kadilci na porokah, groza
Bila sem prejšnji teden na eni poroki in imam eno opazko. Ljudje božji ZAKAJ VSAKE 5 MIN VEN NA CIGARET no??? res ne razumem, tudi sama sem kadilka ampak vse ima svoje meje. Pa kaj a eni res ne morate zdržat niti 5 minut brez? razjezilo me je zato, ker pač notri se ni smelo kadit in so vsi ves čas hodili ven in stali zunaj, tako da se notri praktično ni nič dogajalo. Plesalo je par ljudi na plesišču ostali pa ves čas ven not, ven not, ven not.. Tista kača od vhoda do šanka ves čas, noben ni plesal mogoče za 5 minut potem pa spet ven na čik. Tako da se je poroka praktično odvijala zunaj pred vhodom, kjer so ljudje stali in debatirali s čikom v roki. Notri so spokali le ko je prišla torta in še to ne vsi. Sramota res. Pa bilo je poskrbljeno za vse, dobra muzika,hrana, animacija ampak res je bil problem v gostih , ker so bili čisto dolgočasni in željni nikotina. Hitro se je končalo bilo je konec pred 1 uro zjutraj. vsakemu ki je bil prisoten in cel čas preživel zunaj na čiku namesto da notri pleše in se zabava privoščim da ima točno tako poroko zato da vidi kako je. Pa me spluvajte kakor želite pravico imam do svojega mnenja.
no, zdaj veš, da na SVOJO poroko ne boš vabila kadilcev (ker bodo skoz zunaj kadili), staršev z majhnimi otroki (ker bo treba otroke vedno treba previjati, animirati…), neplesalcev oz. brez občutka za ritem(ker ne bodo plesali ali pa ne bodo znali plesat), ljudi, ki radi malo več popijejo (ker bodo viseli za šankom in ne bodo plesali), ljudi, ki imajo nizek IQ(da bodo na poroki padale same pametne teme), …
Sem nekadilka in osebno se ne družim več s kadilici pa ne zato ker bi jih diskriminirala ali oni mene. Enostavno imamo drugačen način življenja drugače je šlo pa tudi meni na živce, če sem bila na faksu, srednja šola, služba…vsakih 5, 10 min na čik in potem kaj naj? Z njimi hodim na čike ven in držim tam svečo njim in zmrzujem in vonjam ta smrad? Pajade! V bistvu sem zaradi čikov izgubila precej ljudi enostavno smo si bili različni. Mene je to zelo motilo da sem mogla hoditi ven z njimi na čik samo zato da sem bila lahko v družbi. No sedaj se gibljem v krogu ljudi kjer nihče ne kadi in ni teh problemov. Imam samo enega kolega, ki kadi in mu je grozno hudo ker kadi in se poskuša odvaditi, kadilci se mi smilijo ker vem da je to huda razvada tako da na nek način jih razumem da si ne znajo pomagati.
To kar pa avtorica piše, pač to je navada kadilcev ali so na poroki, v štali, v šoli..rabi čik pavzo. To je razvada in huda zasvojenost, in si ne znajo pomagati. Tukaj je tako ali se boš družil z njimi ali pa pač ti smdijo čiki in enostavno ne maraš te navade kajenja.
Enkrat sem bila na neki obletnici. V dvorani je bilo prostora za malo več kot 150 ljudi, bilo je tudi plesišče. Kadilo se je, seveda, zunaj. Po dobri uri je bilo v sali mogoče še 50 ljudi. Vsi ostali so bili zunaj, s kozarcem v roki, nekateri tudi s cigareto. Vse se je dogajalo zunaj. Vsi smo se hecali, celo neke igre so bile organizirane….tako za sproti. Ne vem, mogoče so kadilci bolj družabni? Samih kadilcev je bilo mogoče slaba četrtina, ostali so se pridružili zabavi.
Sama ne kadim, vendar me kadilci ne motijo. Večina mojih prijateljev kadi in tudi če pridejo k nam na obisk, dobijo pepelnik, da lahko kadijo. Zaradi tega nobenemu pri nas ne bo krona z glave padla, zastrupili pa ravno tako ne bomo.
Prej ste se nekadilci pritoževali, da prostori smrdijo po dimu in da vas kadilci zastrupljajo, zdaj vam spet ni prav, ko se vam umikajo in hodijo kadit ven, vi pa morate ali iti za njimi ali pa obtičati v napol praznih prostorih.
Mene tudi to moti, na kakšnih prireditvah, službi, da so določeni kadilci zunaj tako pogosto. Se mi zdi pa zelo nesramno od kadilcev to kar avtorica piše da se kadilci niso mogli vzdržati niti kakšno uro brez cigareta že zaradi spoštovanja do mladoporočencev. Če bi bila jaz ena izmed teh poročenih bi jim samo vrata zaklenila ko bi bili zunaj in ga zažurala sama s tistimi ki so prišli zaradi mene in mojega partnerja in ne zaradi čikov.
jah nic, zacnite se druzit z dolgocasnimi nekadilci, ki se radi zadrzujejo v zatohlih prostorih pa ne bo potrebe po jamru in zgrazanju… natedite inventuro in purifikacijo svoje druzbe, da bodo v njej samo ljudje delani po vasih kalupih. kar se pa tice porok ipd. se pa zavedajte da 90% folka pride iz vljudnosti in ne zaradi wow ucinka pa da se bodo vsi druzili z super duper mladoporocencema in dolgocasno zlahto.
Zgrešila si bistvo teme. Zakaj je treba hodit ven na čik na približno 5 do 10 min? a je težko zdržat vsaj 1 uro brez cigareta?[/quote]
Človek se raje zadržuje tam, kjer mu paše, odgovarja, kjer se nekaj dogaja. Če bi oni ohcet postavili zunaj na dvorišču, močno dvomim, da bi kadilci hodili not v oštarijo sedet.
Midva sva skupaj bila na 3 porokah in je bilo vedno tako kot ti opisuješ. Vsi (z nevesto in ženinom vred) smo takoj (vsakič), ko je bilo možno šli ven na čik ali samo na zrak. Zakaj je bilo tako? Zato, ker :
– nas je bilo vsakič v mali gostilni/dvorani ogromno ljudi (od 90 do 150) ,
– ves čas smo se samo gužvali,
– nikjer nobene klime – bilo je totalno vroče,
– kar ena muska – fušanje muskonterjev
– animacija glupa
– plesat se nobenemu ni dalo ker smo bili do konca večerje že vsi totalno utrujeni, saj smo bili na poroki že ob 9h zjutraj ter se 3/4 dneva samo vozili naokoli ali pa stali na vročem soncu
– teženje muskonterjev
– nikomur se ni dalo prenašat fake poročnega vzdušja ( z poroko se marsikdo ni strinjal, poroka je morala biti zaradi nosečnosti,…)
pa še kaj bi se našlo.
Če je že tebi vzdušje ok pa muska pa animacija,…še ne pomeni da bo všeč tudi drugim. Midva osebno igric na poroki sploh ne marava, ker so butaste.
Že prej, ko se je še lahko kadilo notri, se je glavnina dogajanja ponavadi preselila za šank. Ene par jih je obsedelo za mizami, drugi pa s(m)o si šli po kavo ali pač neko pijačo, ki je na mizah ni bilo, padli v kako debato in ostali kar tam. No, zdaj se je točka druženja preselila na prosto, pa če kdo kadi ali ne.
Če nič drugega, se za mizo lahko pogovarjaš z 2 ali 3 najbližjimi sosedi, stoje v skupini jih pa lahko sodeluje več. Če je še program zanič in če za mizami obsedijo bolj ali manj same tečnobe… Ne, niti ni treba biti kadilec, da greš malo na zrak. :-)))
Malo na zrak …. malo na smrad, hočeš reči? Če hoče nekadilec malo na zrak, mora iti kak kilometer stran od objekta, saj bližje ni zraka za dihat. Meni se zdi skrajnje nevljudno preživeti večino časa zunaj, ne pa na poroki, pa dolgčas gor ali dol. Tam si zato, ker sta te mladoporočenca povabila na poroko, ne pa da boš zunaj čike vlekla.
[/quote]
Malo na zrak …. malo na smrad, hočeš reči? Če hoče nekadilec malo na zrak, mora iti kak kilometer stran od objekta, saj bližje ni zraka za dihat. Meni se zdi skrajnje nevljudno preživeti večino časa zunaj, ne pa na poroki, pa dolgčas gor ali dol. Tam si zato, ker sta te mladoporočenca povabila na poroko, ne pa da boš zunaj čike vlekla.[/quote]
hmmm, bila naj bi zabava, poroka je na matičnem uradu in tam zdržim komot notri. Na zabavi pa, če je ena tko zatežena ko avtorica, verjemi, da se rajši umaknem stran. Pa mi ni treba it kilometer stran, kvečjem, če bi želela iskat kak miren kotiček za dva:)))
Tudi meni gredo na jetra neke igrice in vsiljeni plesi. Razumeti je potrebno da je to tudi srečanje soreodnikov, ki se mogoče niso videli že leta in se zaradi preglasne muzike niti ne morejo pogovarjati v prostoru.
Torej za nekadilce in plesalce je bilo poskrbljeno. Za pijance je bil šank, za kadilce zunanje ” udobje”.
Kaj je bilo potem moteče? Si nisi imela čemu smejati v kakšni trapasti igri ali si se želela pogovarjat z sestrično – kadilko, ki je raje pogovor zamenjala za čik?
Konec koncev mi gre zelo na nekam da je kar naenkrat poroka ” dan ženina in neveste ” in je potrebno špilat njuno igro. Ma ne no……