neveljavna poroka
Jaz bi pa potrebovala nasvet, sugestijo,……
Zanima me, če se da neveljavno poročiti. Brskam po internetu in do zdaj sem našla nekaj o simboličnih porokah v državah, ki niso podpisnice Haaške konvencije in pa poroka v tujini s tem da nato v Sloveniji ne uveljavljaš papirjev oziroma stanu. Ali kdo ve, če je temu res tako, če je to popolnoma zakonito, se lahko potem v Sloveniji poročim z drugim brez ločitve, torej ali je posledica poroke dejansko samo spomin na lep obred? Morda kdo vsaj ve s kom lahko o tem govorim, koga lahko povprašam o tem?
Na nekem drugem forumu je neka gospodična načela podobno temo, pa je doživela manjši napad, ker ljudje niso hoteli razumeti kaj jih sprašuje. Da se ne bi počutili neumne je bilo lažje tega obtožiti njo. Tisti, ki bi me komentirali le zato, da bi s svetom delili svoje mnenje o mojem vprašanju ali o vaših moralnih načelih, prosim odprite novo temo. Vsakemu, ki ima kakršen koli nasvet NA MOJE VPRAŠANJE pa iz srca hvala.
(ne, nisem poliandrična, le z moškim s katerim se želiva neveljavno poročiti, ne bova mogla biti skupaj)
Res je, v nekaterih državah sem brala so res simbolične poroke, ki so potem pri nas neveljavne, vendar ne vem kje. Sicer pa kjerkoli lahko narediš simbolično poroko. Razerviraš prostor, povabiš ljudi, si zrihtaš obleko, ambient, zabavo. In najdeš nekega človeka, ki te je pripravljen “fejk” poročit, kao nek matičar. Nekdo ki prebere nek lep govor, skupaj z vsemi tistimi vprašanji in to je to.
Verjetno pri nas večina ljudi tega ne zastopi in verjetno tudi ne podpira. Ne vem, jaz nimam zadržkov.
Zdravo,
na forumu iz leta 2014 sem prebrala za tvojo simbolično poroko. Mi lahko napišeš kaj več? Katera matičarka ti je to uredila? Že vnaprej hvala.
Moj ZS gmail: [email protected]