo kako smo ženske, da želimo tisti dan vse 100%. Mislim, da noče ogroziti njenega popolnega dne zaradi tebe in tvojega bivšega. Jaz osebno nebi NIKOLI teko reagirala. Sploh pa koliko je stara ta nevesta 10 let, da se tako obnaša. Če bi od mene kdo zahteval naj ne povabim prijateljice bi enostavno rekla, da to ni moj problem če je on noče in da ona tam BO. Sploh pa če je ta cimra prava prijateljica bo prišla brez tipa… Sploh pa kaj mu je, da ima take bedne muhe?