Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Žalostna in razočarana

Žalostna in razočarana

Pred kratkim sva se s fantom zaročila in se tudi odločila drugo leto poročiti. Danes sva imela lep izlet, na katerem sva se vse domenila tako z gostincem, župnikom,… Ko sva prišla domov, sva lepo razložila kaj sva ”poštimala” on ker sva za bolj skromno poroko , sva nameravla povabiti le res najbližje, s katerimi imamo redne stike. Tašča je znorela in naju obtožila, da sva zabita in kaj se greva, češ, da morava vse strice in tete z družinami povabit in ne le ene. Jaz vem, da se ona boji obrekovanj, a noče razumeti, da je to najina poroka in ne njena. Ker se še vedno nisem strinjala, smo se sprli (v vseh letih prvič) in je rekla, da tud domačih pol ne bo in basta. Tako me je prizadela, da sem razdrla poroko in prstan vrnila fantu. Nočem se poročiti pod pogoji drugih ljudi, ampak le zardi nas, naju s hčerko. Sedaj je število svatov pri 30, po njenem bi jih bilo čez 60, kar nočem, saj pol sorodstca niti ne poznam in nimamo stikov. Tudi gostilna ki sva jo izbrala je primerna za najino število. Ne razumwm, zakaj je tako narobe, da se povabi del sorodnikov, del pa ne, sploh pa če nimamo stikov. Tako me boli pri srcu sedajle, da opisat ne znam. Kar bi moral biti lep večer, se je sprevrgel v nočno moro. Morala sem dati iz sebe, saj se nimam komu zaupat.
Hvala in lep večer.

In kaj pravi bivši zaročenec?

Zdravo!
Jaz te popolnoma razumem, ker sem bila v zelo podobni situaciji. Pri nama sta pa tast in tašča znorela, ker jaz nisem hotela opravit krsta in birme, ker sem ateist in je prepovedala celotni svoji žlahti na poroko in tudi sama dva, sta povedala, da ne prideta.
Midva sva jim po tem prepiru, takrat se je fant tudi odselil od doma, poslala po pošti vabilo, ostale sorodnike pa po telefonu poklicala, če potrditev, da pridejo na poroko še velja. Verjameš ali ne, prišli so vsi, tudi tašča in tast. Zato, mislim, da kar naredita poroko takšno, kot jo samo vidva želita.

Mislim, pa, da si pa naredila napako, da si se zarad tega skregala z zaročencem. Poskušaj se mu opravičiti in vi trije morate držat skupaj.

1. to, da si razdrla zaroko in vrnila prstan je samo odraz tvojega grdega odnosa do partnerja! upam, da si e mu do zdaj že opravičila!

2. meni osebno se tudi ne zdi prav, da bi na svojo poroko povabila eno mamino/taščino sestro, druge pa ne. Ne rečem za daljno sorodstvo in druge linije, ampak za prave tete in strice pa… če že hočeš majhno poroko in se poročiš zaradi seb, potem povabi res samo najožje: starše, brate in sestre in priče in to je to.

Ne ve, kako bi se lotil zadeve, da bi bilo za vse prav. Za vrnjen prstan pa ni rekel prav nič, le zakaj in se umaknil. Preveč sem vznemirjena za pogovor o tem. Sem rekla, da bova pa pač koruznika, kot do sedaj. In, da naj se mami zahvali. Vse se mi je uprlo, tudi želja po poroki

Ženska takole ti svetujem:

Vse je odvisno tukaj kako bo tvoj zaročenec odreagiral. Če bo potegnil s svojo mamico potem ti res svetujem da ga brcni iz svojega lajfa in si najdi človeka ki bo stal za tabo in se potegnil za svojo žensko.

Ker je pa res trapasto da se folk prepira o eni poroki. Mislim meni osebno to res nič ne pomeni. Vendar te razumem pač hočeš skromno, bolj zasebo poroko ti dam popolnoma prav. Poroka bi morala biti nekaj osebnega ne pa da ti tam zabavaš folk ki ga sploh ne poznaš. Moja sanjska poroka je takšna na kakšnem samotnem kraju samo jaz in partner še staršev ne bi bilo zraven. Ampak vsak po svoje.

Ti dam pa 100% prav da si se postavila zase in izrazila kar resnično želiš. Še enkrat ti rečem če tip ne bo s tabo potegnil v tej situaciji končaj vezo ker se tak moški nikoli ne bo postavil na tvojo stran in te podpiral verjemi to je že prežvečena situacija. Bodi pozorna kako bo odreagiral.

Moti me, da pišeš, da je tašča, ker to (še) ni.

Kdor ohcet plača, ta naj vabi!

Zakaj ste ženske tako nagle jeze in tako hitro vržete puško v koruzo. (Beri: prstan).

A misliš, da bo kravo s teličko kdo drug vzel?

Sveto pismo pravi,”” Luka 11: 10, vsakdo, ki prosi prejme; Kdo želi najde; in z njim, ki trka, odpre vrata”.

Res ga bom pustila, tega maminega sinčka. Tašči bom pokazala, da zmorem sama. Vnukinje ne bo nikoli več videla, niti bivši!

Kako pa veš, čigav je teliček? Mogoče je pa od tega pohlevnega bikca.

Morate razumet, da z dvema stricema nimamo stikov že leta, tako po njegovi kot po moji strani. Edina teta je tastova sestra, s katero smo v stiku. Povabljena je le moja družina in njegova, stare mame in ata, ta teta pa skrbi za stare starše. To je najožje sorodstvo. Sva rekla tudi samo najine družine, pa ji tudi ni prav. Zaroka brez končne poroke pa nima smisla, zato sem ga vrnila. Partner je na moji strani, nočw se pa kregat. Zato me ne obsojat, češ, da mam grozen odnos do njega, ker se imava zelo rada in me podpira pri vsem. V zadevi bi bil rad mexiator, a tašči se ne bom pustila izsiljevat ker vedno doseže svoje na tak način. Tokrat ne.

Tole pa ne bo šlo. Hčerko bo videval tvoj partner in prav tako imajo vnukinjo pravico videti stari starši.

Podobna situacija, prijatelj se je mislil poročit bolj skromno, ne zaradi denarja ampak enostavno ne njemu ne izbranki ni bilo do velikega pompa , ožja družina in priče pa morda samo res dobri prijatelji , tako kot zgoraj opisuješ , okoli 30 ljudi, tastari pa v luft, sramota za družino, menda bomo povabil vse daljne in bližnje sorodstvo pa dolgoletne prijatelje itd.
No pa sta se odločila in neko soboto brez , da bi komurkoli povedala odšla na Magistrat, onadva in priči ter se poročila, brez vseh ceremonij ker starši in sorodniki tudi vedeli niso .
Seveda je bil doma kaos, vpitje, zamera, ampak onadva sta se poročila , tako kot sta hotela.

Vajina poroka, vajin scenarij. Tašči je treba to lepo razložit, zamere se pa nima kaj bati, saj nima ona ničesar pri vsem skupaj.

Jaz sem že enkrat najebal zaradi koroške deklice. Pa moja Mrkačka tudi.

Ma moti me predvsem to, da hoče njegova mami poroko po njenih željah in se ne ozira na najine, ker ona ve najbolje. Midva se ne bova imela nič manj rada, zame je dobra tudi samo civilna poroka ali pa le sprememba priimka. Naj čas pokaže svoje, defenitivno pa ne popustim.

ohcet? To povej!

In praviš – saj jih ne poznam. Finta je, da jih boš spoznala, ne pa umik v polžjo hišico.

Nisem jaz napisala, da bi fant pustila in otroka vzela. Nikoli ne bi storila česa takega ker se razumemo in imamo radi.

Celoten dan bi krila midva saj sva za to šparala. Od nobenega ne prčakujeva tud centa ne. Izključno najin strošek.

se pa vzemita. Zakaj reagiraš tako grdo (si kar predstavljam, kako zabrišeš prstan tipu v glavo, on pa ves začuden …)?

Zdaj neko trmoglavljenje in nasprotovanje tašči glede poroke, potem bo pa jok, ko bo njena dediščina šla v druge roke.

Ko ti poči film je vseeno, jaz bi ga tastari v rit porinla .

Jebala te dediščina , a se ženim s dediščino al s partnerjem, v r*t naj si jo vtakne.

Če bo zaročenec potegnil s tabo, ni nobenega problema. Naredita po svoje in če tašča ni zadovoljna, ji ni treba priti. Rešeno.

Jebala te dediščina , a se ženim s dediščino al s partnerjem, v r*t naj si jo vtakne.[/quote]

Ko bo treba sončkom rešit stanovanjski problem, boš drugače govorila.

Razvajenka domišljava. Fantu si vrnila prstan in upam, da te ne bo prišel prosit na kolenih kar ti seveda pričakuješ, da se pobotata in naredita poroko takšno kot si si jo ti zamislila.
Ne rečem, poroka je res vajina, ampak takšno čustveno reagiranje kaže samo na tvojo nezrelost in nedoraslost. Cepetaš in jokaš vedno, kadar ni po tvoje??
Tašča zares ne more vplivati na vajino odločitev, če si vidva s partnerjem tega ne želita. Ampak zakaj imam občutek, da se tvoj moški strinja s taščo in da te je predvsem to prizadelo?
Gledam pa z njenega vidika, da je poroka takole – vsi v enaki liniji naj bodo povabljeni, če jih poznate ali ne – meni se to zdi normalno. Tudi jaz sem bila na porokah, pa so bili nekateri sorodniki daljni in jih nisem videla.
Sicer pa bi ti prav pasal kakšen daljni sorodnik iz npr. Amerike, ki ima veliko denarja, super avto in bi od njega dobila čudovito darilo, a ne?
Če mene vprašaš bi morala upoštevati mnenje fantove družine, odločila pa bi se potem samo vidva – vendar bi bilo od tebe edino prav,da upoštevaš kaj si tvoj moški dejansko želi. Ali si še ena izmed tistih žensk, ki hoče, da je na koncu vedno vse po njeno??
Zamisli se ženskica … Jaz ti povem, da takšne snahe ne bi želela v družino, pa tudi hčerke vem, da nisem tako vzgojila, da bo naredila celo zdraho zaradi tega, ker nekdo predlaga nekaj drugega kot si je ona zamislila.
Mene bi bilo na tvojem mestu fajn sram in upam, da boš prespala, premislila, naredila prvi korak, da se s fantom pobotata in sklenila kompromis glede vajine poroke.
Pa glej, da ne bosta živela pri tašči, ker če ne je res boljše, da se ne poročita.

New Report

Close