Ste si z darili pokrili stroške svoje poroke?
Spodaj tema o poroki … Ja, s komerkoli sem se pogovarjala glede poroke in stroškov, vsakdo je omenjal to računico, da si z darili pokrije stroške. Torej so najbolj zaželena darila v obliki kuverte in notri seveda denar.
Kaj pa, če bi vam nekdo rekel za pričo … Finančna situacija pa bi bila taka, da bi se morali v primeru, da bi šli za pričo in torej dati kupček denarja za darilo, odpovedati dopustu tisto leto?
čisto odvisno koliko bi mi ta oseba pomenila
če bi mi veliko potem bi se odpovedala drugače bi pa lepo povedala da grem lahko za pričo ampak naj ne pričakuje bogastva. Nekaj bi dala , sigurno se pa zato ne bi odpovedala dopustu
jaz sem z darili pokrila poroko, stalo me je okoli 4000 eur (brez medenih tednov)
je pa res da so gostilno plačali starši in tako sva midva dala okoli 2000 eur.
Vilid,a to je bilo v času dinarjev in inflacije?
Jaz se tega zelo malo spomnim,skoraj nič….[/quote]
Ja ja, to je bilo v časih ko smo bili vsi milijarderji.
[img]http://www.radiohit.si/modules/aktualno/uploads/kondomi6thumbnail.jpg[/img]
Na primer preluknjan xxxs kondom?[/quote]
Ja, super ideja, kaj takega ja :))[/quote]
Soseda sta se pravkar vrnila iz poročnega potovanja.
Tole preberi pa ti bo jasno kakšna pričakovanja imajo neveste http://med.over.net/forum5/read.php?74,7320972,page=1. Za kozlat.
Pred 20 in več leti ko še ni bilo krize in ko smo vsi spodobno živeli, so bile tudi poroke bolj na veliko in razkošne in se ni nihče zgražal. Zdej kok sva dala kok prejela po mojem tam tam. Pri nas je bila še navada, da račun od gostilne plačajo starši, darila pa so pomoč mladoporočencem za skupni začetek njune poti.
Ne vem kakšne predstavo imajo danes mladina, vendar jaz jih ne obsojam, če izrazijo željo po denarju, saj 2 likalnika, 100 brisač….je res brez veze.
Konec koncu saj na denarj navajamo že otroke. ko ne veš kaj kupiti nečaku, sošolcu, vnuku….mu daš denar. A za poroko se pa zgražate.
Mi2 nikakor nisva pričakovala, da bova z darili poplačala poroko.
Celo za priči sva izbrala študenta, takrat seveda še brez zaposlitve denarja.
Seveda nisva pričakovala bogatih daril.
Menim, da tisti, ki izbira pričo to osebo toliko pozna, da ve v kakšni finnačni situaciji je in da od tistih, ki jim gre na tanko, ne pričakujejo ne vem kaj.
Prav gotovo se zaradi darila, ker bi bila priča, ne bi odpovedala letnemu dopustu. še posebej, če bi šla na dopust samo 1-krat na leto za 10 dni npr. v apartma! Že zaradi otrok ne. In kaj! Kaj pa naslednje leto? Pa darilo kot botra in potem…in življenje gre mimo, ti pa kupuješ darila, sam pa ždiš doma!
Nikakor!
Kupuje se darila, ki si jih sposoben kupiti!
Pa če je to darilo za 50 €, je pa za 50!
Če bi mene nekdo prosil za pričo, bi mu povedala, da seveda z veseljem, ampak da darilo je od mene lahko samo simbolično (do 20 eur) – ne samo iz nazorskih, ampak tudi čisto iz finanč razlogov. Če mu/ji to ni u redu, bom vesela, da izbere koga drugega. Jaz sem od moje priče dobila zjutraj nabran šopek iz travnika (kot poročni šopek) – najlepše darilo možno.
Niti približno. Najina prooka je bila zaradi naju, na njej sva imela samo ljudi, ki sva jih želela tisti dan ob sebi. Zaradi njihove prisotnosti ne daril. Poroko sva sama finacirala, bila je takšna kot sva midva hotela. Na določenih stvareh nisva šparala, ker so nama obema veliko pomenile in nefer bi bilo pričakovat, da bo “najine muhe” kril nekdo drug. Bilo nas je 35 in vsi svatje so šli domov veseli in se nama zahvalili za lepo in nenavadno doživetje. Jasno jim je bilo, da njihova darila niso tega pokrila, čeprav priznam, da mnogi niso bili skromni v denarnih prispevkih. Pogojev nisva postavljala, kaj si želiva. Nisva imela niti nobene knjige kje odprte ipd. Želela sva samo, da so povbaljeni tisti dan z nama, ker nama je to pomenilo največ. Tudi pričam sva izrecno rekla, da si želiva smoa, da sta najini priči. Ženina priča je bila še študentka, od študentov pa res ne moreš zahetvat dragih daril. 🙂