Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Zaroka in priprave na poroko

Zaroka in priprave na poroko

po dobrem letu (oba sva ločena in v dobrih 40-ih). Ko sva začela hoditi in sva se spoznavala sem mu rekla, da je prav, da se po določenem obdobju odločila ali sva za skupaj in se poročiva ali razideva. Ta vikend mi je rekel, da se želi poročiti z menoj. Ali ste mogoče obiskovali kakšne priprave na zakon, se spoznavali na voden način??
Hvala!

Glede na to, da sta oba že ločena bi lahko saa ugotavila, da poroka ni garant, da par ostane skupaj? Pri 40+ mi dol visi kak status imam.

Vodenih priprav na zakon je par različnih. Vse (?) pa so v okrilju cerkve. Vsekakor pa vama to toplo priporočam. Midva sva v Šolo za zakon hodila dve leti. Vidim kako bistveno bolje sva bila pripravljena na zakon od ostalih. Samo želim ti tega.

Vprašaj se, kakšen benefit ima poroka v drugo? Če si v prvo bila razočarana, te razumem – si našla sorodno dušo in si rečeš pač: to je to….

Jaz se pa vpršaam takole: Zakaj ne samo živeti skupaj? Jaz vem, da če se zgodi, da mož prej umre, bom težko nekoga drugega tako ljubila, se mu tako predajala, kot se možu , da bi bil vreden, da se z njim ponovno poročim. OK, živeti skupaj, ali pa tudi ne in se dobivati občasno ja, poroka pa v takem primeru ne…. Ne rabim neke socialne varnosti, ne rabim plemenit materialnih dobrin, da bi novemu moškemu pokazala “pripadnost” s poroko z njim….. Jaz vem, da drugega nebo mogla imet toliko rada, se mu toliko predajat…. Samo moje skromno mnenje.

Mene pa resno zanima, kaj ste pa prej pričakovali? Kakšne nerealne predstave pa ste imeli prej?
Nisem hodila na nobene priprave, v 15 letih pa nama še vedno gre kar OK. Ne vem, nisem nikoli sadila rožic in zidala gradov v oblakih, zato si res ne predstavljam,da bi doživela eno tako razodetje na pripravah, kot si ga očitno ti. Torej kaj tako pomembnega ti je res prinesla ta priprava na zakon?


A da te poučijo o spolnih organih in kontracepciji?

Lepo, čestitke 🙂

New Report

Close