koliko let sta bila par pred poroko
Midva 9 let, od tega prej živela skupaj 5 let. Zdaj sva 3 leta poročena.
Pa ni rožnato. Po vsem tem času sva vse bolj vsak na svojem planetu in živiva eden mimo drugega. Jaz vztrajam zaradi otroka, čeprav bi najraje, da me odpihne na tisoče kilometrov stran od tega človeka, ki mi je zdaj tujec. Tehtam še, ali je to dejansko dobro za otroka ali bi bilo tudi zanj bolje, da odidem.
Zelo se bojim, da bi otrok prevečl trpel ob tistem podajanju od enega do drugega starša. Ker moj mož ne bi bil za razumen razhod. Na vsak način bi želel vztrajati v zvezi. Tudi otroka, kot pravi včasih med kakšnim prepirom, bi mi poskušal vzeti tako, da ga ne bi imela pravice niti videvati.
Uh, zdaj sem se pa že oddaljila od bistva.
Skratka, verjetno je res dobro prej živeti skupaj in se spoznavati, ampak nič ni garancija, da si čez nekaj let ne rataš popolnoma tuj. to je po moje v vsakem primeru riziko parov.
Po nekajmesečnem razmerju sva se poročila (zelo na hitro in skromno, skoraj skrivaj), še preden sva začela dejansko živeti skupaj, dve meseca pred rojstvom otroka se preselila v majhno garsonjerico. Sedaj sva skupaj 15 let. So lepi in manj lepi trenutki (kot v vseh družinah), včasih se imava “strašno rada”, drugič spet mine nekaj časa, ko sva na bojni nogi, na splošno pa živimo čisto običajno življanje.
Zanimivo mi je tole brati … A ni čudno, da se po veliki, strastni, čudoviti ljubezni razvije tako hladen odnos, da imaš partnerja za tujca?? Jaz sem dala en odnos čez (sva se razšla) in to razumem, vedno pa pravim, da prej kot ob odhodu razmišljaj o tem kako bi prenovila odnos – kaj bi lahko ti naredila. Jaz mislim, da je vedno pot, če je volja.
Trenutno sem v zvezi z nekom, ki ima čudovite tri otroke, tudi bivša žena je po njegovih pripovedovanjih čudovita ženska. Torej bili so mlada družinica, v kateri sta se partnerja izgubila in mi je zelo hudo, ker se mi zdi, da bi še vedno spadali skupaj. Vem, da so takrat problemi, ko se dogajajo veliki … No, tudi jaz sem se razgovorila, hotela pa sem le povedati, da se bori za svoj zakon, odnos, moža, družino.