Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Slovensko hrvaška poroka na Sejšelih ali Mauriciusu

Slovensko hrvaška poroka na Sejšelih ali Mauriciusu

Pozdravljeni!

Ima kdo izkušnje s postopki pridobitve paprijev in veljavnosti nasploh, če bi se želela s zaročenecem, ki je sicer hrvaški državljan, poročiti na Sejšelih ali Mauriciusu?

Zasledila sva namreč kar nekaj na temo slovenskih porok v tujini ali pa porok s tujcem v Sloveniji…no midva sva malce bolj zakompliciran primer 🙂

Želiva, da je poroka nato veljavna tako v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem.

Hvala za odgovor 🙂

Lep pozdrav!

Najenostavneje bi bilo, če bi se o tem pozanimala na UE, ti v RS, on na Hrvaškem.

Drugače pa vem kako izgledajo poroke npr. na Sejšelih. Nikoli se ne bi poročila tam. Vse je le en foto session in od tamkajšnjih lepot nimaš nič.

še en dokaz sam da ni slovenc

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Res totalni primitivec, kako se ti da…..

he he
če ne razumete heca nisem jaz kriv

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Kako veš, če se pa nisi poročila tam? Jaz sem se in je čudovito. Vse drugo, kot samo foto session. Če bi imela možnost še enkrat izbirati, bi se ponovno tam.

Hvala za mnenja, bova torej vsak pri sebi povprašala…kar se tiče destinacij pa takole: govorila z različnimi pari, ki so se tam poročili in vsem je bilo noro všeč, saj so, tako kot midva, želeli intimen obred z romantičnim pridihom na eksotičnem kraju….so pa okusi različni ( meni osebno gre misel sklenitve poroke na lj.gradu res na bruhanje)…ampak še enkrat, okusi so različni in hvalabogu da je tako 😉

Kako veš, če se pa nisi poročila tam? Jaz sem se in je čudovito. Vse drugo, kot samo foto session. Če bi imela možnost še enkrat izbirati, bi se ponovno tam.[/quote]

Preživljala sem dopust tam in imela priložnost opazovati vsakodnevno “štancanje” porok na plaži:). Da o cenah za poročni make-up, ki ga tam naredijo ne govorim…. škoda destinacije, da lahko potem doma razkazuješ poročne fotoalbume plaž in orhidej.

Je pa res, da vsak hvali svoj okus, tudi jaz ga.

Kako veš, če se pa nisi poročila tam? Jaz sem se in je čudovito. Vse drugo, kot samo foto session. Če bi imela možnost še enkrat izbirati, bi se ponovno tam.[/quote]

Preživljala sem dopust tam in imela priložnost opazovati vsakodnevno “štancanje” porok na plaži:). Da o cenah za poročni make-up, ki ga tam naredijo ne govorim…. škoda destinacije, da lahko potem doma razkazuješ poročne fotoalbume plaž in orhidej.

Je pa res, da vsak hvali svoj okus, tudi jaz ga.[/quote]

avtorica, kaj pa če vprašaš kar na agencijo tukaj v slo, ki te poroke organizira za slovenske pare – mogoče te pa tam zaposleni znajo napotiti na pravi naslov, kje in kako bi najlažje to uredila…mogoče že imajo oni celo kakšne izkušnje z večnarodnostnima mladoporočencema – oz. organizacijo njune poroke v tujini…

glede poroke v tujini oz. doma je pa moje mnenje tudi tako ja:
no, kaj pa je tukajšnja poroka – predstava za zabavo številnih svatov in mladoporočenca nimata nič od dneva, ki naj bi bil njun res njun – v bistvu sta glavna igralca kot na šihtu – vsi ostali pa se zabavajo…tudi tukaj niso poroke nič drugega kot štance ena za drugo…

tako, da če že tudi ja bi raje izbrala tam poroko -, ker je bolj intimne narave – res za mladoporočenca – dan je njun, potem pa preprosta porokica na plaži in to je to…še prej kakšna masažica v dvoje…tako,d aimata res kaj od dneva…ne pa samo hitenje in priprave…

no ampak res – eni vidijo in želijo tako, drugi pa drugače…
še sreča,d a je tako in da vsak najde sam zase tisto kar mu je najbolj pri srcu 🙂

Pa tud če je glih iz veje prlezu.

Oba bosta potrebovala rojstne liste in potrdila o samskem stanu (kar verjetno veš, če imaš prijatelje, ki so se tako že poročili), izpis iz matične knjige lahko dobiš na mednarodnem obrazcu po pariški ali dunajski konvenciji, tako da prevod več ni potreben. Mislim, da je to, to. Potem pa se s poročnim listom (verjetno ga bosta morala nostrificirati pri lokalnem notarju – to običajno že oni uredijo ter nato pri ustrezni ambasadi – kar pa ni nujno, tako da je res najbolje, da se pozanimaš na upravni enoti in ti bodo dali natančne infos glede papirologije) vpišeta v našo in hrvaško matično knjigo.
Midva sva se poročila na Cipru, moj mož ni Slovenec niti Evropejec in ni bilo nikakršnih težav.

točno tako

Midva se sicer nisva poročila na Mauritiusu, bila pa sva tam na poročnem potovanju (redsda je od takrat že 6 let), ki nama ga je takrat organiziral Exotic tours iz Ljubljane in kolikor se spomnem so organizirali tudi poroke na Mauritiusu. Morda vama bodo oni lahko dali bolj točne informacije kaj potrebujeta.

eno samo preseravanje

Je pa res, da vsak hvali svoj okus, tudi jaz ga.[/quote]

Tam kjer sem se poročila jaz je bila ena poroka na teden. Poročni make up sem si naredila sama…

New Report

Close