Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Jaz sem povabljena na poroko, moj mož in pa ne

Jaz sem povabljena na poroko, moj mož in pa ne

Prijateljica se poroči. Na poroko je povabila samo ljudi, ki so “blizu njenemu srcu”. In moj mož med te ne spada, čeprav se dobro razume z njim. Saj nisem taka, da moram povsod zraven vlačit moža, ampak to se mi pa tudi zdi malo čudno in nevljudno z njene strani.

po moje nevljudno, sicer pa, če ni provokacija, si se vprašla zakaj ne? mogoče sta bila ljubimca ;))

Se popolnoma strinjam s tebo. Če mož ni blizu njenemu srcu, je pa tvojemu, in to bi eljalo upoštevati.
preveri, a so vsi pari dobili takale solo vabila. Če je kje kakšen par, hm, bi se meni res nos povesil. In bi razmišljala naprej kako in kaj.

moja svoboda se konca z mejami svobode drugega. prijateljica se lahko po mili volji zmišljuje koga bi imela na poroki, ti pa se lahko po mili volji zmišljujeješ ali povabilo sprejmeš ali ne: REs ne vem zakaj je dobri prijateljici tako težko povedati, da bi se ti počutila trapasto in pač na poroko ne greš?

No, ne vem … mogoče je čudno, če je tako naredila samo pri vama. Lahko ji kaj rečeš oz. jo vprašaš. Sicer pa meni ne zdi, da bi vedno povsod morala hoditi v paru.

lahko prevedeš zadnji stavek?

Vau, tale vabila na poroko so pa vedno bolj bizarna :-). Res še nikoli nisem slišala, da na poroko ne bi povabili celega para, če obstaja. A ni tradicionalno problem ravno v tem, da te povabijo na poroko, pa nimaš s kom iti?

Nekateri so vabljeni v paru, nekateri pa solo. Ne vem po kakšnem ključu je izbirala. Ko sem jo v SMS-u vprašala, mi je odgovorila: Tako sva se odločila, ker se nama zdi tako primerno.

Mogoče pa gleda pač s strani stroškov. Kriza je.

Nekateri so vabljeni v paru, nekateri pa solo. Ne vem po kakšnem ključu je izbirala. Ko sem jo v SMS-u vprašala, mi je odgovorila: Tako sva se odločila, ker se nama zdi tako primerno.[/quote]

Če te moti ostani doma, če te ne moti pojdi na poroko.
Konec debate!

Nekateri so vabljeni v paru, nekateri pa solo. Ne vem po kakšnem ključu je izbirala. Ko sem jo v SMS-u vprašala, mi je odgovorila: Tako sva se odločila, ker se nama zdi tako primerno.[/quote]

S takim odgovorom, bi bila jaz še bolj zmedena. Ali bi hotela razlog ali pa niti sama ne bi šla. Tole je zelo čudno….

točno tako!

Yonix

Ti si ji blizu srca, morda je pa tvoj mož bližje njenemu venerinemu gričku in bo njega povabila na bolj intimno zabavo.

No, tale tvoja p’rijateljica je pa še mnogo bolj čudna, ko une, ki pač rečejo, naj otroci ostanejo doma.

S takim odgovorom, bi bila jaz še bolj zmedena. Ali bi hotela razlog ali pa niti sama ne bi šla. Tole je zelo čudno….[/quote]

To se jima zdi primerno? Precej izmikajoč odgovor s strani nekoga, ki je prijatelj.
Hja, več možnosti imaš:
– zahtevaš konkretnejše pojasnilo, ker to, ki si ga dobila, je kr neki (je pa vprašanje, če ne boš dregnila v nekaj, kar ti ne bo ravno dobro slišat)
– v njenem tonu, brez kreganja, se lepo zhavlaiš za vabilo, a ji mirno pojasniš, da se tebi pa zdi primerno, da greš na poroko prijateljice z možem. Saj to ni dekliščina ali ženski žur. Pojasniš ji, da je njeno solo povabilo, sporžilo v TVOJEM zakonu rahle probleme in zato si se odločila, da žal tudi ti ne greš. Pika, konec.

Otroci pa itak niso zaželjeni, to nam je pa vsem že v štartu, še preden je pošiljala vabila, dala vedet. Ampak ok, recimo, da za otroke še razumem, ampak za moža pa res ne. On ni pretirano užaljen, pravi, da je to kaprica razvajenke, meni pravi, naj se sama odločim, ali bom šla.

S takim odgovorom, bi bila jaz še bolj zmedena. Ali bi hotela razlog ali pa niti sama ne bi šla. Tole je zelo čudno….[/quote]

To se jima zdi primerno? Precej izmikajoč odgovor s strani nekoga, ki je prijatelj.
Hja, več možnosti imaš:
– zahtevaš konkretnejše pojasnilo, ker to, ki si ga dobila, je kr neki (je pa vprašanje, če ne boš dregnila v nekaj, kar ti ne bo ravno dobro slišat)
– v njenem tonu, brez kreganja, se lepo zhavlaiš za vabilo, a ji mirno pojasniš, da se tebi pa zdi primerno, da greš na poroko prijateljice z možem. Saj to ni dekliščina ali ženski žur. Pojasniš ji, da je njeno solo povabilo, sporžilo v TVOJEM zakonu rahle probleme in zato si se odločila, da žal tudi ti ne greš. Pika, konec.[/quote]

Ma nočem je zasliševat, da ne bo izpadlo, kot da prosjačim, če gre lahko pride tudi mož.

boš raje doktorirala?

Hja, več možnosti imaš:
– v njenem tonu, brez kreganja, se lepo zhavlaiš za vabilo, a ji mirno pojasniš, da se tebi pa zdi primerno, da greš na poroko prijateljice z možem. Saj to ni dekliščina ali ženski žur. Pojasniš ji, da je njeno solo povabilo, sporžilo v TVOJEM zakonu rahle probleme in zato si se odločila, da žal tudi ti ne greš. Pika, konec.[/quote]

Ma nočem je zasliševat, da ne bo izpadlo, kot da prosjačim, če gre lahko pride tudi mož.[/quote]

Čeprav, jaz bi na njen odgovor v sms-ju, vprašala ‘zakaj pa ne?’ in če se ji nebi zdelo primerno vsaj odgovorit na vprašanje bolj konkretno, bi sklepala, da ji na njeni poroki niti ni toliko do moje družbe.
Od vsega mi je pri prijateljstvu pomembno ravno to, da se lahko o vsem pogovorim.. Če tega ni, potem tudi prijatelj/ica ni zadosti bližnja, da bi se glede tega kaj sekirala in bi šla samo, če bi mi res bilo veliko do tega družabnega dogodka ali pa če bi čutila da je obvezno (odnosi v službi ali kaj takega) da grem.

No, če mene moja prijateljica povabi kot prijateljico in povabi vse prijateljice brez partnerjev, potem mi je to okčeprav bi se tu resno vprašala, če je ona malo ku-ku, ker slavi partnerstvo, ljubezen in moškega in žensko, pa ne povabi partnerjev svojih prijateljic.
Če se moži sodelavka in nas sodelavke povabi brez partnerjev, mi je tudi ok. Tudi če izmed sodelavk povabi kakega moža, ker sta recimo onidve res prijateljici, je meni ok.
Da pa moja prijateljica povabi Jožeta od najine prijateljice Micke, mojega Toneta pa ne, potem jaz na tej poroki nimam kaj iskat, niti mi ne pade na pamet, da sprašujem kaj in zakaj.

No in ti se odloči, ali se ti zdi primerno iti brez moža. To je to.
Pa kakšna huda prijateljica res ne more bit, če se samo z SMS-i pogovarjata…

Očitno že niste tako “blizu njenemu srcu”, če tako primitivno in namenoma ignorira vaše partnerje.

Očitno sama nima blage veze, kaj pomeni zakon. Da si skupaj na papirju, v resnici pa vsak s “svojimi”?

Ne bi šla. Očitno špara pri stroških. Razumem če kdo povabi starše in otroci ostanejo doma, ker so še premajhni, to je pa višek nesramnosti.

__________________________________________________________ 1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Nič se mi ne zdi bolj neumno, kot to, da te nekdo (še posebej, če je dober prijatelj) nekam povabi in ti takoj pove, da vabilo za tvoje otroke in tvojega moža, partnerja ne velja. OK, ko gre za sodelavce, s katerimi si v stiku samo službeno, je že druga zadeva, tudi jaz ne grem s partnerjem na abrahama sodelavke ali sodelavca.

Jaz osebno, če vabim, vabim v paru (prijatelje, sorodnike) ali pa z otroci (če jih imata). In če bi mene nekdo povabil na poroko, partnerja pa ne….ne bi šla, bi pa povedala jasno, brez ovinkarjenja, zakaj ne pridem.
Tako!

no nisi napislaa kako si vabilo prejela, ma če je naslovljeno na tebe, verjetno da spada zraven tudi mož. je pač poslala na tebe, ker te tako naziva, namesto ga. ta in ta…. ali familija ta in ta……

New Report

Close