Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka darilo za poroko

darilo za poroko

Koliko bi dali denarja za poroko sorodnika, če imate dve povprečni plači in dva otroka v vrtcu?

Hvala za mnenja.

300e

brat je dobil 250 evrov.

1500 evrov
in zakaj si jezna?

To soboto se ženi partnerjev bratranec, s katerim nisva v rednih stikih, pa vendar… Dala sva 150 EUR in čestitko. Nesla sva jima osebno, malo smo še poklepetali in se poslovili. Pa imava dobre plače in bi lahko dala več, ampak sama varčujeva in nama vsak EUR veliko pomeni.

Odvisno, za katerega sorodnika.
Za kar enga, s katerim niti nimam kakih bližnjih stikov, par 10 evrov.
Za kakšnega bližnjega sorodnika 100, mogoče 200…

Ne zastopim, kako se ne znate sami odločat v takih zadevah. Saj menda sami najbolje veste, kolk lahko namenite za take zadeve.

Mislila sem dati 100e, bo premalo?

Nisem jezna, samo tak sem napisala, ker mi je prvo padlo na pamet…

DA

seveda bo premalo,kaj pa si lahko kupi za 100 niti kmalu dveh ponev ,joj ste eni res posrečeni,najmanj 300e moraš dat

DA[/quote]

Na hitro prebrala..DA, dovolj bo, sem hotla napisat!

Avtorica, manjka (vsaj meni) osnovni podatek: ali ste vabljeni na poroko (ohcet) ali ne.
Jaz če bi šla na poroko, bi (pri navedenih plačah) dala nekje 150 €.

Če me ne vabijo in nimam nič zraven, pa ne bi dala denarja, temveč kupila kakšno malenkost v vrednosti 30 € in vizitko in jo pred poroko odnesla k njima.

Ne zdi se mi tak malo 100 e, saj, če vsak tak da se kar nabere, pa si lahko kaj večjega kupita. Konec koncev se ne ženiš zaradi daril. Pa 300 e, majo eni za pol meseca al pa še več. Se mi zdi ful preveč.

..seveda ni malo, ampak po branju tu na forumu vidim, da so današnej poroke namenjene zbiranju denarja, s katerim si plačajo celotno ohcet in še ostane za Maldive.
Pa ne pozabi, frocovja ne smeš zraven vlačit in dobro preberi vabilo, a si vablejna za statista v cerkev ali tudi na ohcet (žrtijo)…:)

Ja grem na poroko, tak, da bi darilo s sabo vzela. Stike imamo redke, skoraj nikoli.

“Froci” grejo zraven…pa na žrtijo tudi grem…

Tle na monu se samo naklada, v resnici nesejo na poroko 50 evrov, otroke. pa še s sabo domov ostanke vzamejo.

daj čimveč, kolikor pač lahko. 500 evrov ali več.

To bi bilo ful dobro, jaz dam 100, ti pa 400, bo šlo?

mah kakšne riti ste eni. skoz se vsi hvalite, kako ste dobrodelni, pomagate revežem itd. od države zahtevate celga hudiča, v resnici pa še za ohcet gledate samo, kako boste dali čimmanj. mladi so v slabem položaju, dajte jim vsaj za poroko čimveč.

Torej greste najbrž kar 4 na ohcet – res si ful škrtuh.

Pred 1 mesecem se je ženil moj brat, smo šli v tujino (več kot 1000 km vožnje v eno smer) pa logično da sem tudi dala spodobno darilo (500 eur). Res me je vse skupaj koštalo več kot 1000 eur, ampak tako pač je.

Pred 1 mesecem se je ženil moj brat, smo šli v tujino (več kot 1000 km vožnje v eno smer) pa logično da sem tudi dala spodobno darilo (500 eur). Res me je vse skupaj koštalo več kot 1000 eur, ampak tako pač je.[/quote]

Je pa le brat, se ti ne zdi?

Pred 1 mesecem se je ženil moj brat, smo šli v tujino (več kot 1000 km vožnje v eno smer) pa logično da sem tudi dala spodobno darilo (500 eur). Res me je vse skupaj koštalo več kot 1000 eur, ampak tako pač je.[/quote]

Je pa le brat, se ti ne zdi?[/quote]

Ja seveda, ampak če grejo 4 na ohcet, seveda ne moreš dati le 100 eur, bi me bilo sram.

Bila pred 1 mesecem na poroki dobremu prijatelju in sem dala 120€ za 2 osebi.

Upam, da razume da sem sama brez službe in da z 1 plačo gradimo hišo.

Kako kul. Sploh nisem vedela, da se dandanašnji denar daje za poroke. Se bom kar še enkrat poročila.

Jaz bi dala v tvojem primeru 200 eur, vsekakor pa ne manj. Če bi bili pa bolj povezani pa sigurno 300 in več.
Pa nisem bogatuh, samo ne vem en občutek pač moraš imeti. ALi pa so pri nas druge tarigfe. Nečaku za 18 let pa ni nič praznoval sem dala 100 eur, poroka pa je malo večji dogodek. Še posebno v primeru ko je vabljena vsa družina.

New Report

Close