Vikati ali tikati
kot prvo se nauči sklanjatve : moževo mater oz. taščo. Ko boš to znala, pa začni razmišljat naprej. Glede na vsesplošno sovraštvo med obema dvema ženskama podvrstama pa predlagam, da ostaneš na vljudnem vi in poskusiš ohraniti malo spoštovanja do nje, do sebe pa dovolj dostojanstva, da ne boš taka kot je tukaj večina snah 🙂
jaz sem že z drugo taščo na vi in se prav fino obnese:)
mene sta oz pardon ena me še tika, pa me to prav nič ne moti. verjamem, da se sem pa tja najde kakšen par tašča – snaha, ki se tudi sicer zelo dobro ujameta in jima tikanje znese. Dokler pa nimaš otrok in bog ne daj in sveti peter naj ti pri tem pomaga, da si slučajno v taščini mansardi, pa ne moreš vedeti, kako bodo ti odnosi šli naprej. Po eni strani se mi zdi vikanje zastarelo in se ga sicer v službi na vse kriplje izogibam, v meddružinskih in medgeneracijskih odnosih pa se mi to zdi pravi božji blagoslov:)) Sicer pa naredi tako kot čutiš (upoštevaj tisti tihi glasek ne nasvetov iz cosmota)
Jaz sem vse tri moje tašče vikala, zdaj pa me moj bodoči zet tika in me kliče po imenu, in se mi to prav fajn zdi. 🙂 Današnja mladina je drugačna kot smo bili mi. Zdaj začnejo kar sami tikat, ne da se jim reče. No, vsaj jaz sem taka, da ne maram, če me kdo vika, sama pa starejše vedno vikam, če mi ne rečejo drugače.
Taščo in tasta sem vikala, onadva sta me tikala. Če bi mi predlagala tikanje, ne vem, mogoče bi jo? Nisva si bili zelo blizu, tako da mi je vikanje odgovarjalo.
Hčerin mož me vika, kliče me po imenu. Njen prejšnji partner me je tikal. Mi je bilo čisto prav;zdi se mi,da je s tem odnos bolj domač, prijeten.
vikati..jo držiš bolj na distanci da se ti ne upa preveč vmešavati in pametovati..če ne je čez leta enako kot bi “snel rokavice”. Seveda obstajajo zlate tašče, nasmejane, dobronamerne, prijazne..moja žal ni med njimi (oz se je po 10 tih letih izkazala vsa njena zloba in me pustila v večnem “šok”u). Srečno!