Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Poroka v tujini

Poroka v tujini

S “fantom” sva skupaj že 10 let, imava tudi 3 leta starega otroka. Do sedaj sva odlašala s poroko, saj so bile vedno težave finance, poleg tega nama ni do neke velike ceremonije z vso bližnjo in daljno žlahto.

Želiva si predvsem intimno poroko z bližnjo družino (ali mogoče tudi to ne – zaradi stroškov, berite dalje), otrokom in to je to. Kasneje bi za sorodstvo pripravila en lušten piknik, da malo proslavimo.

Tako sva prišla na idejo, da bi se poročila v tujini ob morju (ali na otoku). Plaža, malo ljudi, lep obred in en lep teden uživanja. Ima kdo izkušnje s tem, kdo v Sloveniji se s tem ukvarja in predvsem kako je s stroški? Če bi odšli nekam v tujino z letalom, to seveda pomeni, da odpelješ s seboj tudi bližnje sorodstvo kar seveda stane, verjetno preveč. Ker želiva poroko na mirnem kraju pa verjetno odpadejo razne bližnje možnosti, kot so Grčija in podobno ali se motim?

Prosim za vaše izkušnje, predvsem pa me skrbi kako je z organizacijo, saj ne želim priti nekam, kjer ne bo nič, ko sem si predstavljala in bo eno veliko razočaranje s kupom ljudi, ki te buljijo v kopalkah in že naslednji par čaka v vrsti.

Torej nekje čisto na samem v miru za tisti en dan v življenju…ideje?

Za to, ti ni treba rinit v tujino. Lahko se poročiš tudi v SLO, BREZ stroškov. Pelješ družino na kosilo in to je to. Poroka v tujini stane kar precej in če gledaš s finančnega vidika, se ti nikakor ne splača.
lp

S poroko v tujini si bosta naredila stroske prevodov, vse papieje, ki jih rabis bo treba dat prevest in potem se poroko overit v Slo. Stroski prevodov pa niti niso mali in meni si recimo vse moje uradno prevedene dokumente dali se sami prevest in mi to fajn zaracunali.

Kako je s papirji in stroški je najbrž odvisno od države do države. Znanca sta se poročila na Mauriciusu. Na pikniku smo potem gledali slike, ultra romantično, vrtnice na postelji, poroka na mivki pod palmami in rožami, samo z matičarjem. V sandalih, belih hlačah, ona pa z ruto okrog pasu in kopalkami. Se da in najbrž se splača, je nekaj posebnega. Prav veliko pa ne prišparaš, se mi zdi

Poročiš se lahko kjer koli na svetu ti pade na pamet. Stroški so zelo različni od 1.000€ za vse skupaj do nekaj 10.000€. Za cene malo poglej po spletnih straneh, ki so organizirajo. Napiši v google poroka v tujini in ti bo takoj našlo razne agencije. Če se nekdo želi poročiti v tujini, se ponavadi zato, ker poleg na poroki noče nobenega, ne pa da bi koga sabo vlačil. Če hočeta imeti poleg sebe ter otroka še koga, se bosta pač mogla poročit v sloveniji, ker vas bo drugače poroka stala vsaj nekaj 10.000€.

Poleg tega potrebuješ pred ter po poroki določene papirje (odvisno od države poroke), ki jih moraš dobiti ali na ue ali na konzulatu, ipd. Ti papirji te lahko stanejo tudi po 500€. Kasneje moraš poročni papir, ki ga tam dobiš, tukaj prevesti in te spet lahko stane tudi do 500€.

Poroka v tujini, na nekem otoku, avion za vse tri tja in nazaj, poroka tam, hotel za cel teden za vse tri, plus osnovni papirji, fotograt na poroki, cvetje za ženina, šopek za nevesto – cca 3.000 do 4.000€. Se ti splača?

Splača, če je želja po taki posebni, intimni poroki brez horde na pol skregane žlahte, trapastih vsiljenih običajev, pijanih gostov, užaljene horde, ki niso bili vabljeni ali jim kaj ni všeč in ko ugotoviš, da si imel poroko le zaradi njih namesto sebe, poleg tega pa si jo še vedno debelo plačal.

Če bi se pa lotil v Sloveniji poročiti na kakem res posebnem kraju SAM, bi te pa gledali kot bika, ker niso vabljeni. Če greš v tujino pa to nenadoma razumejo.

Sicer pa, ali je v Sloveniji kak poseben prostor na samem, kjer se lahko res v miru poročiš?

Meni osebno je misel na poroko nekje ob morju ob šumenju morja, vetrcu, v lahki oblekici, bos fantastična ideja in nekaj kar ne pozabiš nikoli. Vendar ne vem kako priti do česa takega, ker imam občutek, da so te agencije bolj naravnane na to, da te nekam pripeljejo, kjer je polno ljudi, če ne celo neka splošna plaža s tono kopalcev, ki bulijo in je vse skupaj daleč od neke romantike. In tega bi se najbolj bala.

Res ne razumem ljudi brez hrbtenice.
lp

NI problem v hrbtenici. Bolj je problem zaplankani miselnosti večine slovenčkov (z malo), ki nato ubogima mladoporočencema tupijo svoja pravila in pričakovanja. In, če imaš še tako hrbtenico, ti lahko pošteno zamorijo vse skupaj. Toliko, da se sprašuješ, če je sploh vredno. In pošlješ vse skupaj nekam, se poročiš v tujini “bogu za hrbtom”, uživaš in prideš rjav in nasmejan domov. Mir je včasih vreden precej več od izjemne hrbtenice.

V Grčiji zelo pohvalijo Santorini. Drugače je pa trenutno najbolj priljubljena destinacija za poroko Mauritius in takoj za njim Sejšeli (samo je cena za dva cca. 10.000 € – se je prijateljica poročila na Mauritiusu lani – tu je zajeta poroka, letalo in bivanje, tam sta pa doplačala še fotografa).

Živjo,
sem malo prebirala tile predloge…Res je da, je nekaj pairjev za pripraviti, kar pa ni nič v primerjavi z dejstvom, da si to res želita. Veliko parov si želi takšno poroko, zakaj ne…slovenci smo še vedno preveč tradicionalni (nič slabega), ne upamo si probati nekaj novega…
Jaz imam izkušnje samo z Italijo, sodelujem z organizatorko porok v Rimu, ki je enkratno mesto za ogled poleg tega pa je od obale oddaljeno kako uro vožnje, zato so možne tudi romantične morske poroke. Videla sem prostore, ki jih ima ona na razpolago, so enkratni! Problem je samo v tem, da je poroka dražja kot pri nas. Tam prostor najameš in že za ta prostor plačaš, vse se ponavadi odvije na tem prostoru… So pa zelo lepo izpeljane in kar sanjske tile italijanske poroke…

Pozdravljene. Glede na vse objave, se tudi midva sklicujeva na letošnjo poroko v tujini. Ideja ni slaba. denar pa tako ali tako rabiš doma ali v tujini. res pa je da se potem mora prevesti vsak dokument posebej,ampak midva nebova veliko zapravljala ponepotrebnem. Dogovor je že; poročenca,priči in naši otroci. Kosilo pa si bomo naredilikar doma. Simpl kupasul. 🙂
lp
E&B

New Report

Close