Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka ZAROKA

ZAROKA

A to še kdo prakticira? Koliko od vas je bilo pred poroko zaročenih; in, če ste bile, ste dobile prstan ali kaj podobnega?
Če se zaročiš……ali partnerju rečeš.čuj ti, jaz bi se zaročil s tabo? :))

Lej jih zaj…………samo gledajo in nič napišejo! hahaha. Štejem poglde! :)))

Zgleda je malo zaročenih. Tudi sama sem med nezaročenimi :-)))

Mene je prav resno vprašal, če bi se z njim poročila. Čisto presenečenje, ker že par let živiva skupaj in niti nisva rosno mlada. Seveda, prstan zraven in od takrat sva zaročena :))

Občutki so bili neverjetni, verjetno neponovljivi.

Meni je za rojstni dan kupil velik šopek vanj pa škatlico z zaročnima prstanoma. Podaril mi ga je na fešti kjer je bilo mnogo ljudi in pred vsemi temi me je ob čestitki zaprosil za zaroko… Ganjenje in sreča do solz! Še danes po 18 letih sva srečno “že” poročena.

:))) kako lepo.

aaaaaaaa?sta že tako daleč?

super!!

lubi bog.ne! hahahah

Me je zaprosil ze kmalu na zacetku. Nepricakovano.
In sva “zarocena” ze mnogo mnogo let. Se vedno nosim tisti prstan.
Ce sedaj kaj omenjava poroko, ga drazim, da bo moral ponoviti vajo 🙂
Ce pa se vedno dolgo ne bo nic, sem jaz na vrsti, da ga vprasam 🙂

ajcom, zaroke so se vedno v modi, nic bat 😉

Po enem letu me je zaprosil za roko. Po štirih letih je poročni prstan zamenjal zaročnega.

po 6 letih “hodenja skupaj” in 2 letih življenja skupaj me je zaprosil na vrhu enega najlepših otokov; zgoraj sneg, spodaj morje… čez pol leta sva se poročila in letos bo “že” druga obletnica poroke:)))

---------- le vent nous portera...

Mmmm… jaz si tud želim zaroke pred poroko… 🙂 mi ful veliko pomeni to. ampak dvomim da bo z mojim kdaj kaj okoli tega. pomoje bi se moral zgodit čudež, da bi mi kupil zaročni prstan… no ja… nikoli ne veš.

Ma zaroči se v bistvu vsak, ki se kasneje poroči. Od trenutka, ko se odločita za poroko do poroke si zaročen.
Jaz bom zelo dolgo zaročena ha ha samo še prstan čakam 🙂

Pri nama je bilo čisto nepričakovano. Prvi skupni dopust na Rabu…na isti dan kot sva se spoznala (leto kasneje)… še polna lunca nama je šla na roko… izredno romantično vzdušje na stolpu nad starem mestnim jedrom…tisoče lučk pod nama… pa je pokleknil in me vprašal, če bi se poročila z njim, da me ima neizmerno rad in da očaran nad mano pa da si druge ne želi… to je vse kar sem si zapomnila… (baje je imel pa pripravljen ful govor, ampak je nervoza naredila svoje) hehehe… res je bilo lepo in solzice so naredile piko na i. Dobila sem pa čudovit prstan iz belega zlata, ki je bil kupljen dan prej v rabu (nissem vedela)

Naslednji dan sem ga nato vprašala kaj mu to pomeni… ker se nikoli nisva pogovarjala o teh stvareh… pa je rekel, da kolikor ve, se morava zdaj v letu dni poročiti…joj kako me je takrat osrečil! no in res sva se poročila, zdaj bo pa vsak čas 1 obletnica poroke in naj povem, da je še bolj magično kot kdaj koli prej. res sem vesela, da sem spoznala takšnega človeka…
vsem bodočim nevestam pa želim, da dobijo največjo srečo in da vas vaši bodoči možje osrečijo!

Vsem lepe poroke!
Cekinčica

Tudi midva sva imela zaroko, ki pa ni trajala leta, ampak sva se štiri slabe mesece kasneje poročila.
Pri nama je šlo zelo hitro. Midva sva že po 6 mesecih vedela, da sva si usojena in da se bova poročila. Po desetih mesecih me je za moj rojstni dan peljal v neko restavracijo, pokleknil pred mano in mi podaril zaročni prstan (posebne oblike; res se je zelo potrudil).Res je bilo romantično in nepričakovano.
V juniju bova zelo srečno poročena tri leta.

mal prebiram forum in sem naletel na tole stran. Ker je to pri meni čedale bolj aktualno bom še sam nekaj dodal.

Skupaj sva že skoraj 12 let (jst 2 letnik srednje ona 1 letnik), skupaj živiva že 8let in mislim, da je počasi čas za zaroko (sem že enkrat samo nisem imel prstana ;)), da to sedaj ponovim tako kot se spodobi… Kakšen prstan pa se kupi?

Lp,M

asociacija na zaročni prstan je zame nekaj takega:
http://www.diamonddealerdirect.co.uk/images_diamond/engagement_rings/round_cut/diamond_l/engagement_rings_CD001.jpg

je pa seveda vprašanje finančna zmožnost in ali je ta stil tvoji izbranki všeč, uporaben.
Osebno bi raje imela nekaj bolj diskretnega, takega, da me ne bi oviralo pri vsakdanjih opravilih in je lahko na roki cel dan.
Torej zlato, belo ali rumeno (zame definitivno belo :))
pa kakšen “bel” kamenček, lahko je tudi manjhen. Nič bat’, diamante se najde tudi po zelo dosegljivi ceni, so pa večni 🙂

Ja takle diamant je kr uredu, samo ne vem, če mi to moja denarnica dovoli.
Kje pa se dobi pri nas kak diamantek po ugodni ceni, in kakšna je to “ugodna” cena?

Ajoj, zdej ga pa biksaš. V pekarni teh reči nimajo 🙂
Lahko greš v Zlatarno Celje, da se pripraviš na nekaj srednje-vosokega glede na ceno. Če boš šel do “malega” zlataraj, bo ziher ceneje. Lahko pa greš na lov za bolj zvenečimi oblikovalskimi imeni…
Drgač pa teta Bolha ima vse sorte:
http://www.bolha.com/oglas382572137/zlat-prstan-z-2-diamant-belo-in-rumeno-zlato-kot-nov-porocni-prstan
http://www.bolha.com/oglas383147307/prstan-z-briljantom-o61-ct-h-vs

Kako lepo je brati o zarokah, nekateri pa ne veste, kaj zaroka je. To je čas od ‘da’ do poroke. V tem času sta par zaročena in nič drugega. S prstanom si fant punco rezervira in tako da ostalim dvorcem vedeti, da je ta že oddana. Če fant v enem letu ne uresniči svojega namena poroke, je za punco edina pametna odločitev, da mu prstan vrne in si poišče drugega ženina, saj je prvi čisto navadni blefer, ki ni odločen in ne ve, kaj hoče, torej nezrel za partnerski odnos. S tem, da moški zaprosi žensko za roko, ji istočasno da vedeti, da si želi njenega otroka. Če se ženska poroči in v roku dveh let ne zanosi, se je pustila zavesti od preračunljivega falota, ki jo je imel samo za samozadovoljevanje v dvoje, ne pa kot družinsko partnerko. Pametna odločitev v tem primeru je, da žena vloži ločitev in vrne svojo razpoložljivost resnim moškim.

Prstan kupi takšen, kot bi tvoji izbranki bil všeč. Važen je NAMEN prstana, ne pa koliko je prstan vreden. To je moje mnenje. Sicer pa sam najboljše veš.

Drugače pa, mene je moj zaprosil točno opolnoči na novo leto 😀 bilo je prelepo in nepričakovano! 😀 Sedaj sva poročena 😀

“Korl” ti ziher nisi poročen in nikoli ne boš. To kar pa pišeš so stare vraže, po domače povedano kozlarije…

No KORL,
tako pa tole ne bo šlo!!

Po hudi preizkušnji, ko sem bila na meji med smrtjo in življenjem in sem se borila za vsako sekundo, pe čeprav sem bila čisto pri zavesti in normalno funkcionirala….. uglavnem, skupaj sva bila 5 mesecev, če štejem še prejšne 3 mesece, pa me je malo po bolezni, ki sem jo uspešno premagala, zaročil. Gledala sva en film, ki je bil bolj kot ne ramantičen in akcijski, pa sva se samo spogledala in oba vedela kaj si želiva. On je iz MB, jaz iz Lj, pa se je vozil k meni vsak dan po treningu in zjutraj šel v službo in to samo za to, da je bil ponoči ob meni tistih par ur…. Skrbelo ga je.
Kakorkoli, malo sem zabluzila. Zaroka je točno od danes eno leto in en mesec nazaj. Imam na roki prstan iz belega zlata in tri diamantke. Imava enak prstan, le da on ne nosi diamantov. Za prstana sva dala 720€.
Stara sva 21 in 24 in naj povem: Zaroka ni bila možna v enem letu, ker sem še prebolevala bila na zdravilif, sva se pa odločila za poroko čez 18 mesecev, ker morava najprej našparat za poroko.
Zato ni vedno vse v tem, kaj imajo fantje v glavi in hlačah!!!!

KORL; očitno neveš kaj zaroka je, oziroma si fouš tistim, ki so srečno zaročeni, pa čeprav poročeni prej kot v letu dni po zaroki ali pa kasnej…. Slabe izkušnje naj ne bi vplivale na tvoje razmišljanje!!!
No, ali pa je tu samo sebičnost……

Naj povem, da tudi meni ni lahko, ko vem da bi lahko že bila poročena, pa imava vsaj dve oviri še pred sabo!! Ni nama lahko, pa vseeno! Skupaj živiva pol leta.

mene je moj zaročil, že po tem, ko sva se odločila, da se poročiva…eno jutri me je zbudil in me pogledal globoko v oči in me vprašal…ker ni imel denarja, mi je dal en svoj prstan… simbolično…ampak ni mi bilo mar za material, ampak za njegovo srce…
potem sva se čez mesec dni vzela. v enem mesecu sva izvedla prav vse, čeprav je bilo večkrat težje, kot sem pričakovala in mislila… jah, nikoli še nisem organzirala poroke…rojstne dneve ja – tedensko, ampak poroka je veliko težja. nisva imela veliko denarja..ampak imela sva vse kar je pomembno..prstane, obleke, priče, datum….. skozi sva prišla z 1500 eur. pa tudi če bi imela milijone, ne bi dala za poroko niti približno toliko kot dajo nekateri…ampak vsakemu svoje…. najbolj pomembno od vsega nama je bilo, da je iskreno, da naju obkrožajo ljudje, ki naju imajo resnično radi, ne pa kup lizoritnikov…jan 2010 bo eno leto…minilo je tako hitro…in toliko stvari se nama je zgodilo, da je prav noro, ko pomislim na vse…

Imam na roki prstan iz belega zlata in tri diamantke. Imava enak prstan, le da on ne nosi diamantov. Za prstana sva dala 720€. – precej socialno, tko da se ti s tem ni treba hvalit, veš? In ne, nisem ljubosumna, saj sem nakit v večji vrednosti dobivala od staršev že od 15. leta 😉

New Report

Close