Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka gostilna blizu Otocca

gostilna blizu Otocca

Mi lahko katera priporoca kaksno dobro gostilno za porocno pogostitev v blizini Otocca? Idealno bi bilo, da bi nudila tudi prenocisca.

Tudi midva isceva gostilno na dolenjskem koncu. Rabis ti gostilno za veliko ljudi?
Krkini hoteli in restavracije imajo lep ambient. Sam je pa dost drago.
Hotel Sport, restavracija Tango,..

Potrebujem gostilno za okoli 25 ljudi, pa je grajska ze zasedena, pa saj je mogoce bolje tako, saj je predraga.

Ja, Krkine restavracije so res drage. Drugace pa tudi midva isceva prostor za manj ljudi, za 22. Nisva se nic resno iskala, pa me ze kar malo skrbi. Bo treba cimprej v akcijo.
Kdaj pa imata datum? Midva 23. julija. A si z Dolenjske?

A si ze slisala za prenovljeno restavracijo Loka? Se nahaja v Novem mestu, na lepi lokaciji s pogledom na Krko. Sem slisala ze pohvale glede cen in hrane. Ce pa so ze imeli tam kako poroko pa ne vem.

kaj pa ta nova gostilna/restavracija Vila Otočec na hribčku nad Otočcem? Majo tut prenočišča

Midva imava datum 2. julij, ki pa se ni cisto potrjen, saj se se nisva dokoncno odlocila med dvema lokacijama. Sva iz Maribora, zato bo problem s prenocisci, glede gostilne me niti tako ne skrbi, saj ne potrebujemo veliko prostora in ne bomo imeli velike zabave.

Kako bosta vidva poskrbela za glasbo?

Mufi,
s fantom bova sla kmalu pogledat kaksno je stanje v novi restavraciji nad Otoccem. Midva sicer rabiva manjsi prostor, ker bova imela majhno poroko. Ti pa lahko porocam kako izgleda in kako veliko dvorano imajo. Tu pa imajo zagotovo prenocisca.
Lepe priprave vama zelim.
LP

PS: Kako to, da se nekdo iz Mb odloci za poroko na Dolenjskem?

anna8,

Res bi ti bila hvalezna, ce bi mi povedala kaksen je prostor in okvirne cene, sem hotela malo preveriti na internetu, pa nisem nasla njihove spletne strani.

Lepe priprave tudi vama.

Lp, Mufi

PS. Na Otocec naju vezejo lepi spomini in ker bo najina poroka bolj majhna, si zeliva, da bi bila tudi bolj romanticna.

blizu otočca je tudi dvorec impoljca.lep ambient,odlična hrana, postrežba na nivoju.cene so dokaj ugodne.če želita, vama lahko posredujem še tel.št.imajo pa tudi stran na netu.

mišelinka hvala, sem si ogledala njihovo internetno stran, pa je videti kar vabljivo. Se ena dodatna moznost za raziskati. Super, sem vesela. Tnx

me veseli da ti je všeč, ker je to meni ena najbolj priljubljenih restavracij.sem vesela, da sem lahko pomagala.

Zivjo,
midva sva se porocila na Otoccu pred slabimi 2 leti. Ravno tako sva iskala prijetno in domaco gostilno. In jo nasla…toplo priporocam…tako po ambientu, hrani, cudovite sobe za spanje in cenovno zelo ugodno…pa se sami smo bili in vse se da dogovorit…

…sem kar skopirala iz http://www.tradicija.net/…upam, da se to sme na teh straneh:

Turistična kmetija ŠERUGA
Sela pri Ratežu 15
SI-8222 Otočec
Tel.: +386 7 33 46 900
Fax.: + 386 7 33 46 901
HT info: [email protected],
[email protected]
Tel:+386 1 434 26 60
Faks: +386 1 434 26 64
Kategorija: , Podeželska domačija II. kat. HIŠE S TRADICIJO
Zmogljivosti: 9 dvoposteljnih sob,1 triposteljna soba, 1 apartma za 3 osebe
V vseh nastanitvah je tuš/WC in SAT TV.
Tuji jeziki: AN, NE, IT, FR, HR
Dodatna ponudba: otroško igrišče, izposoja koles.
Kulinarične specialitete: jedi iz ajde in leče, kmečki zavitki, domači kunec in postrvi, raznovrstni štruklji in potice.
Načini plačila: gotovina, nakazilo, plačilne kartice

Le streljaj od glavnih cest in mesta, na koncu vseh poti, leži s potokom in gozdom obdana domačija Šerugovih. Včasih je bil tu mlin, danes pa so vrata odprta vsem, ki si želijo miru, neokrnjene narave in okusne domače hrane. Okolica domačije je znana po domači obrti in bogati kulturni zapuščini, nudi pa tudi številne možnosti za športne aktivnosti v naravi.

Šerugovi vam bodo postregli tradicionalne domače dobrote, ki jih pripravijo iz doma pridelane zelenjave in mesa. V kuhinji si lahko zamesite svoje kruhke, v bližnjem potoku sami nalovite postrvi ali pa pomagate gospodarju Slavku pri domačih opravilih.

Lep pozdrav vsem!

Imaš kar nekaj dobrih gostilen v Novem mestu oz okolici,..zelo v redu je gostilna Prešeren,je slabih pet minut z avtom iz smeri grad Otočec proti Šmarješkim,samo ne zaviješ za šmarješke ampak greš naravnost slabih sto metrov na desni strani je,hrana je zelo v redu in cene so kar nizke,mislim da imajo tudi prenočišča,nisem pa sto procentna,…
drugače je tudi nova rastevracija ki ste jo že omenile vila otočec na hribčku zelo v redu,hrana dobra,samo mislim da imajo cene malo dražje,.potem je še gostilna vovko na Ratežu tudi ene 10 min z avtom stran od grada,…
v Novem mestu gostilna Loka(lokacija odlična,zraven je krka,res lepo),pravijo da je hrana super,samo za cene pa ne vem,od loke imate peš 5 minut do hotela krka(bivši metropol)hotel je super,v centru novega mesta) res je mir,samo cene so kar drage,..
Potem je še gostilna Kos(lonča-nm)smer nm-otočec.tudi fajn,..
ma zdej sm pa skor vse gostilne v nm nastela:))
če mate željo se lahk še za kej več pozanimam,..veliko sreče pri izbiri,..
lp

mufi,
s fantom sva bila v tisti novi Vili Otočec. Meni je bilo zelo všeč. Razgled je prekrasen, stavba je prenovljena. Notri je vse novo. Prav lepo. Imajo tudi slascicarno kjer lahko narocis torto in pecivo. Imajo tudi prenocisca. Za cene se ne vem, se pa v torek (jutri) dobim s tamkajsnjim kuharjem in ga bom prosila, da mi naredi nekaj jedilnikov za ceno od 3 do 4,5 tisoc.

Prostor: Restavracija je v 3 prostorih. Sicer ni noben prostor za okrog 20 oseb. Nama so rekli, da bi zadnji del restavracije pregradili, da bi mi tam lahko bili malce bolj posebej.
Postreznina za vino je 400 – 450 sit.

Meni je bil ambient res vsec, vendar bova se vedno sla gledat se po drugih gostilnah…
Upam da sem ti kaj pomagala, lahko ti pa napisem njihovo tel. st.
LPmufi napisal:

Gostilna Seruga je res super. Lokacija ok, cene vredu, postrezba super, res se da vse zment.
S fantom sva sla vprasat kako in kaj… vendar v juliju ne bodo sprejemali zunanjih gostov, ker imajo svojih zelo veliko (tujci, ki tam prenocujejo) in jih potem nimajo kam dat na kosilo in vecerjo.
Drugace je pa tam res lepo, pravljicno!

mufi,
tako kot je RoseGirl napisala, je v blizini Otocca se en kraj Ratez, ki ima dve dobri gostilni. Ena je Vovko, kjer imajo tudi prenocisca. Zelo vredu gostila.
Na Ratezu je pa se ena gostilna “Mrak”. Tudi to hvalijo. Za prenocisca pa ne vem..

anna8,

hvala za vse te podatke, zelo mi pomagajo. Malo sem zalostna glede gostilne Seruga, sem se ravno zagrela za njo, ko sem videla tvoj mail, da julija ne sprejemajo zunanjih gostov. Vila Otocec je slisati vabljivo, sta tudi preizkusila hrano? Porocaj mi prosim, kako se bosta dogovorila s kuharjem in kaksne se vama bodo zdele druge gostilne, da bova imela neki ozji izbor gostiln, preden se bova podala na dolenjsko na degustacije in pogovore.

Hvala tudi drugim puncam za predloge!

Lp, mufi

Gostilna Mrak je zelo majhna in nima prenočišč, vse je zelo stisnjeno. Kar se pa tiče hrane je pa SUPER, zelo so znani po odojku, ki ga pečejo vsak vikend. Potem vama bolj priporočam gostilno Vovko.
To je bolj domača gostilna od Otočca niti 5 minut ne stran čez gozd. Morata povedati kaj več kaj si želita od gostiln, potem vama pa lahko kaj več pomagamo. Kakšni so kriteriji glede hrane in ambineta…..

Lepo sončen dan!!!!

Midva isceva gostilno s prenocisci in manjsim prostorom, saj nas bo samo okoli 25. Lokacija v naravi ali vsaj ne v mestu ali direktno na glavni cesti. Vsec mi je na primer ta, ki jo je Moi predlagala, domaca, topla in zasebna. Glede hrane je tako, da ne isceva nekaj prevec poceni, saj potem ponavadi ni dobro, a tudi ne za pregresne cene, za katere dobis nekaj okraskov na krozniku za pojest.:))

mufi,
sem bila danes spet v Vili Otocec na pogovoru s kuharjem. Jaz sem sicer mislila, da bodo ze imeli nekaj pripravljenih jedilnikov, potem bom pa jaz kombinirala. No, s kuharjem sva se skupaj vsedla in skupaj sestavila jedilnik po mojih zeljah in njegovih predlogih. Cena je prisla potem 4.600,00 – men se zdi kar velik. Gre za hladno morsko predjed, juho (2 vrsti), glavno jed (plosce z mesom, zelenjavo, prilogami), potem bi dali na mizo torto in pecivo (kar bomo sami prinesli – torej ni del cene), na koncu pa se enkrat hrana (prsut, siri in francoska in kar bi ostalo od glavne jedi). Ce zelis ti lahko tocen jedilnik stipkam.
Ambient mi je se vedno zelo vsec, ker je vse novo, svetel prostoren prostor. Samo, kot ze receno, nimajo posebne sobe za 20-25 ljudi, zato bi naredili eno tako mini pregrado.
S fantom bova vseeno sla se mal naokrog pogledat.

Glede glasbe..
Midva ne bova imela nic benda. Itak to ne bo neka ohcet, zabava. Le neko razvleceno kosilo.
Glasba bo pac to, kar bodo vrteli v gostiscu samem. Kaj pa vidva nameravata storiti? Jaz se bojim, da bo tale najina poroka precej dolgocasna. 🙂

Mufi,

Nad Novim mestom, točno na Kuzarjevem kalu je en kmečki turizem kjer imajo en prostor primeren za ravno nekaj takšnega ljudi kot si ti želiš. Hrana je dobra, vse je v takem domačem stilu in tudi izjemno prilagodljivi so. Meni osebno je zelo simpatično.
Kuzarjev kal je hribček nad Novim mestom, zelo lep razgled na Novo mesto z okolico. Meni osebno romantično in zelo umirjeno!!!!

Drugače pa je tudi Gostilna na vasi na Dolenjih kamencah, obrobje Novega mesta (od Otočca cca. 10-15min). Tudi prilagodljivi, imajo posebno sobo za cca. 30 ljudi, prijazno osebje.

In morda še ena, vendar ta je pa že malce bolj v mestu Novega mesta (na izvozu za Ljubljano), imajo tudi simpatičen pokrit vrt, ki je zastekljen,pestra izbira morske hrane, drugače pa je na voljo tudi klasična hrana. To je gostišče DEŽMAR.

Vse številke lahko dobiš v telefonskem imeniku.

Upam, da sem vam kaj pomagala!!!!
Vsekakor pa je izbira gostilne, odločitev posameznika, kajti vsake oči imajo svojega malarja!

Dobro izberite!!!!

Tudi midva bova najbrz brez benda, mogoce bova imela svojo glasbo na CD-jih. Upam, da ne bo vse skupaj prevec dolgocasno.

Hmm, po tem, kar si mi povedala in glede na to, da je gostilna na novo odprta, se bojim, da nimajo veliko izkusenj s porokami. Malo me moti tudi to, da bi bili samo pregrajeni, vseeno bi rada vecjo zasebnost. Hvala za tvoje porocanje, mi je zelo pomagalo!

KrENA, hvala za predloge! Vsekakor bo pred odlocitvijo treba iti pogledat, pa tudi podegustirat.

New Report

Close