Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poročni prstani – ami zna kdo razložiti?

Poročni prstani – ami zna kdo razložiti?

Gledam po netu ponudbe (in cene!!!) poročnih prstanov. Pa se resno sprašujem.

V čem se poročni prstani razlikujejo od ostalih, navadnih prstanov? A se ne da kupit dveh “navadnih” prstanov za “navaden znesek” in si jih pač pri poroki izmenjaš?

Al v čem je stvar?

Poročni so taki z ekstra sijajem, večnim sijajem, da je zakon večno bleščeč.

To sva midva naredila. Res nama je bilo brez veze plačevati neke prstane samo zato, ker veljajo za poročne. Nikoli še nihče ni podvomil, da najina nista. Ampak ljudje se pač ne znajdejo.

Če mene vprašaš, je taka cena zaradi tega, ker pri poročnem prstanu pa dec ja ne bo šparal?!

Pred kratkim sem prodala ta klinčeva poročna prstana. Dobila: 56 €.

No ja, nekaj je.

prava poročna prstana morata biti gladka, brez kamenčkov in ostale navlake

gladkost prstana simbolizira gladkost zakona, nobenih ovir in preprek, ki bi prekinile krog

Ja ja, najina sta bila gladka, brez kamenčkov …

Za quote – napisala sem, kaj gladkost simbolizira. menda ne verjameš, da en prstan lahko uniči ali reši zakon:)

Zato ker je to isto kot pogreb, tudi pogreb je nerazumno drag…pa ga vsi plačajo.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Poročni prstani imajo tako visoko ceno zgolj in samo zaradi namena samega. Res je to čisto navaden prstan, razen če hočeš nekaj ekstra.

Poročni prstan imaš na sebi non stop, če je sreča celo življenje. Oblika mora bit taka, da ne moti, se ne zatika in je prijeten za nošenje.
So drugače narejeni, kot običajni prstani.

To je spet odvisni kakšen pogreb si želiš in vse tiste ceramonji, ki so čist brez veze.

Kako je pa en navaden gladek prstan (brez nekega fensi okrasja) lahko drugačen od poročnega gladkega prstana?
Ampak zgleda, da folk res pada na te fore, da “poročni” so pa drugačni kot navadni. In zaradi tega seveda nekajkrat dražji…

no sej, tisti je že poročni 🙂
Poročni imaj robove vse bolj zaobljene…
itak, da lahko dobiš tudi navadne, sam moreš posebej pazit na kvaliteto izdelave..kapiš?

Najina poročna prstana sta spravljena, zaradi narave dela ju ne moreva nositi. Na to seveda prej nisva pomislila. Za oba skupaj sva dala 300 eur.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

To ti je tako kot taxi tarifa na letališče, ki je povsod neka extra tarifa. Molzejo nas, kjer pač gre.

Jaz pa pravim, da je škoda denarja za simbol, če ne deluje 🙂

seveda si lahko kupiš navadne prstane…za njih daš malo denarja in je stvar rešena…in glih tko bosta poročena 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Taboljša poročna prstana imata moja prijatelja – iz kokosovega lesa, polirana.
Stala sta par evrov, moteča nista. Ker se lahko zlomita imata še vsak 3 rezerve.

Danes – po cca 1o letih – sta še vedno skupaj.

Midva sva dala narediti prstana iz starega zlata, ki sem ga imela doma, razne verižice, nikoli nošene.
Noben od naju ga ne nosi, ker ne nosiva nobenega nakita, naju moti.

Saj lahko v zlatarni vprašaš, pa ti bodo povedali. Po mojem je razlika v teži prstanov. Poročni so bolj masivni. Ni neke hude teorije zadaj.

Poročiš se lahko tudi brez njih, niso obvezni. Sem osebno preverila.

Vse kar ima oznako POROČNO je dražje in precenjeno. Šopki, čevlji, meni v gostilni itd itd. Ampak dokler ljudje to plačujejo……

Poročni prstani niso nič bolj zaobljeni, zglancani ali karkoli.
Dragi so samo zato, ker so POROČNI. Samo, da omeniš poroko se prodajalcem že vrtijo dolarji okoli oči.

kot je ena zgoraj napisala, kupiš dva navadna in daš pol manj. tudi menu v gostilni bo stal vsaj 30 €, pa vsi vemo, da za tolk nikoli ne pojemo, razen v kaki posebej hudi gostilni, kjer se ponavadi poroke niti ne delajo. v navadnem “pajzlu” pa ti za tisti čist povprečen menu računajo celo bogastvo. brezveze!

zanimivo vprašanje, evo definicije za poročni prstan[/url] …. prvič slišim za rdeče zlato ?

New Report

Close