Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka v juniju se poročim zanima me kar nekaj stvari…kako je potekal vaš poročni dan

v juniju se poročim zanima me kar nekaj stvari…kako je potekal vaš poročni dan

V juniju imava z partnerjem poroko. Zanima me kako naj bi potekal poročni dan. Ob 13.00 imamo poroko na matičnem. Partner pa naj bi en dan prej perspal pri starših. Kako poteka potem poročni dan. Kdaj naj bi partner prišel po mene-kdo naj bi ga spremljal. Živim v bloku prav tako on. Ali partner pride do vrat stanovanja neveste ali mora s svati počakati pred blokom. Bo pa to manjši krog povabljenih okoli 30. Kako je potekal vaš poročni dan?

če mi je pa kaj bedno, so to kvazi poroke s starimi običaji med ljudmi, ki že deset let živijo skupaj in imajo že vsaj par otrok. Na tvojem mestu bi se s svati dogovorila, da se dobite na matičnem uradu, kamor se pripeljeta skupaj, potem pa greste skupaj, kamor pač že boste šli.

Ne kompliciraj. Naredi tako kot vama paše in ne tako, kot naj bi se pričakovalo od okolice.
Ne razumem fore, zakaj hodite dan prej domov spat, pred tem pa že xy let živite skupaj?
lp

če mi je pa kaj bedno, so to kvazi poroke s starimi običaji med ljudmi, ki že deset let živijo skupaj in imajo že vsaj par otrok. Na tvojem mestu bi se s svati dogovorila, da se dobite na matičnem uradu, kamor se pripeljeta skupaj, potem pa greste skupaj, kamor pač že boste šli.

Te boli ker se sama nisi tako poročila kajne. Avtorica vprašaj starše, če sta poročena. Sigurno bodo veseli da vama lahko svetujejo.

Jaz nisem nič komplicirala. Mislim tudi, da sem naredila narobe (oz. nekaj stvari ni bilo tako kot so pričakovali ampak lej)… Moj je prišel pome (mislim da sem imela okoli dveh ali treh civilno poroko) k nam. Ker nisem želela imeti šrange (kar je na vasi običajno) smo se pač poslikali, vsedli v avto in šli… Potem civilna poroka, sprehod čez drevored, slikanje in gasa na cerkveno (je bila eno uro kasneje). Po cerkveni je bila pogostitev prisotnih (ker je bilo na civilno in cerkveno povabljenih cca. 100 gostov) v gostišče pa potem samo najožji (cca. 50 vse skupaj). Potem pa na pijačko (ker morata mladoporočenca zamuditi – to je pa že urejal bend) in v gostišče. Tam je celotni program vodil bend, ki mu gre vsa zahvala za odlično voden večer… Potem pa se je plesalo, pelo, igralo…. Je bilo fajn.. Ampak jaz nisem nič, ampak res nič komplicirala. Edina skrb mi je bila, da smo ujeli civilno (ker so imeli polne termine) in cerkveno poroko. Pa je bilo super!

oooo pumči, pa še feministka sem hehehe

midva živiva skupaj v bloku in partner ni hodil nikamor. midva tega nisva želela. to se je delalo včasih, ko ženin in nevesta še nista živela skupaj

jaz sem bila ob 7ih dogovorjena pri frizerki, vizažistka je bila tudi tam. ob 11 sem bila doma, ženin je vmes skočil še po šopek.

ob pol enih so bili k nama povabljeni svatje, malo sva jih pogostila (kanapeji), da bi lahko zdržali do poznega kosila.

ob pol dveh smo šli na matični urad, ob dveh je bila tam poroka, po matičnem uradu sva se šla midva slikat, ostali svatje so nazdravili (imela sva šampanjce in pecivo) pred matičnim uradom.

ob 4ih smo šli na kosilo in nadaljno poroko.

glede na to, da imate vi ceremonijo že ob 13:00 ti bo šlo s frizerko kar malce na tesno, se mi zdi. meni je bilo že ob 14:00 malo hitro.. bi mi bolj pasalo imet kakšno uro več časa… pa je bilo ravno super, ker se je točno tisti čas, ko smo bili na matičnem in imeli fotoseanso zjasnilo in je celo sijalo sonce, prej in potem pa je lilo…

če imaš ti ob 13:00 na matičnem, in se dobite pri vas, računaj da morajo biti svatje pri vas vsaj ob 12ih, če greste kar hitro naprej, ali pa kakšne pol ure prej…

oooo pumči, pa še feministka sem hehehe

a si poročena sploh?

že drugič hehe, pač svoj feminizem dobro zakamufliram. če bi prav bral, bi videl, da nisem proti porokam, se mi za zdi ceneno, ko gre tip ali ženska po desetih letih skupnega življenja za eno noč spat k staršem in potem delajo neke šrange itd. ampak vsak po svoje. Tudi zate se bo kakšna našla, slej ko prej.

Se strinjam. Komplikatorstvo da je groza.
Pa ženin mora noč pred poroko spar pri starših, pa pol “po reglcih” prit po nevesto…
Ni čudno, da en zgoraj piše. da se ne bi poročil, če ga mogoče čakajo takšne in drugačne kolobocije.

1. Ali nisi bila še na nobeni poroki?

2. Zakaj bi šel partner domov spat? To mi je v današnjem času “adijo” sploh, ker že prej živijo par let skupaj in imajo po možnosti kakšnega otroka skupaj.
Sama sem za to v primeru, da je mladi par, ki ne živi dolgo skupaj in je brez otrok, recimo kot moja kolegica, ki se je poročila lani—>smo ji šli zvečer popevat podoknico—->nam je pri tej organizacije pomagal od neveste brat

3. Poroka na matičnem uradu mi je zelo “rana”. Sama sem bila na zadnjih (4) porokah z naslednjim tajmingom (mogoče je bilo pri nekaterih odstopanje za pol ure gor-dol):
– ob 13.00-14.00 zbiranje pri nevesti ali ženinu ter kakšna pogostitev
– potem nekje do 14.30, da pride ženin po nevesto + šranga in traja do nekje 15.00
– nato se gre na mesto kjer bo matična poroka (vožnja) in je poroka ob cca. 16.00
– po matični na hitro slikanje in potem, če je, ob 17.00 cerkvena poroka cca. 1 h
– ob cca. 19.00 se začnejo zbirat gostje v gostilni (tukaj je tudi ponavadi še kakšna vožnja) in strežba “prve” hrane ob 20.00
– naprej prosto po prešernu.

Je pa tudi res, da sem bila na vseh porokah s cca. 100+ gosti, na vasi in vsi so živeli v hišah. (Kako poteka v “bloku” pa ne vem.)

Malo si skalkuliraj koliko časa boš zjutraj porabila za frizera/ličenje pa mogoče še kakšen opravek.

v bloku poteka tako, da pride en s harmonko in špila Na Roblek po celem stopnišču :)))

Midva sva pred poroko živela skupaj in nihče od naju ne da nič na “običaje”.
Naredila sva tako, kot sva sama želela.
Na poročni dan me je mož zjutraj odpeljal k frizerju, šel je po šopek, potem sva se doma uredila, se skupaj odpeljala k staršem (tam smo se zbrali vsi povabljeni), odpeljali smo se (naju je vozila priča) na na matični urad, nato pa na večerjo.
Lepo na easy, sproščeno, brez panike, brez tistega “kaj pa sledi zdaj” itd.

ne rini v nesrečo 🙂

Midva sva že par let živela skupaj, tako da s tem, da bi nekdo kje drugje spal, nisva komplicirala. Moja je šla zjutraj k frizerki, potem pa k mami, jaz pa s pričo kakšno urco prej na lokacijo poroke, da sem sprejemal svate (nihče ni hodil k nobenemu domov, za večjo skupino svatov iz drugaga konca Slovenije sva lepo najela avtobus). Ko se je pripeljala bodoča nevesta, smo opravili civilni obred, potem pa na isti lokaciji žur do jutranjih ur :).

Midva sva se tudi poročila junija, ob 13. uri, dve leti nazaj. Nisva nič komplicirala, ker sva že 16 let skupaj, pa dva otroka…enostavno so povabljeni prišli do nas in smo se odpeljali do matičnega, imeli 1,5 ure vožnje. Tam vse opravili in šli na kosilo. Bili smo pa samo ožja družina in bilo je super. Čez par dni pa v pariz na poročno….čudovito je bilo.

midva sva tudi že živela skupaj in sva tudi zadnjo “samsko” noč preživela skupaj! Oz. smo jo preživeli, ker sva takrat imela še hčerkico -no, zdej smo že štirje. 😉 Zjutraj sem šla jst k frizerki, moj je šel s tamalo k frizerju. Ko sem končala s friziranjem, sem počakala še pričo, ki me je peljalal k moji mami domov. Tam me je že čakala obleka. Ker sem imela obred ob petih, sem dragemu in tamali še naročila kosilo na dom, po kosilu so začeli prihajati oddaljeni gostje. Od mojga priča (prišla z družino iz rusije) , starši ter sestre z družinami so prišle k nama domov, k moji mami pa so prišli najbližji sorodniki (teta, dva bratranca z družinami) ter kasneje še moja prijateljica in priča, da so me pomagale zavezati v obleko. En fotograf je bil z mano, drugi z mojim.
Moj “bodoči” je pršu po mene pol ure pred obredom. (obred je potekal namreč čez cesto). Počakal me je pred blokom, kjer je bila zbrana tudi preostala druščina (sorodniki, prijatelji). Tako da je pred blokom potekala predaja neveste, potem pa smo se peš odpravili čez cesto do uradnih prostorv-tam so me pa čakali sodelavci. Pred blokom smo imeli zbor zato, ker v našem hodniku zelo zelo odmeva in si ne predstavljam kako bi bilo slišati, če bi kolega s harmoniko špilal tam.
Pogostitev: pri moji mami doma in pri nama doma so imeli gostje kanapeje in pecivo. Po uradnem delu so bili gostje , med tem ko sva se midva fotografirala, bili postreženi s kanapeji in pecivom, ob osmih smo imeli tako večerjo.
Tkole nekak je zgledalo pri meni, če maš pa še kakšno vprašanje pa kar na plano z njim! Predvsem pa čim manj kompliciranja.Pri nama so stvari bolj kot ne potekale spontano, saj smo se za pol stvari pozabli zment, ampak je vse izpadlo super. Predlagam pa ti, da vprežeš kakšno prijateljico, da pomaga pri organizaciji. Meni je ful pomagala priča, ki je ljudem sprot govorila kako in kaj, tko da so vedli kaj jih čaka.

New Report

Close