poročni prstani
Če bo kdo dal delati prstane po naročilu kot midva, vam svetujem fino stran kjer je na izbiro res veliko oblik….http://www.titaniumcommitment.com/
Lp, Lara
Drugace pa je velika izbira oblik prtsnov tudi na strani: http://www.weddingringking.com
Lp, Nina
Midva sva se poročila lani in sva si tudi želela prstana iz platine. Pri nas ne vem, kje bi se dobili (slišala sem, da v zlatarstvu Kosi na Dolenjsku cesti, samo nisem prepričana), midva pa sva jih gledala v eni zlatarni Zagrebu. Prstani so res lepi, meni so veliko bolj všeč kot tisti iz belega zlata, so pa tudi zelo dragi. Čisto navadni obročki, zelo tanki in ne preveč lepi, so bili lani v Zagrebu malo več kot 4000 kun (okoli 130.000 SIT) za en prstan. Malo bolj posebni prstani pa so bili okoli 6000 kun za en prstan. Zato sva se midva potem odločila za belo zlato in sva dala 250 EUR za oba prstana. Podobna prstana iz platina bi naju prišla 6 krat več in tega si na žalost nisva mogla privoščiti. Bodo pa prstani za zlato poroko iz platine :).
Midva sva se itak odločila da bom samo jaz imela prstan, vsi pravjo da sva čudna samo če ga ne bo nosil je rekel da raje vidi da mam jaz dražjega! Bom šla pogledat k Kosiju! A misliš da jih pri Damijaniju imajo. Od moje kolegice prijateljica ga je namreč pri nih kupila, sicer iz belega zlata, gladek prstan s briljantom in je dala zanj pribljižno 70000 SIT, kar se mi za Damijanija ne zdi drago!
Jaz bom šla verjetno ta teden pogledat v mesto k Damijaniju, pa še na dolenjko pa bom povedala!
Čao
Živjo,
midva bi tud mela iz platine, sam ti jih nobeden noče naredit, ker pravijo da se ful težko obdelujejo. Kar se tiče cene pa ti vsak drugače pove, eni pravijo samo 50% dražje, drugi 3-4x, nekdo pa je celo rekel, da 14x dražje. Tako da bo tudi belo zlato moglo bit ok. POZOR! Vprašajte za kvaliteto in se pozanimajte, da ni slučajno spodaj rumeno zlato in zgoraj nanos belega, samo tanka plast, kar po njihovo pomeni rodinirati. Jest sem si dala očistit dva prstana iz belega zlata in sem dobila skoraj rumene nazaj. Me je skorej kap.
Veliko uspeha pri iskanju!
P.S. Imajo jih tud v Donumu v Novem mestu, sam te zlatarne ne priporočam.
LP, Monika
Za Damianija nevem. Midva sva v Ljubljani spraševala v več zlatarnah, pa so imeli samo pri Malalanu, pa še to ne na zalogi, ampak bi lahko naročili iz Italije. V Zagrebu pa imajo platino tudi samo pri enem zlatarju in sicer v Zlatarni Koci. Tole je njihova internetna stran: Ti prstani, ki so na strani so vsi stali okoli 6000 kun. Gledala sva tudi v Italiji, pa so naju povsod čudno gledali. Vsaj v Trstu nisva našla platine nikjer.
Živjo,
na tej strani http://zlatarna.com/zlatarstvo/postupci.htm pa se lahko informirate kaj je kaj.
npr:
Rodiniranje
Služi da se pojedini dijelovi ili čitavi komadi nakita oblože slojem rodija koji mu daje svjetlo-sivu boju. Najčešće se rodinira bijelo zlato da bi se dobio jači kontrast u odnosu na klasično žuto zlato.
Lp, Monika
Hojla,
Tudi midva sva si dala delati poročne prstane v Damianiju. So ful prijazni (vse moje stare zlate prstane so mi za časa obiska brezplačno spolirali in očistili v 10 minutah). Imajo kar veliko izbire – različne kolekcije. Lahko med različnimi prstani izbereš idealno kombinacijo ki ti je najbolj všeč. Seveda delajo tudi po naročilu. Midva sva dala naresti prstane iz rumenega zlata pol matirane pol brušene (moj ima briljant).
Mislim da sva dala okrog 70.000 za oba prstana vključno z vgraviranimi imeni in datumom poroke (ampak to je bilo že pred skoraj dvema letoma).
Naj povem da sva preletala vse možne zlatarne v Lj (tudi Malalana in Lobodo), pa so bili v Damianiju najbolj prijazni in so imeli tudi največji posluh za najine želje, pa tudi cenovno niso bili bistveno dražji od ostalih.
Toplo priporočam Damianija – upam da boš zadovoljna z izbiro.
Prstane po naročilu pa izdelajo v dveh do treh tednih.
Lp,
Lanabella
Saj bova kar šla v Damijanija, po tem kar ste napisale se mi cene zdijo čist dostopne, pa če so še prijazni pa imajo posluh za tvoje želje pol je to to!
Sem ravno govorila z bodočim možem in mu povedala situacijo tako da greva v petek pogledat pa upam da tud že kar naročit! Bom povedala kako je blo!
Hvala Lanabella, a ti je res tako ime?
ok…vse lepo in prav…ampak ko tole berem ugotavljam dvoje:
ali imate blazno ‘debele’ prste, ker očitno rabite ogromno materiala za prstane
ali pa imate grozno prevec denarja….
z mojim možem sva za poročne prstane odštela nekaj malega več kot 16.000 SIT… -ZA OBA PRSTANA…pri Lobodi v Ljubljani…resda sta tanka, iz navadnega zlata, ampak nama so bili in so nama še vedno zelo všeč…. ampak mogoče sva res oba preveč preprosta za ta forum….
rada bi samo rekla to, da tud tisti, ki imate kaj manj denarja (ali pa bi ga raje porabili za kaj bolj pomembnega v svojem življenju) si lahko privoščite prav simpatične prstane – ki sicer niso iz briljantov, diamantov ali belega srebra, …. pa ravno tako izražajo zavezanost in ljubezen med dvema, ki sta se odločila oditi pred oltar…pogumno se torej oglasite tudi tisti, ki se vam zdi 100.000 za en prstan preveč.
lep dan vsem
no meni se 100 tisoč res zdi preveč za en prstan, vendar pa tudi ne bom nosila enega tankega prstana celo življenje, ki bo čez pol leta ves skrivljen in felšast … tako sva se odločila za štirioglate pstane, ki bodo masivni in 6 mm široki…nekaj zlata sva nabrala doma in mislim da ne bosta preveč draga….saj ju bova ja nosila celo življenje!
Drage moje,
pregledala sem že ogromno zlatarn po Ljubljani in Gorenjskem ter ugotovila da če se še tako preseravaš težko dobiš prstan za 100 000 SIT! OK, razen če hočeš prstan iz platine, ki pa so ga meni odsvtovali (pozanimala pa sem se zgolj informativno).
Cene se pa gibljejo od 20 000 do 40 000 SIT za oba prstana, malo gor malo dol!
Moj bodoči mož ne bo imel prstana zato sva se odločila da bom jaz imela takega kot si želim, ne glede na denar. No ja več kot 100 000 se mi pa zdi preveč! Res da imam zelo drobne prste in je zato cena malo nižja, pa vendar sva se odločila za Damianija. Gospa je bila zelo prijazna, znala je svetovati … Imela bom obroček iz belega zlata, katerega cena je enaka tistemu iz rumenega zlata, z briljantom, pri njih imajo le 18 karatno zlato. Garancija je pa doživljenska. Cena pa je pribljižno 60 000 SIT, točno izvem ta teden.
Mogoče se kateri to zdi veliko, tudi prav, nosila ga bom pa jaz pa denar bo šel tudi iz najinega žepa. Ni mi žal tega denarja saj nočem imeti že čez eno leto “zbledet” prstan, kot ga ima moj prijatelj, ki je dal za prstana 20 000SIT!nina je pisal/pisala:
>
> ok…vse lepo in prav…ampak ko tole berem ugotavljam dvoje:
> ali imate blazno ‘debele’ prste, ker očitno rabite ogromno
> materiala za prstane
> ali pa imate grozno prevec denarja….
> z mojim možem sva za poročne prstane odštela nekaj malega več
> kot 16.000 SIT… -ZA OBA PRSTANA…pri Lobodi v
> Ljubljani…resda sta tanka, iz navadnega zlata, ampak nama
> so bili in so nama še vedno zelo všeč…. ampak mogoče sva
> res oba preveč preprosta za ta forum….
> rada bi samo rekla to, da tud tisti, ki imate kaj manj
> denarja (ali pa bi ga raje porabili za kaj bolj pomembnega v
> svojem življenju) si lahko privoščite prav simpatične prstane
> – ki sicer niso iz briljantov, diamantov ali belega srebra,
> …. pa ravno tako izražajo zavezanost in ljubezen med dvema,
> ki sta se odločila oditi pred oltar…pogumno se torej
> oglasite tudi tisti, ki se vam zdi 100.000 za en prstan preveč.
> lep dan vsem
Saj vem da je težko dat veliko denarja, če ga nimaš, za en prstan. Imam to srečo da sva midva privarčevala toliko da ne gledava zdaj a bova imela dost da vse izpeljeva. Res pa je da bomo imel vse v ožjem družinskem krogu in ni velik ljudi, tako da lahko več denarja dava za prstan, ki je tak kot si ga že dolgo želim.
Če je Nini prstan za toliko denarja všeč se nima katerakoli kaj za pritoževati, prstan je itak samo simbol ljubezni, nemore je pa ohraniti samo briljant al pa ful drag prstan!
l.p. U
Zelo bi vam priporočal Zlatarno Brežnik kjer so na voljo klasični poročni prstani – Vaš link ali pa unikatni poročni prstani, ki se izdelajo na podlagi vaših želja.
http://www.zlatarna-breznik.si/katalog-izdelkov/prstani/posebni-porocni-prstani/