Okoli 20
Draga moja 20-letnica. Sama imam 20 let več in nikoli nisem uporabljala krem rpoti gubam. Šele sedaj pred enim letom jo uporbljam. V tvojih letis mi je najbolj odgovarjala navadna otroška Becutan krema. Nič pudra in ostalih svinjarij.
Baby solea je tudi dobra. Pusti času čas, saj bo prišel tudi zate in takrat pa le uporabljal kozmetiko proti gubam … .
Stara sem 21 let. Jest uporabljam u glavnem Niveo (zdaj Aqua beauty ali pa tisto s koencimom Q10 – ali nekaj takega). To je čist zadost, pa še ni predrago. Tudi za telo imam Nivea body lotion, fajn je met ksno dobro labello z UV zaščito in kremo za roke. Več ne rabiš. (razen kakšnega čistilnega mleka, čeprav jaz uporabljam kar vlažilne robčke za čiščenje obraza Fresh & Clean).
Mladost je že sama po sebi lepa, zato se ne pacaj preveč s šminkami:)
Ko guba enkrat nastane, tudi ostane! In vsaka koža rabi nego in zaščito, tudi pri 20ih! Teorije, da je vse kar treba pustiti, ker je mlado in narvno so “pase”, ker če špri npr. kakih 28ih začneš z kako bogatejšo kremo, ko že imaš nekaj gubic, le te ne bodo izginile. Bolje torej preprečiti, ker odstranitve(razen mehanične) niso možne. Seveda so tudi izjeme, ki imajo tako”kvalitetno” kožo, da z posebno nego prično šele pri 40ih!!! , a to so redke -zelo redke srečnice, katerih koža ima dovolj naravne vlage. Punce – prav je, da že zdaj skrbite za kožo in ji daste dovolj vlage, če nima dovolj naravne, če bo suha, se bo pričela gubati, kljub rosnim letom! Če vam krema “paše” na kožo, potem je Nivea, ki jo omenjata primerna.
Nina, napaka-napaka. kemija lahko zelo poškoduje mlado kožo. Lepo te prosim, kdo pa ima pri dvajsetih gube. Q10 pa je agresivna krema. Za tako mlado kožo je najbolj pomebno čim manj kemije, pa bo koža še dolgo napeta in lepa.
Punce, kot sem vam rekla, če mi ne verjamete, pokličite kozmetičarko in verjemite mi, da vam bo povedala enako kot sem vam jaz. Za vas so primerne normalne kreme, ne pa kreme proti gubam, ali še kaj hujšega.
se strinjam, da agresivna kozmetika vse še poslabša, a res pa je tudi, da prve gubice (sprva sicer skoraj neopazne) res nastajajo v zgodnjih ali srednjih dvajsetih, kasneje se le poglabljajo. Ne vem, morda bi bila rešitev kaka naravna sredstva, kake zelenjavne ali sadne obloge v mladosti, šele kasneje pa kreme (z izjemo vlažilne, ki najbrž ne dela večje škode, prav nasprotno).