Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka metanje riža – pospraviti pred cerkvijo?

metanje riža – pospraviti pred cerkvijo?

ali je pred cerkvijo treba nametan riž potem pospravit (pomest)?
pred civilnim vem da ni treba (dokazi na tleh 🙂

hvala!

Spodobi se, da pospravite za seboj.
Prej se dogovorite, kdo bo prinesel s seboj metlo in smetišnico, ko je obred končan, se svatje razidejo, tisti z zadolžitvijo hitro lahko opravi in gre naprej z vami po programu.

pri nas so pa take kockice po tleh – kako bomo to ven spravili mi ni jasno!

kaj pa če se posuje samo s cvetnimi listki, ki se tako razkrojijo?

Riž bodo golobi pokljunčkali 🙂

Sem bila na eni poroki, kjer so ženina in nevesto posuli s cvetovi vrtnice in je bilo res lepo. Pa še razkrojijo se, ja.

Spoštovani!

Kar zadeva metanje riža: Če se temu res ne morete izogniti, se dogovorite že prej na pripravi, da bo nekdo pospravil oz. pometel.

Kolikor sem doslej pripravljal in prisostvoval porokam v 15 letih, smo patri vedno naročili poročencema in svatom pred začetkom obreda, da naj ne mečejo riža. Marsikatere cerkve nimajo mežnarja in gospodinje, tudi tukaj, kjer sem zdaj, ju nimam. Poleg tega posipanje riža nikakor ni krščanska navada, že zaradi riža, ki je mnogim v svetu in doma dragocena hrana. Če ga pozobajo golobi, kot pravi dopisovalka pred mano, še gre, vendar le-ti običajno naredijo še večjo nesnago, zato čim dlje od njih.

Glede cvetov vrtnic: to posipanje je veliko lepše, se razkrojijo in ni problem pomesti, razen, če kdo liste pohodi na betonskih ali na kamnitih tleh in se tudi poznajo.

LP Darko Ž.

Tudi nama je župnik rekel, da bi bilo dobro, če bi ne metali riža. Ampak kako naj dopoveš svatom, da to ni v redu, ko pa vsi prinesejo s sabo riž. Zato sva dala enemu izmed ministrantov 2000 SIT (pred štirimi leti) in ga prosila, če lahko pospravi. Seveda je z veseljem to naredil.

LP

Živijo!

Letos, ko se je poročila moja sestra smo se odločili, da svatom že ob vabilu povemo, da se na njuni poroki ne meče riža.

Zaradi velike svetovne lakote in spoštovanja do hrane, ki se je vsi zavedamo, so se svatje z njima takoj strinjali.

Pripravljeno sta imela košaro cvetnih listov. Zgledal je noro lepo. Ko vso rdeče listje frči po zraku. Res to morate probat.

Kar je pa najboljše od vsega…da nista mela riža čist povsod. Ko se slečeš pa imaš lahko naslednji dan riž še za kosilo…

Pa da ne govorim o črni obleki, kjer se vse gor pozna in še luštn dol ne gre. Tisti, ki to vejo riž prej operejo in posušijo… Pa kljub vsemu ostaja hrana…Gor speti lasje so pravi zbiralnik riža…

Resno vas prosim, ljudje umirajo od lakote mi se pa s hrano obmetavamo…Eden ne spremeni ničesar, lahko pa nas več. Bodimo hvaležni za kar imamo.

Lep pozdrav…

pri nas so za pospravljanje riža po cerkveni poroki zadolžene tete k pucajo cerkev tako da s tem potem svatje nimajo opravkov, sploh pa ima večina cerkev, ki so “zanimive” za poroke večinoma pesek pred cerkvijo tko da je nesmiselno. se strinjam da je zelo lepo metati liste vrtnic. sedaj pa mi je tudi zelo všeč pisani riž, ki pa seveda ni pravi le izgleda kot riž je seveda umeten in večji od navadnegga riža in se ga zato lažje pomete pa še lepo izgleda. drugač pa lakota gor al pa dol riž, običen itak ni več v modi za metanje ker je potem res vse povsod. vrtnice so najbolše 🙂

Moram priznati, da je meni osebno všeč, še posebno če je opran in zapakiran v lepe vrečkice, ne da svati mečejo kar iz Uncle Ben’s škatle. .:-DDD Razumem pa težave, ki jih riž prinaša pticam in cerkvam, zato morda res ni najboljša izbira.

Milni mehurčki so na fotografijah super, v živo se pa svatje kar namučijo, da jih napihajo dovolj in še veter jih zna hitro odnašati v napačno smer.

Drug mesec bom na eni poroki videla še, kako izgleda metanje vrtnic. Se že veselim! 🙂

lp,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Meni se zdi pa metanje riža ena velika neumnost in sem obenem zgrožena nad tistimi, ki celo razmišljajo, da takšne svinjarije za seboj ni treba pospraviti. Da se pa pri tem jemlje za samoumevno, da je naloga tet, ki pridejo pospravit cerkev, tudi čiščenje riža za prekrasnimi nevesticami, je pa višek ignorance!

Te tete namreč prostovoljno in brezplačno čistijo cerkvene prostore, zato bi si morda zaslužile nekaj spoštovanja od tudi od tistih, ki cerkev vidijo od znotraj le na idiličnem poročnem obredu.

New Report

Close