Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poroka

Poroka

Zanima me vaše mnenje: poroka, samo mladoporočenca,foto in priče.
Zabava pozneje za ful ljudi.

hvala

Kaj te točno zanima? Kje so tvoja vprašanja?

starši so ponavadi radi na takih dogodkih;) je pa res da imamo lahko čudne odnose z njimi… načeloma je meni ta ideja všeč in prvotno je bila najina poroka tudi mišljena tako pa je bila tašča tako užaljena da sva zaradi ljubega miru spremenila plan

Stvar mladoporocencev, njun dan je in naj naredita po svoje.
Meni osebno predlog ni vsec. Je samo en porocni dan, in imela bi vse isti dan, nic kasneje.

Meni je tvoja ideja zelo všeč. Tudi če gledam kot mama.

Če bi mi mladi prišparali ta obred, bi bila najsrečnejša mama na svetu.

Naredita tako, kot vama ustreza. Kot povabljena se nikoli ne sprašujem ali pritožujem, zakaj je nekaj v zvezi s poroko tako kot je, če bi mi bilo kaj popolnoma mimo, pa itak ne bi šla.

ni kej za dodat.

A lahko že poroka brez prič?

Je bilo predkratkim govora o tem?

Za avtorico pa: za moj okus še foto in priče preveč….
Srečno.

Midva sva skušaj že 10 let in se (še) nisva poročila. Ne marava ceremonij in sva že sklenila, da če se bova kdaj poročila se bova sama, le priče bodo prisotne. A je sploh možno brez prič? 🙂

Tako da meni je tvoja ideja všeč.:)

Mislim, da brez prič ni bilo izglasovano (družinski zakonik), tako da žal še ni možno.

Meni je tudi všeč ideja avtorice.

Sva tako naredila, foto je bila punca od moževega pričnika, šli smo z enim avtom, obleke pa rože pa mašne smo imeli, poročila sva se na neuradnem placu (v naravi, edin problem je bilo prepričat tiste kure od uradnic, da so nama blagovolile tja poslat matičarko, na vsak način so naju hotele strpat v poročno dvorano ali vsaj na ladjo, midva pa ne, hočeva tam in sva bila:)
Potem sva jo zbisala za en teden na morje, od koder sva po karticah sporočila, kaj se je imelo zgoditi. Najprej so bili vsi strašno užaljeni, ampak samo malo časa, nato so nama le dali prav, še posebej, ko se je moževa sestra poročila in je bil cel šmorn s 100 povabljenci… saj to slednje je bilo za udeležence čist fajn, samo nikoli ne bi bila tam v glavni vlogi:)

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Meni osebno je pa to total brezveze, meni je bilo pa važno, da so bili najini starši, sestre in nekaj prijateljev zraven. Ne vem, če jaz ne bi hotela nobenega zraven, sploh ne bi delala nobenega cirkusa in se tudi poročila ne bi, pač bi bila koruznica kot ponavadi napišete zaradi enega pildka. Še dobro, da smo si različni. No, meni kot mami bi bilo pa hudo, da bi bila pri takem dnevu izključena in bi potem samo 1x mogoče kako slikico glih ujela, seveda če bi snaha dovolila, da sploh še stopim v bližino sina.

Hvala bogu, da je to zdaj mogoče. In če bi se moja hči tako poročila, bi bila zelo vesela. Bi mi prišparala precej živcev in stresa.

vse več nas je, ki smo se poročili tako. fotograf je bil istočasno priča.

Midva sva naredila tako. En teden kasneje pa sva imela še kosilo za najine družine. Še enkrat bi naredila isto.

Kot je že ena napisala, nama so tudi že priče odveč. Na žalost jih na poroki moraš imeti, ker družinski zakonik ni bil sprejet. Če pa kdaj bo bom pa zelo vesela. Naredita tako kot vama paše. Drugače pa če se poročiš v sloveniji je fajn, da imaš vse na en dan pa si potem frej. Če se pa poročiš v grčiji, ali na kanarskih je pa itak potem žurka, če jo seveda narediš. To da pa nekateri najprej naredijo žurko in gredo potem en teden kasneje na kanarske poročit je pa meni malo čudno.

Spoštovani!

Priči sta na poroki še vedno obvezni, že rimsko pravo pozna pravilo: Ena priča ni nobena. (Testis unus testis nullus.) In prav je tako, saj je poroka

Okusi, načrti priprave poročencev so zelo različni, nekateri mladoporočenci so čimbolj raje sami oz. s pričama, vendar vsi skupaj ne pozabimo na tole: Vsakdo, ki se poroči, se poroči tudi z vso žlahto. Vsi ne vabimo vseh enako, se razume, vendar poskrbimo za najožje, poroka je tudi za starše novoporočencev, brate, sestre velik dogodek in moramo nujno gledati nanje, razčistiti že prej, da ni potem očitkov in zamer in drugih težav v nedogled. Na to Vas bo opozoril tudi predavatelj na tečaju za zaročence.

V cerkvenem zapisniku za poroko je zelo pomenljivo vprašanje: Ali so starši zadovoljni z vajinim zakonom? In gotovo to vprašanje ni zaman, saj imajo novi možje in žene vse življenje opravka z žlahto in mora biti pošten odnos – odnos je tisti, ki zdravi, ali pa tisti, ki rani. Pri poroki se zato ne moremo iti skrivaštva, poroka je velik družinski dogodek, v sorodstvu, v življenju družbe in Cerkve. Jasno pa je, da nova zakonca gradita svojo družino samostnojno in svoje družinsko ognjišče in postavita mere in meje.

Bodite lepo.

Darko Ž.

New Report

Close