Najdi forum

Živjo!

Prosim, če mi lahko nekdo natančno opiše, kako se pravilno oblikuje (postriže, spili…) nohte na rokah. Ne maram predolgih, krajših mi pa nikakor ne uspe spravit v eno spodobno obliko.

Hvala na nasvete 🙂

LP,

Lena

Odvisno od tega kakšno obliko nohta imaš ob blazinici je tudi potem odvisno oblikovanje nohta naprej. Če so nohti bolj kvadratne oblike bo smešno, če bo noht spiljen naprimer na špico ali pa okroglo. Ker ne vem kako obliko nohta imaš, ti ne morem direkt reči kako si ga spili. Pili se ponavadi le v eno smer. Pilica naj bo dobre kvalitete in ne pregroba. Grobe se ponavadi bolj uporabljajo za umetne nohte ali pa zelo trde nohte. Jaz ti priporočam pilico od Artdeca (je roza barve). Sem zelo zadovoljna z njo im ni ne razcepi nohtov. Jaz uporabljam še tiste pilice za poliranje nohtov. Sijaj mi ostane po par tednov.Da se noht ne bi cepil priporočajo, da se nekaj časa nohta ob strani blazinice nekaj časa ne pili. Ne izleda prav lepo, je pa vredno počakati, da noht malo zraste.

Thanks! Dej, povej mi še, kako in koliko naj oblikujem oz. odstranim kožico, ki zakriva sp. del nohta.

LP,

Lena

Najprej si malo v mlačno vodo namoči roke, a bo kožica bolj mehka. Kožico ob nohtu je najbolje samo poriniti k nohtu, vendar meni ta potem lepo pade nazaj, zato si jo tudi postrižem. Pa ne preveč, ker si lahko v živo meso mal zaražeš, to pa potem peče, sploh pri odstranjevanu laka z acetonom. Odstrani jo le toliko, da se bo videla lunca nohta. Potem pa še z kako kremo za roke ali nohte namaži.

New Report

Close