Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka poroka – preklic rezervacije

poroka – preklic rezervacije

Letos se nameravava poročiti, ampak z organizacijo nimava izkušenj:) Izbrala sva si kar priljubljen kraj in kar pogosto slišim opozorila, da so restavracije včasih že za mesece (leto) vnaprej zelo zasedene. Zdaj se je zgodilo tako, da se bo z enimi starši malo težje uskladiti termin, ko so lahko prisotni, bi si pa seveda želela, da so.

Je smiselno, da že zdaj “na blef” izbereva datum poroke, rezervirava restavracijo (poroka bo v ožjem družinskem krogu) in se prijaviva na UE, če pa slučajno ne bo izvedljivo pa prekličeva, ne da bi bilo treba kaj plačat? Bi pa odpovedala dovolj prej seveda. Kaj pa cerkveno poroko, koliko prej se je treba prijaviti? Se mi zdi, da je kar težko uskladiti, no…

Sicer težko razumem, da starši poroke SVOJEGA otroka ne morejo dati na prvo mesto. Tudi to, da so gostilne ne vem kako daleč naprej rezervirane, se mi ne zdi verjetno. Midva z možem sva vse organizirala v dobrem mesecu dni. Seveda, če hočeš točno to in to, potem je treba pa kar nekaj več časa si vzet.
Kar se gostilne tiče pa seveda lahko odpoveš (če je to dovolj zgodaj), ne moreš pa pričakovat, da dva tedna kasneje bodo pa npr. imeli čas. Bosta pač morala najti drugo gostilno, če se ne bo izšlo.

Ker bo poroka v ožjem krogu mislim da ni treba nič komplicirati, ker predvidevam da nebo ohcet amapk ena simbolična večerja in to je to. Mislim da take gostilne oz restavracije nebodo zasedene, ker verjetno neboš potrebovala veliko sedišč.
Pa UE menim, da kakšno lukno ima vsak, razen kakšen Otočec je kr zaseden.
JA tudi jaz težko razumem, da starpi nedajo poroko na prvo mesto ampak verjetno imajo velik razlog.
Mislim da se da to da urediti v manj kot enem mesecu!

Na UE ob prijavi poroke plačaš takso. Če poroko potem odjaviš, ti te takse ne vrnejo.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Takse že nekaj časa ni več.

Prijavit se pa uradno ne moreš na UE več kot 3 mesece prej.

Tudi nama je uspelo vse uredit en mesec prej, vključno z rezervacijo v Zemunu zgoraj in spodaj. Še največ časa je trajalo, da sem dobila obleko in prstana.

Če bosta imela manjšo družinsko poroko Otočec tako ali tako odpade, ker ni nič posebnega.

Na Zemonu drugače, ker je Zemono.

Čudno, tole, glede takse. Tri bližnje se bodo letos poročile, pa vsem so povedali kakšno takso imajo za plačati.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Verjetno ne gre za takso ampak za plačilo prostora oz. za plačilo poroke izven uradnih prostorov. Nič ni za plačat npr. poroka na Ljubljanskem gradu, medtem ko je za plačat poroka na Otočcu, Bogenšperku, Zemonu ipd.

Ne bo čisto res.

Samo dejanje poroke je brezplačno in nima takse. Prideš do UE, kjer se dogovoriš za podrobnosti, določiš priče, bodoče priimke,…., podpišeš predporočni zapisnik in to je to. Takse za to ni več. Dopalča se samo, če želiš, da te poroča kdo, ki običajno ni matičar ali pa se želiš poročiti na mestu, ki ni običajno. In Zemono in Otočec sta običajni mesti, kjer poročajo iz UE Ajdovščina in Novo mesto. Se pa recimo doplača za poroko na Magistratu, ker ni na gradu.

Vem,da ne sodi v to temo,pa vendar,ko je že ravno govora o Zemonu…..

Nama zna kdo,ki se je tam že poročil,malo povedati kako izgleda poroka na Zemonu,kaj imaš lahko na parkirišču spodaj sam malo pogostitve,le šampanjček al to ne dovolijo?

Vsaka info bo nama dobrodošla.

Poročni obred dela UE Ajdovščina, včasih ga. Rodman. Jaz sem vsaj na začetku vse uredila preko maila.

Poroka poteka v eni manjši dobici, kjer ni ravno veliko prostora, ampak 30 jih gre komot notr. Imajo snemalca, ki ti na koncu ponudi DVD ali video. Glede samega protokola se dogovoriš na UE. Mi smo potem nadaljevali spodaj pri Lojzetu, ki je uredil tudi kompletno prehrano. Seveda se z njim lahko dogovoriš tudi ti.

Mi smo šli po samem obredu na vrt, kjer je bil šampanjec.

Da bi imel pa svoj šampanjec pa ne vem.

Mi smo tam tudi končali in je bilo super, da se nismo nič prestavljali.

Te pa opozarjam, da poročajo tam samo ob sobotah, ob sredah delajo to na UE Ajd.

Mene pa zanima, kje lahko v bližini Zemona poteka cerkvena poroka? In kakšna je alternativa za restavracijo pri Lojzetu, je v bližini še kakšna dobra?

Saj to sem jaz mislila, da ni takse. Moraš pa plačati posrednikom – lastnikom prostora, se pravi Otočcu, Bogenšperku. V primeru, da je poroka izven uradnih prostorov, se pa doplača, še prisotnost matičarja (to pa plačaš upravni enoti).

UE Novo mesto nima svoje poročne dvorane v NM ampak od pamtiveka poroka na Otočcu. Enako je v Zemonu, kjer takse ni, niti ni doplačila, ker je to standarden prostor.

Jaz ne govorim o taksah ampak o temu:
http://www.bogensperk.si/index.php?lang=si&url=3&url2=2

To se pa plača.

ali na ue kaj plačaš ali ne je od njih odvisno. pri nas imaš recimo čisto vse brezplačno. ne plačaš niti centa. pa še darilo dobiš, šampanjec, jagode zastonj. vsaj tako je bilo lani. kolega ki sta se prijavila na drugi ue sta plačala eno malenkost, druga dva skoraj 50€ pa sta se poročila v uradnih prostorih, nista imela nobenega posebnega matičarja,…pač če se hočeš poročit pri njih moraš za to tudi plačat. nič ne delajo zastonj.

Spoštovani,

za cerkveno poroko povprašajte v župniji Ajdovščina, v Šturje, Vipavski Križ, Stomaž ali v drugi bližnji župniji. Tudi romarska cerkev v Logu pri Vipavi (župnija Vipava) ali pa Sveta Gora pri Gorici ali druge so lahko primerni kraji. Prednost pa ima seveda župnijska cerkev tiste župnije, kjer stanujeta zaročenec ali zaročenka – v vsakem primeru se morata oglasiti za zapisnik v domači župniji in če se bosta poročila v drugem kraju, Vama domači župnik, ki Vaju pripravlja, izda odpustnico za določeno župnijo. Preden gresta na zapisnik, se pa obvezno udeležita tečaja za zaročence (lahko se ga udeležita kjerkoli v Sloveniji).

Srečno danes in naprej.

Darko Ž.

Da odgovorim glede Zemona, glede na to da sem od tam doma.
Cerkvena proroka je lahko v Logu, ki je 1km od Zemona in je znana romarska pot.
V poročno sobo na Zemonu gre tudi 100 ljudi, nas je bilo že večkrat 100 in očitno nas bo letos poleti spet.
Na dvorišču in vrtu dvorca imajo lahko pogostitev, če se plača, če ne pa je poleg parkirišča spodaj Teodozijev spomenik, kjer si lahko sami prinesete in nazdravite (običajno takrat ko se ta mlada dva slikata).
Restavracije v bližini so: Vipavski hram (Vipava), več sob, lahko od par ljudi do 150.
Majerija (Slap pri Vipavi) kar nobel,
je pa kup kmečkih turizmov, mislim, da imajo tudi internet strani. Proti Gorici je kup v redu restavracij: Šterk – Ajševica (ima veliko plesišče), Žeja – Ozeljan itd.

Kaj ima kdo kakšne ideje za poročne lokacije na Štajerskem oz. Savinjski (Od Žalca do Mozirja nekje ali do Slov.Konjic). Poroka bi bila pozimi (predlog cerkvenega obreda, restavracije itd.). Ideja je, da v kolikor bi šlo bi bil ves obred na eni lokaciji (matični, cerkveni in žurka).

lp Maja

O hvala ti za informacije.Ta spomenik je spodaj pri parkirišču,ane?A od tam te nič ne priganjajo?Morva it eno soboto v maju malo “pošpegecat”gor na Zemono,ko bojo poroke,da vidiva v živo kako poteka vse skupaj;)

ne nič te ne priganjajo, ker te nima kdo, razen, če je kdo drug že tam. Če je taka kriza imaš pa zraven še hosto, kjer mislim, da je tudi možno. Do zdaj smo bili vedno tam, pa ni bilo nikoli drugih tam. Pa saj ne boste tam dve uri.
meri

kar sva bila midva na porokah, je še vsaka pogostitev po civilni poroki trajala vsaj dve uri. tako da ni rečeno, da bodo nekateri v eni uri končali z pogostitvijo, pa tudi če je to le šampanjec

Taka lokacija je pa v Nazarjah. Moj brat se je tam poročil in je bilo zelo lepo. Tam je neka graščina oziroma palača, kjer se najprej opravi civilna poroka, potem smo šli po stopnicah gor v cerkev, kjer je bila cerkvena poroka. Nato pa nazaj v graščino, kjer je bila v dvorani tudi pogostitev s plesom. Meni je bilo zelo všeč, ker je lepa lokacija, pa nič prevažanja z avti. In dovolj prostora za parkiranje.

New Report

Close