vrstni red priimkov po poroki
Meni je bolj vsec, da je najprej moj, potem mozev. Kajti najprej sem bila jaz s tem priimkom, potem sem vzela se mozevega. Vsaj jaz mislim tako narediti. Otrokom pa dajati samo mozev priimek. Mislim, da oni mojega ne potrebujejo.
Večinoma prvi ostane dekliški, drugi pa možev. Po pravopisu naj ne bi bilo vmes pomišljaja. Ampak priimek je osebna stvar, kar koli izbereš, je dovoljeno. Torej samo tvoj priimek, samo možev priimek, najprej tvoj, potem možev, najprej možev, potem tvoj ali celo tretji priimek, ki si ga zamisliš.
Torej, odvisno od tebe.
LP,
Lenka
Arkyca, da te popravim, tu ni nič bolj ali manj uradno, kakor se odloči, tako uradno je:).
Tebi avtorica, pa v razmislek – običajno je tako, da se po približno pol leta večina teh nevest odloči, da bo priimek spremenila (v samo enega), ker je čisto predolgo za podpisovanje, če ima oba (sploh, če sta vsak zase tam ene 13 črk dolga:) ).
Se strinjam z no-ja o uradnosti, uradno je, kot kdo želi.
Glede drugega dela pa zanimivo. Jaz ne poznam pa nikogar, ki bi to naredil, pa jih poznam en kup z dvojnimi priimki. Tudi jaz in moja mama imava dvojni priimek, pa ga imam jaz tako že kar nekaj let, moja mama pa tam okoli 35. 🙂
Je pa res, da sva obe “izumili” neko čačko za podpis, da ne traja podpisovanje dokumentov predolgo.
Edino v službi je pa zanimivo. Nekateri interno pošto naslavljajo na oba priiimka, drugi na samo enega ali samo drugega. Potem pa še namesto Lenka dajo Alenka in si lahko zamisliš, koliko variacij mojega imena pride ven. Pa me nič ne moti. 🙂
LP,
Lenka