Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka dokumenti za poroko s tujim državljanom

dokumenti za poroko s tujim državljanom

Mene pa zanima, kateri dokumenti so potrebni za poroko. Tako zame, ki sem slovenka, kot za mojega bodočega, ki je tuji državljan. Mogoče kdo ve, kaj potrebujeva?

LpDiwali

Pozdravljena!
tako če se želita poročiti v sloveniji rabiš od njega mednarodni rojstni list in potdilo o samskem stanu in da ni zadržkov za poroko zadnji dve listini morajo biti v slovenskem jeziku kar pomeni da rabiš prevod in na orginale mora on v svoji državi udariti apostile na sodišču. Rabiš tudi fotokopijo pasoša in seveda če želiš prijaviti poroko in njega ni tu da ti da na pisno dovoljenje da lahko to urediš brez njega.

DOKUMENTI KI JIH RABIM ZA POROKO Z TUJO DRŽAVLJANKO.IZ SLOVAŠKE

MENE ZANIMA KAKŠNE DOKUMENTE RABIM ZA POROKO Z TUJO DRŽAVLJANKO IZ SLOVAŠKE

MENE ZANIMA KAKŠNE DOKUMENTE RABIM ZA POROKO Z TUJO DRŽAVLJA IZ INDIJE

Takole pravijo državni uradniki:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1179&sid=192

Če navedem najbolj zanimiv del: “Osebi, ki nameravata skleniti zakonsko zavezo, se prijavita matičarju, ki vodi poročno matično knjigo za naselje, kjer želita skleniti zakonsko zvezo. Osebi, ki nameravata skleniti zakonsko zvezo, v prijavi izjavita, da svobodno sklepata zakonsko zvezo in da so izpolnjeni pogoji za njeno veljavnost. Osebi, ki nameravata skleniti zakonsko zvezo, se prijavita pri matičarju upravne enote, na območju katere želita skleniti zakonsko zvezo. Za sklenitev zakonske zveze v Republiki Sloveniji tujec potrebuje:
– izpisek iz rojstne matične knjige,
– potrdilo, da je samskega stanu,
– potrdilo države, katere državljan je, da ni zadržkov za sklenitev zakonske zveze v tujini (zadnji dve potrdili sta lahko tudi združeni v eno potrdilo),
– dokaz o državljanstvu (potna listina).

Za sklenitev zakonske zveze je potrebna navzočnost obeh bodočih zakoncev, dveh prič, načelnika upravne enote ali od njega pooblaščene osebe in matičarja. Priča pri sklepanju zakonske zveze je lahko vsaka oseba, ki ima poslovno sposobnost.”

Iz določenih države morajo biti listine overjene: “Tuje javne listine morajo biti za uporabo v Republiki Sloveniji overjene v skladu 15. členom Zakona o overitvi listin v mednarodnem prometu. Ta določa, da se tuje listine lahko uporabijo v Republiki Sloveniji, če jih po predhodnih overitvah v državi izvora overi ministrstvo Republike Slovenije, pristojno za zunanje zadeve oziroma diplomatsko konzularno prestavništvo Republike Slovenije v tujini, če z mednarodno pogodbo ni določeno drugače. Overitev listine po tem zakonu ni potrebna:
– med državami podpisnicami Haaške konvencije o ukinitvi potrebe legalizacije tujih javnih listin, za katere v medsebojenem poslovanju zadostuje overitev s pečatom “APOSTILLE”,
– med državami, ki imajo sklenjene bilateralne (dvostranske) sporazume o vzajemnem priznavanju teh listin brez overitev,
– za izpiske iz matičnih knjig, izdane na podlagi Dunajske in Pariške konvencije.”

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

ti mal pretiravaš veš..

sama sem se poročila pred par meseci z tujim državljanom in sva rabila tole:
– izpisek iz rojstne matične knjige,
– potrdilo, da je samskega stanu,
– potrdilo države, katere državljan je, da ni zadržkov za sklenitev zakonske zveze v tujini
-potni list

Samo verjetno je iz EU. Če ni, rabi apostile in dokazilo o nekaznovanosti.

Bom še jaz nekaj dodal, če lahko kdo karkoli svetuje.

Moja punca je po narodnosti kitajka, sedaj dokončala študij na Danksem a se mora vrnit v svojo domovino, če si ne uredi vseh papirjev.

Problem je sledeč, če jo poročim, zgolj iz pomoči za pridobitev dokumentov, kako dolgo poteka procedura?
Vem, da ne prejme državljanstva temveč zgolj pravico do bivanja v Sloveniji.

Naslednje vprašanje, jaz živim v Švici, z dovoljenjem, službo itd… Tudi ona si je že na pol uredila službo tukaj ampak ji podjetje za zdaj ne more uredit vize, ker so Evropejci na prednostni listi. Seveda službo lahko dobi ampak potrebuje dovoljenje za bivanje.

Vprašanje: kaj pomeni ta pravica za bivanje v Sloveniji, si lahko s tem uredi permission B za švico ali ne?

Fak, komplicirano vse to napisat 🙂

Da malo razmiliva, je tvoja punca in jo bi poročil zgolj iz pomoči. Verjetno predvidevaš, da jo boš nekoč tudi zaradi česa drugega. Drugače že sedaj podpišita dokument o ločitvi. Ko pridobi dovoljenje za bivanje, na podlagi vajine poroke, in kolikor jaz razumem, si potem lahko uredi permission za bivanje v Švici. Ker pa sta poročena, pa bo to dokazovala v Švici, če jo spustijo notri zaradi tebe, navsezadnje ima partner pravico iti s teboj, kako pa bo to urejeno, pa moraš vprašati v Švici.

mene zanima kaksne dokumente rabim za poroko. sicer je drzavljan srbije

Zivjo!

Ali mi lahko ta oseba ki se je porocila s tujcem v sloveniji pove kako naj bi izgledalo to potrdilo da ni zadrzkov za sklenitev poroke? Se porocim z avstrijcem pa tukaj tega dokumenta ne poznajo.

Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali se je katera pred kratkim poročila s Turškim državljanom ali kdo pozna mogoče tak par? Zanima me kako je z urejanjem papirjev oz.pridobitvijo vize za prebivanje na ozemlju republike Slovenije? Ker naj bi bili zakoni zdaj zelo poostreni..
za vsak odgovor se najljepše zahvaljujem

Pozdravljeni!!!

Da vam iz prve roke povem,kaj potrbujete od papirjev za partnera iz tujine (moj moz je iz Bosne) za poroko.
Mednarodni rojstni list
Potrdilo o samskem statusu
Potrdilo o državljanjstvu
Potni list

To je vse! ✌️

Pozdravljena Nejča

A je bilo potrebno dokumente prevajati? Je bil na UE prisoten tudi prevajalec? Tudi jaz se spuščam v zakon s bosansko državljanko, pa je vsaka informacija dobrodošla:-)

Lep pozdrav

Mene zanima, ali zahtevajo prevedene dokumente?

Pozdravljeni, v primeru poroke slovenskega državljana s tujko v BIH (tam bi se poročila), v kolikšnem roku je potem potrebno prinesti poročni list v Slovenijo in uveljaviti poroko tukaj.

Lep pozdrav

New Report

Close