tašča zahteva odpoved poroke!
Bodo reki glede “hudobnih” tašč že držali.. vsaj z moje strani!
Torej, da na kratko predstavim situacijo.
S fantom sva se po skupnih šestih letih, predvsem na njegovo željo, odločila poročiti..
Seveda, tako sva pred nekaj meseci določila datum poroke (brez mojih in njegovih staršev), ki v mojem primeru predstavlja glavni problem…
Torej rezervirala sva lokal in glasbo (spet brez njihove vednosti), kjer bi se odvijala poroka, uredila vse mogoče stvari, ki jih je pač potrebno urediti (obleka, prstani, cerkev, matični urad… in VABILA).
Sedaj, dva meseca do poroke tašča prepove datum, ki sva ga izbrala (zanj ve že skoraj pol leta) in zahteva da poroko prestaviva oz. bolje rečeno odpoveva… Fantu grozi celo z njenim “neprihodom” oz. neprihodom celotne družine (oče, babica, dedek), če tega ne storiva… Pri tem jo baje podpira cela družina, ki je vidno pod njenim vplivom. In to samo zaradi tega, ker sva datum poroke določila sama… brez njene vednosti!
Punce, se vam to zdi normalno????
Kolikor vem o tem odločava midva. Torej po tem takem bi morala kakšen pol miljonček starih tolarjev vreči vstan, (všteti samo obleki in prstana), da o dodatnih stroških odpovedi.. in vabil ne govorim.
Zraven tega je seveda še en kup problemov, da ni pravi čas za naju (po 6 letih???)… skratka vsemu nasprotuje. Na zadnjih dveh obiskih me je, kot bodočo snaho, popolnoma ignorirala. Torej, očitno kaže nezadovoljstvo do mene.
Jaz ne vem, kaj si ta ženska predstavlja, da je? Kako lahko zahteva, da prestaviva oz. odpovova poroko??? Poroko edinega sina???
Da omenim, do takrat, ko sva bila samo običajen par brez načrtov in priprav na poroko, sem bila idealna.. (hvale so kar deževale..)
Moji starši ne predstavljajo nobenega problema, v vseh najinih odločitvah so naju podprili.
V glavnemo o neprimernosti najine poroke razpravljamo že cela 2 meseca, ki pa sta za naju pravi pekel in ne raj, kot bi ga morala sedaj doživljati.
Pozdravljeni..
Ma veš tvoja tašča po moje najbolj težko razume, da gre zdaj pa zares in da bo njen ljubljeni edinec od ene druge, to je tvoj. In datum bo posledično zmeraj napačen, je pa grozno, da potem še iziljuje. Ja, lahko je reči naj bo pa doma, samo za tvojega bodočega moža je pa malo zoprno, ko je razpet med dve strani. Kaj reče on in kako je drugače navezan na mamo? Če ga ne moti, da njegove žlahte na poroki ni, OK. Če mu ni vseeno, se ornk pogovorita najprej sama, nato še s taščo. Razložita ji kaj vama vse skupaj pomeni in kaj tvojemu bodočemu pomeni njen prihod na poroko.
Vajina poroka je po mojem mnenju vajina stvar in prav je, da se vidva odločata in izpeljeta vse tako kot si sama želita. Povabila sta ljudi, ki jih želita ob sebi na ta dan in če njim to ustreza (časovno ali kako drugače…) si bodo vzeli čas in z veseljem prišli, če pa jim kaj ni po godu, pa se bodo pač že nekaj zmislili in ne prišli (ali pa kot v tvojem primeru počne bodoča tašča, ki ve, da bi ona čudno izpadla, če ne pride in zato pravi, da prestavita ali odpovejta datum, v resnici pa ima zgleda kaj proti temu, da se njen sin poroči s tabo)… Skratka, jaz mislim, da je poroka vajina stvar in jo izpeljita tako kot vama ustreza. Če pa tašča ne želi priti, pa naj ne – je malo kruto, ampak dejansko je to njena odločitev. Kot jaz vidim, imata dve možnosti: 1) ali ustrežeta tašči in prestavita oz. odpovesta poroko in ji tako data občutek nadvlade nad vama ali pa 2) stojita za vajino odločitvijo in ji tako pokažeta, da sta močna in da ne more poseči med vaju. Upam, da sem ti kaj pomagala z mojim pogledom na nastalo situacijo.
Lp
Se popolnoma strinjam, pokaži ji da si močna in da tvojega življenja ne more krojiti ona. Saj jo bo na koncu sram da nebi prišla na poroko, če pa že ne pride je pa pokazala pravi obraz. Še ti pokaži zobe in odločno povej da bo poroka v vsakem primeru samo fant ti pač mora stati ob strani pa naj bo še tako teško. Zdaj si prva ti in druga mama.
Jaz pa mislim, da bi jo moral tvoj bodoči mož postaviti pred dejstvo. Konec koncev je on njen sin, vse te stvari se dogajajo zaradi njega…
On naj ji pove, da boš ti njegova žena, da vedno ne bo pri njej, da naj bo raje vesela za vaju, namesto da mu s tem, ko se tako obnaša, povzoča preglavice in slabo voljo.
Ne koristi nikomur, samo potrjuje kako sebična in neodgovorna je. In verjamem da za nikogar ni lahko, vendar bo, glede na to, da imaš ti bolj malo uspeha, nekaj moral ukreniti tvoj bodoči mož!
KAJ?!
Joj, poroka je pa res tako lepa stvar in najmanj kar potrebuješ je ena sitna tašča, ki ti jo hoče preprečiti.
Pa je naj ne bo na poroko. KOnec koncev se bosta vidva poročila, ona je nepomembna figura tokrat.
Midva se bova poročila v ozkem krogu družine, ker vem da bi drugi samo jezike stegovali in sikali proti nama (dolga zgodba) in nama taka min poroka čist ustreza.
Ti pa zelo lahko verjamem, kako grozno se počutiš, ampak ti nekaj povem, da se ne vdaj. Tvoje želje in interesi morajo tokrat prevladati (ko enkrat popustiš, boš vedno popuščala). Če si prepričana in če je tudi tvoj prepričan v zvezo, naj se gre tvoja tašča tačaš solit, vidva pa lepo speljita poroko in jo odmislita.
Pozdravljeni…
Nič konkretnega ni navedla zakaj naj prestaviva oz. odpoveva poroko. Verjetno gre za dejstvo, da njen edini sin odhaja. Res pa je tudi to, da sta se vedno zelo dobro razumela..
Ampak, za mene je ženska totalno nora!
Tudi jaz menim, da si ne upa narediti tega, da ne bi prišla poroko..
Ne vem, kakšen bo razplet, … veliko sreče danes mojemu fantu, ki ji gre sam osebno povedat, da poroka bo, če oni bodo prisotni al ne!
To je pa res noro!!!
Poročaj nam kako se je razpletlo!!
Pomoje je res ljubosumna, ko vidi da gre zares. Moj nasvet pa je: uživaj v pripravah in na poroki in ne pusti ji da ti uniči ta dan!! Ona je že imela poroko in jo je imela takšno in takrat ko je hotela, vidva bosta imela pa takšno kot vidva želita. Se strinjam s predhodniki, ki pravijo, da ji bo š pokazala le premoč, če ji boš popustila. Jaz bi na tvojem mestu trdno stala za tem datumom!!
Srečno in predvsem pogumno!!
zoprna situacija… vsekakor je s svojim strupenim jezikom že dala nek negativen priokus vsej poroki. Jaz ji vsekakor ne bi popustila, saj je vsem jasno, da je ona tista, ki se bo osramotila. Na koncu bo na poroko vseeno prišla, vendar… lahko bo s svojo slabo voljo zagrenila vajin dan (čisto odmisliti je ne moreta), če pa ne bo prišla, bo pa tudi zagrenila vajin dan, verjetno predvsem ženinu. Naj se tvoj fant pogovori z njo prvo sam (upam, da uspešno), potem jo pustita, da malo prespi, potem pa se poizkusita pogovoriti z njo še oba in to na tak način, da bo dojela, kako otročje se obnaša.
Ko se je poročal moj edinec sem prosila zdravnika, da mi prestavi že dogovorjeno operacijo na drug datum (in to sem morala v bolnici tudi podpisati) in mladima tega pred poroko niti omenila nisem, da ne bi kalila veselja. Meni se je zdela njuna poroka takrat najvažnejša stvar v našem življenju. Tako da sploh ne razumem kako in zakaj mora bodoča tašča tako izsiljevati. Mirno se pomenita z njo in ji povejta, da je ta datum za vaju najbolj sprejemljiv in da je to vajina srčna želja. Ali pa prosita kakšnega sorodnika, ki ima velik vpliv nanjo, da se pogovori z njo. Če se ne bi njegovo sorodstvo udeležilo obreda in slavja bo to pregrenak spomin v vajinem življenju.
Pa sem že jaz mislila, da je pri meni kriza ampak tole!!!
Bodita močna, ker vidva bosta živela skupaj, to sta VIDVA in ne ONA. Naj ona že enkrat prereže popkovino med sinom in naj se sprijazne da je on sedaj tvoj!!! Ona pa ima zato svojega moža. Držita skupaj, to vaju bo samo še bolj okrepilo. Potrpita, bodita prijazno do nje, vse pa delajta za poročni dan tako kot vidva želita. Ne se pustit. Pa magar če se gresta npr. na Mauricius poročit in jih ni zdraven. Sej ji more bit težko, bo počas dojela da dela narobe, če pa ne, sta pa tuki še vedno voidva!! Imejta se rada in stojta en ob drugem, ne pustita da vaju drugi člani rinejo narazen!
Pa je le dosegla svoje..
Menim, da je ženska psihično bolana.
Fanta je matratirala vsak dan, ga klicala v službo.. z jokom in histeričnimi grožnjami rotila, da naj počakava še kak mesec ali dva.
Kaj bo pa drugače čez mesec dni ali dva?
Moji starši tokrat menijo, da je najbolje, da vse skup prestaviva, ker nekako več ni možno izpeljat tega..
Ne vem, jaz več nimam nobene volje..
verjemi..ta ženska vama bo ves čas krojila življenje…fanta bi mogla zdaj ti vprašat, če res misli, da bo čez dva meseca pa kaj drugače…tašča je vidla, da je dosegla svoje in se bo še večkrat vtikovala v vajine zadeve…tvoj fant je preveč popustljiv…če res zdaj ne gre organizacijsko skozi..potem pa poroko prestavita za ta dva meseca, vidva pa na prvi izbrani datum vzemita dve priči in se pojdita na matičnega poročit…brez vednosti ostalih…čez dva meseca pa še (če se seveda bosta) cerkveno s pripadajočo zabavo…da bo tašča ”srečna” …ker če bo pa še takrat težila, ji pa zabrusi, da sta že itak poročena..malo hudobije ne škodi 🙂
ulla zakaj pa bi se podrejal tašči kdaj kako in kje bo poroka. Ona je svojo imela tako kot si je želela, če pa se je sama morala podrejati svoji tašči in mami si je sama kriva.
Jaz bi taščo ignorirala. Se mi zdi, da je izbira datuma izključno vajina stvar. Jaz bi gledala le na to, da rečmo sestra ne bi imela ravno tisti dan rok za rodit, da ne bi šla mama ali tašča na tisti dan na neko vneprej napovedano potovanje… take stvari. Ostalo je nepomembno.
Če pa grozi z odpovedjo cele žlahte, pa pač naj ne pridejo, vidva pač ljudi osebno povabita, rečita do kdaj naj sporočijo če pridejo in to je to. Bosta pač imela manj stroškov.
Če bi rečmo k men prišla kakšna teta in bi rekla, drug teden se ti poroči sestrična ampak ker ni datum takrat ko jaz hočem ne bo šla naša žlahta na poroko bi jo jaz čukast pogledala, pa vprašala kaj imaš pa ti s tem, pa bi šla na poroko.