prsi košarica e: poročna obleka brez naramnic?
izbiram obleko za poroko.
mati narava me je kaaznovala s čisto nesorazmernim oprsjem glede na ostalo telo – košarica e.
zelo so mi všeč obleke brez naramnic – kao korzet.
me pa skrbi, da mi zna to lesti dol. sploh zvečer, ko bomo plesali na fešti.
prosim, tiste, ki ste imele takšno obleko in imate večje oprsje – ste imele z obleko kakšne težave? vam je lezla dol?
Kozretno obleko drži gor kaj drugega, ne trakci zadaj. Če jo držijo trakci, ki so našponani, je rezultat tak, kot je bil pri Maji Založnik na Viktorjih – tega si pač ne želiš. Če je korzet pretesno zavezan, vse kipi čez robove.
Korzeti stojijo na svojem mestu zaradi všitih kosti. In to se pri večjem oprsju ne obnese.
Kvalitetno izdelan korzet leze dol minimalno, vendar racunaj na to, da bos morala biti kar fajn zategnjena. Sama sicer nimam tako razkosnega dekolteja, kot ti in s korzetom nisem imela tezav (pa sem enega elegantnega dosti prenosila celo v sluzbo, pod suknjic od kostima, seveda); je pa kolegica, ki se je v njem porocila in je tudi malce bolj obdarjena, tozila, da jo je ogrodje zaradi teze oprsja kar fino podrgnilo po bokih. Se pravi: pazi, kako je zadeva izdelana.
Kozretno obleko drži gor kaj drugega, ne trakci zadaj. Če jo držijo trakci, ki so našponani, je rezultat tak, kot je bil pri Maji Založnik na Viktorjih – tega si pač ne želiš. Če je korzet pretesno zavezan, vse kipi čez robove.
Korzeti stojijo na svojem mestu zaradi všitih kosti. In to se pri večjem oprsju ne obnese.[/quote]
Absolutno se strinjam s temle zapisom.
Da korzet ostane na svojem mestu, ne smeš imeti prevelikih prsi.
Da pa še lepo izgleda, pa sploh ne, ker problem večjih prsi je običajno tudi ta, da ne gledajo ravno kvišku. Za lep vtis v korzetu pa mojajo biti manjše in definitivno pokončne.
Če želiš obleko, ki je udobna ne izberi korzeta. Lahko poskusiš? Nabavi si korzet za pod bluzo (dobiš v trgovinah s spodnjim perilom, čeprav ga boš morala ti verjetno naročiti) in boš preizkusila kako je “udoben”. Pri obleki računaj še na težo krila, … Trakci držijo za silo, če jih stisneš “preveč” pa vse visi čez.
Sicer sama nimam korzeta, ker sem mi zdi precej neudoben, imam pa modrc 75 F brez naramnic. Je sicer narejen res za večje prsi in dejansko dobro drži vse skupaj tam, kjer mora, ampak vseeno pa imam občutek, da mičkeno leze dol, sicer pa je kot oklep (ker pač tisti podprsni del vse nosi). Ok, si prdstavljam, da je pri korzetu malenkost bolje, vseeno pa ravno globoko dihat ne moreš.:-)
Poglej kaj na straneh:
http://www.figleaves.com
http://www.bravisiimo.com
http://www.brastop.com
Mogoče kaj takšnega:
http://www.figleaves.com/uk/product/FAU-FV0163/Fauve-by-Fantasie-Rosa-Underwired-Moulded-Strapless-Basque/?size=&colour=Ivory
Ali pa kaj tule, npr Panache je dobra znamka:
http://www.bridal-lingerie-shop.co.uk/34e-74-c.asp
Na poroki sem nosila modrc 80/E. Imela podobne želje kot ti, ampak ko sem pomerila enih 5 različnih oblek s korzetom, me je minilo. Kot prvo se nisem počutila dovolj “varne”, saj je zadnja stvar, ki sem si jo želela, da mi v kaki nepredvideni situaciji kaj “vun pobegne”, kot drugo so bile vse obleke tega stila blazno neudobne. Resnici na ljubo korzeta s košaro E takrat nikjer niti imeli niso, tako da sem probavala v glavnem košaro C/D, kar pomeni, da mi nobena obleka ni bila zares ulita in temu primerno cenen je bil tudi izgled. V glavnem – nisem imela korzeta; sem pa v Avstriji potem dobila 2-delno obleko, kjer je bil gornji del podobno krojen kot korzet, vendar neprimerno bolje izdelan za velike prsi in neprimerno bolj eleganten ter hkrati res udoben, tako da ni bilo nobene bojazni ne pri plesu ne kjerkoli.
na moji poroki sem imela obleko brez naramnic v enem kosu, zgoraj korzet, do pasu ozka, potem pa navzven krojeno. Imela košarico D na 175 cm. Spodaj sem imela modrček brez naramnic od Passionate, se mi zdi, takrat prodajali v Emporiumu. Meni je obleka cel dan lepo stala in me ni nič žulilo ali lezlo dol, par uric sem tudi plesala v njej, res pa ne ravno divje plese ipd. Obleko sem si izposodila v Graciji v Lj. in so mi jo tudi ustrezno “priredili”, da mi je bila kot ulita. Občutek je bil dober, nisem se bala, da bi mi kaj padlo ven.
Lepo poroko želim!
Jaz imam 80F košarico in sem iskala poročno obleko z naramnicami/ rokavi. V najbolj znanih salonih v Lj je seveda niso imeli za takšne dimenzije, ponujali so mi izključno korzete brez naramnic, ki se zavezujejo s trakci (pač običajna ponudba za bolj obdarjene, potem pa čarajo z dodajanjem blaga na hrbtu pod trakci). Sem pomerila (s srčastim dekoltejem, ravnim dekoltejem) in se sama sebi zdela kot prase v zavesah. Vse je viselo, vse je brstelo, sililo izpod obleke (pa nisem debeluška – 173 cm, 75 kg)… Res grdo!
Tudi ko sem pregledovala tuje poročne strani, sem našla zelo zelo malo primerov, ko so punce z obilnejšim oprsjem dobro izgledale v oblekah brez naramnic. Pa je npr. v ZDA ponudba poročnih oblek za “močnejše” precej precej boljša, vključno s spodnjim perilom in perilom za oblikovanje postave.
Funkcionalen modrc brez naramnic za 80E boš zelo težko našla.
Jaz sem si potem dala obleko zašiti po meri in seveda pod njo uporabila kakovosten modrc z udobnimi naramnicami 🙂