Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka ste s poročnimi darili dobili povrnjen strošek poroke?

ste s poročnimi darili dobili povrnjen strošek poroke?

vprašanje je že v naslovu…

imava željo se poročiti, vendar imava omejen budžet. ne želiva pa, da naju kdo vlači po zobeh…

prosim, povejte, kako je bilo pri vas? ste z darili (v kakršnikoli obliki so že bila) dobili vrednost plačil poroke nazaj?

Ne

ne, tudi zato, ker sva vsem rekla, da ne želiva ničesar, ne daril in ne denarja.

pa koliko ljudi poznam, si s poroko tudi niso pokrili stroškov. in še nekaj. vse stroške za poroko je treba plačati preden dobiš darila. tudi gostilno in zapitek je treba ponekod plačati še tisti večer, ali dati konkretno akontacijo. kako mislita to izvest? se bosta na koncu večera spravila na kuverte preštevat, ali bo dovolj za plačilo, ali bo treba še koga fehtat?

vlačiti po zobeh? kako to misliš?

poroči se na tak način, da si lahko privoščiš, ne pa da potem iščeš, kdo v žlahti še ima kaj denarja, da bi ga mogoče povabil…

mrš, kako so mi take poroke odvratne… ko potem eni iščejo najbogatejšo pričo, da bo obleko plačala, pa drugo pričo, da bo rože častil, pa po možnosti se jih še cel kup pricofukne in misli zaslužit s tem. a la šranga in podobno…

Ne vem, no, ampak zame (pa čeprav nisem poročena) poroka ni kalkulacija, biznis – koliko daš in koliko dobiš. Poročiš se najbrž zaradi drugih stvari? Če bi si želela poroke, bi jo izpeljala v okviru svojih zmožnosti in želja, brez že vnaprej vkalkuliranih daril. Še najmanj bi se pa pri svoji lastni poroki ozirala na druge ljudi (dajanje v zobe pa to…).
Kakšna sreča, da lahko čisto mirno živiva brez teh ceremonij, glede na to, koliko problemov poroka povzroči ljudem (vsaj po branju tega foruma sodeč).

nisem mislna komentirat ampak sem počakala da se še kdo drug najde.. res avtorica da te ni sram.. poroka je za vaju dva,to delata zase,ne pa za tako grdo kalkuliranje pa fehtarjenje.. grdo res fej

___________________________________________________________ http://www.facebook.com/rednnammay ___________________________________________________________

Menda se nosi po cca. 100€ za darilo v povprečju. Odvisno, eni v denarju, drugi v bonih, tretjih v darilih. Ne na glavo, ampak na recimo par oz. družino.

aja, sem pozabila, da vendarle sprašujem perfektne mone. doooh…

niti ni nujno, da dobiš darila v denarju, lahko jih dobiš v materjalnih stvareh <8res ne bi gostincu ponujala 5 brisač v zameno za zmanjšanje računa). napisala sem v darilih v vseh oblikah!!

ja, pač vprašam. moja stvar. moja vest je čista. vedno.

Ne sekiraj se. Te perfektne mone se pa drugič zgražajo, ker jih nekdo ni povabil na poroko in perfektne mone so zgrožene, če nekdo povabi le priče, njih pa ne.

Midva sva vse svate prosila, naj nama ne poklanjajo ničesar – prvič zato, ker že vse imava (tistega, česar nimava, pa nama tudi ne morejo dati), drugič pa zato, ker veva, da je to vsakemu breme (ne samo finančno, tudi razmišljanje o tem, kaj podariti oz. kupiti).

Zelo sva bila vesela, ko so se v večini te prošnje tudi držali (tisti, ki pa so mislili, da nama nekaj pač morajo dati, so nama prinesli nekaj malega, simboličnega).

In tako sva poroko izpeljala čisto po svoje. To je bil najin dan, najina poroka, poročila sva se zaradi sebe in s tem nisva nikogar obremenjevala. Prišli so vsi, ki jih imava rada in sva jih povabila, celotna poroka pa je bila zelo sproščena in lepa…

Ja, dobila vse nazaj. Sva po poroki zračunala in koliko sva dala, toliko sva dobila. Sva bila na pozitivni ničli.

Dajta se vprašat, zakaj se bosta poročila in če bodo razlogi pravi, vama bo vse drugo nepomembno, sploh pa to, kaj si drugi mislijo.

Vsak ima omejen budžet in s tistim, kar imaš narediš tako, da bo vama prav. Poroka niso materialne stvari, poroka je mnogo več od tega.

Midva sva se potočila preprosto, tako kot sva si želela. Ja, marsikaj se je govorilo, to sem vedela že v naprej, da se bo, pa me resnično ne briga. In to od takih, ki si ne upajo narediti tega koraka, ker je preveč preprosto dobit izgovor v stilu, kaj si bodo drugi mislili, pa da ne koga užalim…vsak naj pometa pred svojim pragom. Midva računice nisva delala, ker to res ne spada zraven.

Srečno vama želim!

itak, da se bova poročila samo zaradi daril. dooooooooooh…

Zakaj pa sprašuješ, če ne znaš sprejet različnih mnenj in vzameš vse kot napad nase? Nič slabega ti nisem hotela, res ne.

Midva sva bila precej v plusu. Sicer je bilo to dobrih 15 let nazaj, vendar sva takrat bila v plusu nekaj čez 5.000 mark

Ja. Obakrat.

Nisem sicer poročena, sem pa npr. pri prijateljici videla, kakšna darila je dobila – tudi če je vse skupaj bilo v vrednosti poroke, petih porcelanastih servisov in treh kuhinjskih robotov ne bosta nikoli rabila in jih lahko samo skladiščita ter prah brišeta z njih.
Poroko organizirajta v skladu z zmožnostmi in brez kalkulacij, ker sigurno vsaj pol daril ne bo uporabnih. Po svoje te razumem, po drugi strani pa – če ne zmoreta stroška, imejta preprosto poroko.

Če ni profita, je slab biznis. Se pravzaprav ne splača… če s te plati gledaš.

Poroko sva organizirala, da se poveseliva z najboljšimi prijatelji. Lepo smo se zabavali.Darila sva tudi dobila. Hočeš vedeti, če je znesek za poroko enak znesku za darila ?? Pojma nimam! To je zadnja stvar, ki bi me zanimala.

meni je tako razmišljanje bolno.

Daj me na privat kontaktiraj…. Ti razložim vse.

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

Meni je to razmišljanje blizu.

Da.

NE

Poroka stala leta 2007 7.000 eur.

Če ni profita, je slab biznis. Se pravzaprav ne splača… če s te plati gledaš.[/quote]

Ja, če s te plati gledaš. 😉

Midva sva se poročila, ker sva si to želela. Povabila malo kar sva sama hotla, malo, kar so starši rekli. na koncu pa vseeno črto potegnila. Itak vedno vse piševa, tko je bilo tudi s poroko. 😀

Tko, da, zaslužil s poroko ne boš. 😉

Če se mislita poročiti samo zato, da bi vama svatje pokrili stroške poroke, je boljše da se sploh ne poročita. Poročiš se zaradi sebe ne pa da boš zaslužil oz. nič zapravil.

Zaenkrat še nisva poročena in tudi če se kdaj bova poročila veva, da z darili kaj dosti ne bova dobila “nazaj”. Mi je čisto vseeno ali kdo kaj prinese ali ne.

Kar so se kolegi poročali zadnja leta so “dobili nazaj” cca 1/2 ali 1/4 vsega kar so za poroko porabili ter bili na koncu kar malo razočarani. Ko se je pa sestrična od kolega poročila sta dobila v darilih pa skoraj še enkrat toliko kolikor je poroka stala. Svatje so jima plačali komplet poroko, poročno potovanje ter še jima je ostalo nekaj denarja da sta si uredila stanovanje. Sma dva za poroko nista dala niti centa. Kar je bilo pred poroko ar za plačat (ni jih bilo dosti) so jih pokrili njegovi starši ter njegova sestra vsa ostala plačila sta plačala z denarjem od daril.

New Report

Close